• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kako kuhati

Od tržnice do obiteljskog stola: Kuhani obrok za prezaposlene za koji ne morate "ni prstom mrdnuti"

Dnevno svaka domaćica kuha jednom klijentu, a ako se radi o malom kuhanju, onda stigne i dva. U posebnim prigodama, najveći broj ljudi za koje su do sada kuhali je 20, ali riječ je bila o finger foodu. Sada su po prvi puta izvele i kuhani obrok, predjelo, glavno jelo i desert, za njih 25. I sve je to uspjela jedna domaćica...

Punkufer avatar placeholder
Matea Vipotnik 12.12.2016 08:41 komentari
viber Created with Sketch.
Jedem doma - 11
Jedem doma - 11 (Foto:Srđan Brajković)

Galerija Domaćica Ivana i vlasnica servisa Željka Maras 6 Ivana na placu 6 Ivana na placu 6 Ivana na plcu 6

U trendu Gulaš je savršeno jelo za zimu Tjedni jelovnik Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna Željeznički kolodvor u Antwerpenu - 4 "Lijepi mali kolodvor" Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata" Povrće pečeno u pećnici Dobro je znati Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće


Svakog dana 3 domaćice upućuju se na adrese klijenata gdje kuhaju ukusan i zdrav domaći obrok za obitelji koje to ne stignu učiniti same. Prije toga na Dolcu kupe potrebne namirnice od provjerenih trgovaca. Riječ je o servisu Jedem doma, kojeg je Zagrepčanka Željka Maras pokrenula prije godinu dana.

Prvog klijenta nisu dugo čekali, svega 2,3 tjedna, a krug se uskoro proširio, pa ih je sada 20-ak redovnih, koji usluge trebaju i do nekoliko puta tjedno, a ima ih i onih povremenih, kojima treba pomoć u posebnim prigodama, poput rođendana, godišnjica braka ili blagdana, a dostupni su i poklon bonovi.

"Obično se radi o ljudima koji ne stignu sami kuhati i obavljati shopping, ali vole domaću kuhinju po svom ukusu. Najvjerniji su nam klijenti s djecom, jer kada su djeca tu, moraju pojesti kuhani obrok. Ima i dosta žena na visokim pozicijama ili vlasnica vlastitih tvrtki, koje ne stignu ili ne žele same kuhati", objašnjava vlasnica Željka Maras.

Dnevno svaka domaćica kuha jednom klijentu, a ako se radi o malom kuhanju, onda stigne i dva. U posebnim prigodama, najveći broj ljudi za koje su do sada kuhali je 20, ali riječ je bila o finger foodu. Sada su po prvi puta izvele i kuhani obrok, predjelo, glavno jelo i desert, za njih 25. I sve je to uspjela jedna domaćica.

Klijentima mogu skuhati što god požele, no većina nema ideju što bi, pa ponuda jela na stranici servisa služi kao orijetnir. "Do sada su se iskristalizirala dva smjera: prvi je tradicionalni; kontinentalna ili morska i jela na žlicu, a drugi se odnosi na sve veći segment ljudi koji osvještenije pristupaju prehrani, što zbog preventive, što zbog zdravstvenih problema,poput netolerancije na gluten ili su se okrenuli paleoprehrani", kaže Željka.

Klijenti su mahom zaljubljenici u gastronomiju koji prate sezonu i prikladne namirnice. Tako, kad krene kiseli kupus, na meniju je uvijek sarma, kada je sezona gljiva, rade se vrganji, na proljeće šparoge. Sada su jela na žlicu, razni gulaši, a ljeti morski plodovi.

"Ima ljudi koji žele da im dođemo odmah ujutro, prije nego odu na posao, neki žele da im bude obrok topao nakon što dođu kući. Neki žele biti prisutni, neki naprave i ključ od stana za domaćicu. Neki znaju i točno što žele jesti, od oblika i veličine nasjeckanog povrća, dok drugima pomognemo u odabiru jela", objašnjava Željka. Nikada joj nije žao uložiti u namirnice za isprobavanje, kulinarske radionice za domaćice, ali i odlaske u nove restorane, gdje provjeravaju ponudu. Tako si otvaraju nove vidike i dižu kvalitetu.

Sve je veći trend zdrava prehrana, pa tako ljudi tijekom tjedna izbjegavaju deserte u sklopu paketa, ali ima i onih koji uvijek žele slatko. Torte uvijek pripremaju "domaće", bez šećernih glazura. Uglavnom su to Ledeni vjetar, Schwarzvaldica, Sacher torta, cheesecake, Ferrero Rocher, čokoladne torte…

Svaka od tri domaćice je već došla s vlastitim preferencijama u kuhanju, a svaka ima i svoje klijente s kojima su "kliknule". Nisu profesionalne kuharice, ali su velike zaljubljenice u kuhanje i uvijek im je izazov pripremiti nešto novo. Iako ih njihova šefica Željka naziva domaćicama, one ne spremaju kuće klijenata, zadužene su isključivo za kuhanje i nabavu namirnica, ali nakon kuhanja, za sobom sve i počiste. Kako izgleda njihov tipičan radni dan opisala je prva zaposlena domaćica, Ivana.

"Dan prije čujemo se s klijentom, dogovorimo što ću kuhati i provjerimo što im fali od namirnica. Kupovinu obavim na Dolcu, uzimam sve svježe i sezonsko, a prilikom prvog dolaska novom klijentu, upoznajem se s kuhinjom, gdje što stoji . Dogovorimo što kuham za taj dan, ako kuham za više dana, što smrzavam, a ostavim i poruku s uputama ako jelo još treba dovršiti ili koji bi prilozi pasali i slično", kaže Ivana. Kuhanjem se bavila i prije, a najveća razlika između ovog posla i rada u profesionalnoj kuhinji je to što u kuhinji nema mjesta za kreativni razvoj, jer se za to naprosto nema vremena. Radi se po tuđim željama. Ovdje si može dozvoliti eksperimentirati i nove stvari, interno u firmi uvijek imaju probe novih recepata, a tu je, kaže Ivana, gospodar svog vremena.

Osim privatnim korisnicima, zahvaljujući trećoj domaćici, koja ima bogato iskustvo kuhanja za talijanskog ambasadora, posao su proširili i na veleposlanstva. 

Nagodinu planiraju proširenje posla, a trenutno, nazivi usluga koje nude su Jedem doma, Napokon vikend, Imam goste, Sretan rođendan, Jedem u uredu, a više o njima možete pogledati na stranici tvrtke. 

Jedan od njihovih popularnijih jela, prikladnog za vegetarijance, a obožavaju ga i mesojedi, možete napraviti i sami. Riječ je o popečcima od špinata, a recept su podijelili s ekipom Punkufera, a potražite ga ovdje. 

  • #kako kuhati
  • #jedem doma
  • #Željka Maras
  • #servis za kuhanje
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Sandnøtter norveški božićni šećerni keksi recept
Ispečeni za 10 minuta
Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti
Riječko klizalište pod krovom Export Ice Box 2025.
Sa svjetlosnim animacijama
U Rijeci je otvoreno novo moderno klizalište, nalazi se u hali, a najviše će se svidjeti – obiteljima s djecom
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Ispovijest izjelice: što mi je nekad bilo nezamislivo pojesti, a danas obožavam
O tempora, o mores!
Ispovijest izjelice: Što mi je nekad bilo nezamislivo pojesti, a danas obožavam!
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Nadàl in famìa: Nostalgični obiteljski Božić u Rovinju
Od 6.12. do 10.1.
Nadàl in famìa: Nostalgični obiteljski Božić u Rovinju
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Prodaje se špilja na privatnom zemljištu! Cijena nije onoliko visoka kao što mislite
Jedinstvena investicijska prilika
Prodaje se špilja na privatnom zemljištu! Cijena nije onoliko visoka kao što mislite
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Dobro je znati
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Kviz općeg znanja: Za one koji preziru mrak neznanja
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Samo će rijetki imati sve točno

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Slučaj ozlijeđene časne sestre
predavala u školi
Časnu sestru nitko nije napao? Policija šuti o slučaju, procurio dokument iz bolnice
Dnevnik Nove TV doznaje: Koncert u Švicarskoj zabranjen je zbog sigurnosti
Grad potvrdio
Dnevnik Nove TV doznaje: Zbog ovoga je zabranjen koncert hrvatskih pjevača u Švicarskoj
Muškarac (34) pokušao pobjeći policijskoj ophodnji pa napadao policijske službenike
OZLIJEĐENI POLICAJCI
Kaos na sjeveru Hrvatske: Pokušali uhititi muškarca, na njih nasrnulo više ljudi
show
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
Preminuo Mirko Perković Poky
tužna vijest
Pjevač omiljen među hrvatskim iseljenicima pronađen mrtav u hotelskoj sobi
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Uključujući i ribu
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Pokušao opljačkati umirovljenika na bankomatu, ovakav rasplet nije očekivao
Svirepi lopov
Pokušao opljačkati umirovljenika na bankomatu, ovakav rasplet nije očekivao
Može li i vas pas izvesti ovo? Oduševio vlasnike, a ni gledatelji nisu ostali ravnodušni
Wow!
Može li i vas pas izvesti ovo? Oduševio vlasnike, a ni gledatelji nisu ostali ravnodušni
tech
Ukrajina pokazala dokaz da ima rješenje za ruske najopasnije dronove na mlazni pogon
Uspješan presretač
Ukrajina pokazala dokaz da ima rješenje za ruske najopasnije dronove na mlazni pogon
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Problemi za oružje budućnosti: Ukrajinska vojska prestala je koristiti Andurilovu tehnologiju
Loše prošli i na testovima
Problemi za oružje budućnosti: Ukrajinska vojska prestala je koristiti Andurilovu tehnologiju
sport
Neviđen potez FIFA-e nakon ždrijeba skupina: Ovo se nikada nije prenosilo uživo!
opa!
Neviđen potez FIFA-e nakon ždrijeba skupina: Ovo se nikada nije prenosilo uživo!
Legendarni nogometaš Ljuboslav Penev hitno završio u bolnici, stanje je ozbiljno:
Nije dobro
Legenda hitno završila u bolnici: Stanje je ozbiljno, obitelj moli za pomoć
Gigi Becali poludio na vijest da je Željko Kopić kandidat za izbornika Rumunjske
Rigao vatru na Savez
Kontroverzni gazda podivljao na spomen Hrvata: "Ljudi, ubijte se! To znači da smo bezvrijedni"
tv
MasterChef: Večeras ne propustite napeti gastroduel! Što će toliko uznemiriti Barbaru?!
TOP 10
Večeras ne propustite napeti gastroduel! Što će toliko uznemiriti Barbaru?!
U dobru i zlu: Došla mu je s prijedlogom – hoće li prihvatiti pomoć?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Došla mu je s prijedlogom – hoće li prihvatiti pomoć?
Turski hit 'Vječna ljubav' ove srijede na Novoj TV!
Vječna ljubav
Turski hit 'Vječna ljubav' ove srijede na Novoj TV!
putovanja
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Milijuni tvrtki s jednim zaposlenim
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Ovo je 14 najboljih zemalja u kojima parovi mogu lijepo živjeti za 1000 eura mjesečno, pet ih je u Europi
neke su blizu
Ovo je 14 najboljih zemalja u kojima parovi mogu lijepo živjeti za 1000 eura mjesečno, pet ih je u Europi
lifestyle
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Doris Dragović u bež kaputu brenda DeLight
MODEL BEZ KONKURENCIJE
Ni Doris Dragović nije odoljela najpopularnijem zimskom kaputu
Montažna kuća od 150 kvadrata uređena je u dom iz snova
Izgleda savršeno
Idila u susjedstvu: Pogledajte kako je bračni par montažnu kuću od 150 kvadrata uredio u najljepši dom
sve
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Umak
Pre jednostavno

Za jela puna okusa: Trik s tavom za savršeni gulaš ili raskošni mesni umak

Imajte na umu da nije svo posuđe idealno za deglaziranje – poput onog koje sprečava lijepljenje pa su bolji izbor tave od lijevanog željeza ili nehrđajućeg čelika... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Češnjak Hrana i piće
    Ispravite ih...

    Kada ga dodajete u jelo? 5 najvećih grešaka koje radimo kada kuhamo s češnjakom

  • Biskvit Hrana i piće
    Zlatni trikovi

    Česta pogreška zbog koje vam biskvit ne uspijeva: Vrsna slastičarka otkriva tajne savršenih deserata u MasterChefu

  • Umak Hrana i piće
    Pre jednostavno

    Za jela puna okusa: Trik s tavom za savršeni gulaš ili raskošni mesni umak

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close