• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kako kuhati

Od tržnice do obiteljskog stola: Kuhani obrok za prezaposlene za koji ne morate "ni prstom mrdnuti"

Dnevno svaka domaćica kuha jednom klijentu, a ako se radi o malom kuhanju, onda stigne i dva. U posebnim prigodama, najveći broj ljudi za koje su do sada kuhali je 20, ali riječ je bila o finger foodu. Sada su po prvi puta izvele i kuhani obrok, predjelo, glavno jelo i desert, za njih 25. I sve je to uspjela jedna domaćica...

Punkufer avatar placeholder
Matea Vipotnik 12.12.2016 08:41 komentari
viber Created with Sketch.
Jedem doma - 11
Jedem doma - 11 (Foto:Srđan Brajković)

Galerija Domaćica Ivana i vlasnica servisa Željka Maras 6 Ivana na placu 6 Ivana na placu 6 Ivana na plcu 6

U trendu Bibury Filmski ugođaj Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše" Pizzeria 14 Sretna četrnajstica Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna


Svakog dana 3 domaćice upućuju se na adrese klijenata gdje kuhaju ukusan i zdrav domaći obrok za obitelji koje to ne stignu učiniti same. Prije toga na Dolcu kupe potrebne namirnice od provjerenih trgovaca. Riječ je o servisu Jedem doma, kojeg je Zagrepčanka Željka Maras pokrenula prije godinu dana.

Prvog klijenta nisu dugo čekali, svega 2,3 tjedna, a krug se uskoro proširio, pa ih je sada 20-ak redovnih, koji usluge trebaju i do nekoliko puta tjedno, a ima ih i onih povremenih, kojima treba pomoć u posebnim prigodama, poput rođendana, godišnjica braka ili blagdana, a dostupni su i poklon bonovi.

"Obično se radi o ljudima koji ne stignu sami kuhati i obavljati shopping, ali vole domaću kuhinju po svom ukusu. Najvjerniji su nam klijenti s djecom, jer kada su djeca tu, moraju pojesti kuhani obrok. Ima i dosta žena na visokim pozicijama ili vlasnica vlastitih tvrtki, koje ne stignu ili ne žele same kuhati", objašnjava vlasnica Željka Maras.

Dnevno svaka domaćica kuha jednom klijentu, a ako se radi o malom kuhanju, onda stigne i dva. U posebnim prigodama, najveći broj ljudi za koje su do sada kuhali je 20, ali riječ je bila o finger foodu. Sada su po prvi puta izvele i kuhani obrok, predjelo, glavno jelo i desert, za njih 25. I sve je to uspjela jedna domaćica.

Klijentima mogu skuhati što god požele, no većina nema ideju što bi, pa ponuda jela na stranici servisa služi kao orijetnir. "Do sada su se iskristalizirala dva smjera: prvi je tradicionalni; kontinentalna ili morska i jela na žlicu, a drugi se odnosi na sve veći segment ljudi koji osvještenije pristupaju prehrani, što zbog preventive, što zbog zdravstvenih problema,poput netolerancije na gluten ili su se okrenuli paleoprehrani", kaže Željka.

Klijenti su mahom zaljubljenici u gastronomiju koji prate sezonu i prikladne namirnice. Tako, kad krene kiseli kupus, na meniju je uvijek sarma, kada je sezona gljiva, rade se vrganji, na proljeće šparoge. Sada su jela na žlicu, razni gulaši, a ljeti morski plodovi.

"Ima ljudi koji žele da im dođemo odmah ujutro, prije nego odu na posao, neki žele da im bude obrok topao nakon što dođu kući. Neki žele biti prisutni, neki naprave i ključ od stana za domaćicu. Neki znaju i točno što žele jesti, od oblika i veličine nasjeckanog povrća, dok drugima pomognemo u odabiru jela", objašnjava Željka. Nikada joj nije žao uložiti u namirnice za isprobavanje, kulinarske radionice za domaćice, ali i odlaske u nove restorane, gdje provjeravaju ponudu. Tako si otvaraju nove vidike i dižu kvalitetu.

Sve je veći trend zdrava prehrana, pa tako ljudi tijekom tjedna izbjegavaju deserte u sklopu paketa, ali ima i onih koji uvijek žele slatko. Torte uvijek pripremaju "domaće", bez šećernih glazura. Uglavnom su to Ledeni vjetar, Schwarzvaldica, Sacher torta, cheesecake, Ferrero Rocher, čokoladne torte…

Svaka od tri domaćice je već došla s vlastitim preferencijama u kuhanju, a svaka ima i svoje klijente s kojima su "kliknule". Nisu profesionalne kuharice, ali su velike zaljubljenice u kuhanje i uvijek im je izazov pripremiti nešto novo. Iako ih njihova šefica Željka naziva domaćicama, one ne spremaju kuće klijenata, zadužene su isključivo za kuhanje i nabavu namirnica, ali nakon kuhanja, za sobom sve i počiste. Kako izgleda njihov tipičan radni dan opisala je prva zaposlena domaćica, Ivana.

"Dan prije čujemo se s klijentom, dogovorimo što ću kuhati i provjerimo što im fali od namirnica. Kupovinu obavim na Dolcu, uzimam sve svježe i sezonsko, a prilikom prvog dolaska novom klijentu, upoznajem se s kuhinjom, gdje što stoji . Dogovorimo što kuham za taj dan, ako kuham za više dana, što smrzavam, a ostavim i poruku s uputama ako jelo još treba dovršiti ili koji bi prilozi pasali i slično", kaže Ivana. Kuhanjem se bavila i prije, a najveća razlika između ovog posla i rada u profesionalnoj kuhinji je to što u kuhinji nema mjesta za kreativni razvoj, jer se za to naprosto nema vremena. Radi se po tuđim željama. Ovdje si može dozvoliti eksperimentirati i nove stvari, interno u firmi uvijek imaju probe novih recepata, a tu je, kaže Ivana, gospodar svog vremena.

Osim privatnim korisnicima, zahvaljujući trećoj domaćici, koja ima bogato iskustvo kuhanja za talijanskog ambasadora, posao su proširili i na veleposlanstva. 

Nagodinu planiraju proširenje posla, a trenutno, nazivi usluga koje nude su Jedem doma, Napokon vikend, Imam goste, Sretan rođendan, Jedem u uredu, a više o njima možete pogledati na stranici tvrtke. 

Jedan od njihovih popularnijih jela, prikladnog za vegetarijance, a obožavaju ga i mesojedi, možete napraviti i sami. Riječ je o popečcima od špinata, a recept su podijelili s ekipom Punkufera, a potražite ga ovdje. 

  • #kako kuhati
  • #jedem doma
  • #Željka Maras
  • #servis za kuhanje
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Mađarski znamo napamet, ali jeste li probali turski? Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Uz tjesteninu ili rižu
Jelo bez previše filozofije koje oduševljava: Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Aragonski dvorac
Talijanski otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Zaboravite klasiku: najneobičniji muzeji u Hrvatskoj
Od žaba do ljubavi
Zaboravite klasiku: Neki od najneobičnijih muzeja u Hrvatskoj u kojima možete uživati za vikend
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Duh ratnika
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Francuska juha od luka s njokima recept
Predobro!
Ne pokazujte ovo Francuzima! Recept za juhu od luka, ali s dodatkom njoka
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Najbolji recepti
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Život s rijetkim bolestima: Mirta je jedna od 10-ak osoba u cijelom svijetu s mioklonom distonijom
Mirtina priča
"Sjedili smo za stolom i ručali. Odjednom kao da me stresla struja. Znali smo..."
Centar prepun policije, nekolicina ljudi ispred SNV-a pušta Thompsona, došao i nekadašnji glumac koji je želio biti gradonačelnik
"To je naš mjesec"
FOTO Centar Zagreba pun policije! Ispred SNV-a trešti Thompson, došao i nekadašnji glumac koji je htio biti gradonačelnik
Srbijanska naftna kompanija dobila od SAD-a tri mjeseca da pronađe kupca
Teška odluka
Amerika postavila ultimatum Srbiji: "Imate tri mjeseca"
show
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Severina raznježila fanove u Areni prizorima sa sinčićem Aleksandrom
''Kao majka nisam smjela...''
Severina podijelila dosad neviđene prizore sina: ''Dobila sam odobrenje jače od bilo kojeg zakona''
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
Što kažete?
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Uznemirujuće
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
Vjerujete li im?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
sport
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
FIFA objavila video čim je Hrvatska osigurala SP, neki su bili i ljutiti: "Ovo je nepotrebno"
Stigla i čestitka Infantina
FIFA objavila video čim je Hrvatska potvrdila SP, neki su bili i ljuti: "Ovo je nepotrebno"
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
Pomračenje uma
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
tv
MasterChef: TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
JEDAN MOŽE POBIJEDITI
TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
Skrivena sudbina: Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
SKRIVENA SUDBINA
Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
putovanja
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
novac
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
lifestyle
Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali
MODNA INSPIRACIJA
15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete
Ulična moda Zagreb u kožnatoj suknji i glamuroznim čizmama
Elegantno i moćno
Brineta iz centra Zagreba vrhunski se skockala, kožnata suknja i čizme modna su poslastica
Ponuda dugih, toplih jakni za jesen i zimu
SVE ŠTO VAM TREBA
Zimske jakne: Pronašle smo 15 dugih, toplih modela koje se isplati imati u ormaru
sve
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Biskvit
Zlatni trikovi

Česta pogreška zbog koje vam biskvit ne uspijeva: Vrsna slastičarka otkriva tajne savršenih deserata u MasterChefu

Lorena Otavijević, vrhunska slastičarka iz Rijeke, u MasterChefu je otkrila čestu pogrešku zbog koje nam slastice ne uspijevaju.... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Hrenovke Hrana i piće
    Tamna strana

    Skrivene prijetnje iz kuhinje: 10 namirnica koje mogu biti opasne ako u njima pretjeramo, ili ih pripremamo na pogrešan način

  • Juha Hrana i piće
    Hraniteljica Dalmacije

    Na tabak, u juhi ili s tjesteninom: Slasne ideje zbog kojih ćete (još više) zavoljeti raštiku

  • Biskvit Hrana i piće
    Zlatni trikovi

    Česta pogreška zbog koje vam biskvit ne uspijeva: Vrsna slastičarka otkriva tajne savršenih deserata u MasterChefu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close