• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kako kuhati

Od tržnice do obiteljskog stola: Kuhani obrok za prezaposlene za koji ne morate "ni prstom mrdnuti"

Dnevno svaka domaćica kuha jednom klijentu, a ako se radi o malom kuhanju, onda stigne i dva. U posebnim prigodama, najveći broj ljudi za koje su do sada kuhali je 20, ali riječ je bila o finger foodu. Sada su po prvi puta izvele i kuhani obrok, predjelo, glavno jelo i desert, za njih 25. I sve je to uspjela jedna domaćica...

Punkufer avatar placeholder
Matea Vipotnik 12.12.2016 08:41 komentari
viber Created with Sketch.
Jedem doma - 11
Jedem doma - 11 (Foto:Srđan Brajković)

Galerija Domaćica Ivana i vlasnica servisa Željka Maras 6 Ivana na placu 6 Ivana na placu 6 Ivana na plcu 6

U trendu Kviz općeg znanja - 2 15 pitanja Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje Shortbread millionaire začinjen s božićnim začinima Tri sloja savršenstva Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti Tonga - 3 Sto ljudi... Kakva zemlja! Nedjeljom ne radi aerodrom, pista prelazi preko prometne ceste, a ljudi su najdeblji na svijetu


Svakog dana 3 domaćice upućuju se na adrese klijenata gdje kuhaju ukusan i zdrav domaći obrok za obitelji koje to ne stignu učiniti same. Prije toga na Dolcu kupe potrebne namirnice od provjerenih trgovaca. Riječ je o servisu Jedem doma, kojeg je Zagrepčanka Željka Maras pokrenula prije godinu dana.

Prvog klijenta nisu dugo čekali, svega 2,3 tjedna, a krug se uskoro proširio, pa ih je sada 20-ak redovnih, koji usluge trebaju i do nekoliko puta tjedno, a ima ih i onih povremenih, kojima treba pomoć u posebnim prigodama, poput rođendana, godišnjica braka ili blagdana, a dostupni su i poklon bonovi.

"Obično se radi o ljudima koji ne stignu sami kuhati i obavljati shopping, ali vole domaću kuhinju po svom ukusu. Najvjerniji su nam klijenti s djecom, jer kada su djeca tu, moraju pojesti kuhani obrok. Ima i dosta žena na visokim pozicijama ili vlasnica vlastitih tvrtki, koje ne stignu ili ne žele same kuhati", objašnjava vlasnica Željka Maras.

Dnevno svaka domaćica kuha jednom klijentu, a ako se radi o malom kuhanju, onda stigne i dva. U posebnim prigodama, najveći broj ljudi za koje su do sada kuhali je 20, ali riječ je bila o finger foodu. Sada su po prvi puta izvele i kuhani obrok, predjelo, glavno jelo i desert, za njih 25. I sve je to uspjela jedna domaćica.

Klijentima mogu skuhati što god požele, no većina nema ideju što bi, pa ponuda jela na stranici servisa služi kao orijetnir. "Do sada su se iskristalizirala dva smjera: prvi je tradicionalni; kontinentalna ili morska i jela na žlicu, a drugi se odnosi na sve veći segment ljudi koji osvještenije pristupaju prehrani, što zbog preventive, što zbog zdravstvenih problema,poput netolerancije na gluten ili su se okrenuli paleoprehrani", kaže Željka.

Klijenti su mahom zaljubljenici u gastronomiju koji prate sezonu i prikladne namirnice. Tako, kad krene kiseli kupus, na meniju je uvijek sarma, kada je sezona gljiva, rade se vrganji, na proljeće šparoge. Sada su jela na žlicu, razni gulaši, a ljeti morski plodovi.

"Ima ljudi koji žele da im dođemo odmah ujutro, prije nego odu na posao, neki žele da im bude obrok topao nakon što dođu kući. Neki žele biti prisutni, neki naprave i ključ od stana za domaćicu. Neki znaju i točno što žele jesti, od oblika i veličine nasjeckanog povrća, dok drugima pomognemo u odabiru jela", objašnjava Željka. Nikada joj nije žao uložiti u namirnice za isprobavanje, kulinarske radionice za domaćice, ali i odlaske u nove restorane, gdje provjeravaju ponudu. Tako si otvaraju nove vidike i dižu kvalitetu.

Sve je veći trend zdrava prehrana, pa tako ljudi tijekom tjedna izbjegavaju deserte u sklopu paketa, ali ima i onih koji uvijek žele slatko. Torte uvijek pripremaju "domaće", bez šećernih glazura. Uglavnom su to Ledeni vjetar, Schwarzvaldica, Sacher torta, cheesecake, Ferrero Rocher, čokoladne torte…

Svaka od tri domaćice je već došla s vlastitim preferencijama u kuhanju, a svaka ima i svoje klijente s kojima su "kliknule". Nisu profesionalne kuharice, ali su velike zaljubljenice u kuhanje i uvijek im je izazov pripremiti nešto novo. Iako ih njihova šefica Željka naziva domaćicama, one ne spremaju kuće klijenata, zadužene su isključivo za kuhanje i nabavu namirnica, ali nakon kuhanja, za sobom sve i počiste. Kako izgleda njihov tipičan radni dan opisala je prva zaposlena domaćica, Ivana.

"Dan prije čujemo se s klijentom, dogovorimo što ću kuhati i provjerimo što im fali od namirnica. Kupovinu obavim na Dolcu, uzimam sve svježe i sezonsko, a prilikom prvog dolaska novom klijentu, upoznajem se s kuhinjom, gdje što stoji . Dogovorimo što kuham za taj dan, ako kuham za više dana, što smrzavam, a ostavim i poruku s uputama ako jelo još treba dovršiti ili koji bi prilozi pasali i slično", kaže Ivana. Kuhanjem se bavila i prije, a najveća razlika između ovog posla i rada u profesionalnoj kuhinji je to što u kuhinji nema mjesta za kreativni razvoj, jer se za to naprosto nema vremena. Radi se po tuđim željama. Ovdje si može dozvoliti eksperimentirati i nove stvari, interno u firmi uvijek imaju probe novih recepata, a tu je, kaže Ivana, gospodar svog vremena.

Osim privatnim korisnicima, zahvaljujući trećoj domaćici, koja ima bogato iskustvo kuhanja za talijanskog ambasadora, posao su proširili i na veleposlanstva. 

Nagodinu planiraju proširenje posla, a trenutno, nazivi usluga koje nude su Jedem doma, Napokon vikend, Imam goste, Sretan rođendan, Jedem u uredu, a više o njima možete pogledati na stranici tvrtke. 

Jedan od njihovih popularnijih jela, prikladnog za vegetarijance, a obožavaju ga i mesojedi, možete napraviti i sami. Riječ je o popečcima od špinata, a recept su podijelili s ekipom Punkufera, a potražite ga ovdje. 

  • #kako kuhati
  • #jedem doma
  • #Željka Maras
  • #servis za kuhanje
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Idila u Gorskom kotaru: Najljepši planinarski dom u Hrvatskoj
Nestvarno!
Idila u Gorskom kotaru: Planinarski dom kakav ćete teško naći bilo gdje u svijetu
Privatni spa uz šumu i potpunu tišinu: Bijeg kakav nam svima ponekad treba
Kuća za odmor Forest
Privatni spa uz šumu i potpunu tišinu: Bijeg kakav nam svima ponekad treba
Kralj božićnih kolača: Isprobali smo tiramisu panettone, a evo i dojmova...
Topi se u ustima
Kralj božićnih kolača: Isprobali smo tiramisu panettone, a evo i dojmova...
Gdje dočekati 2026.? Crno jajve vam donosi tri novogodišnja bijega za nezaboravan početak godine
Doček Nove
Gdje dočekati 2026.? Crno jaje vam donosi tri povoljna novogodišnja bijega za nezaboravan početak godine
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom prema receptu Matejke Buče
Iz nove kuharice
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu
Čokoladni kolač s čokoladnim ganacheom recept
Tako dobro
Najlakši recept za čokoladni biskvit s čokoladnom glazurom – baš je ekstrasočno i fino
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Stavljate li ga u sarmu? Sporni sastojak koji je podijelio naciju našao se i u receptu starom 70 godina
Sto ljudi...
Jaje u sarmi ili ne? "Sporni" sastojak koji je podijelio naciju našao se i u receptu starom 70 godina
Kakva zemlja! Nedjeljom ne radi aerodrom, pista prelazi preko prometne ceste, a ljudi su najdeblji na svijetu
Sto ljudi...
Kakva zemlja! Nedjeljom ne radi aerodrom, pista prelazi preko prometne ceste, a ljudi su najdeblji na svijetu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Objavljena fotografija ubojice iz Međimurja
Potraga
Objavljena fotografija ubojice: Traže ga u dvije države, policija upozorila građane
Premijer Andrej Plenković s papom Lavom XIV.
susret u Vatikanu
FOTO Premijer Plenković s obitelji kod pape Lava: "Bilo bi nam iznimno drago da posjeti Hrvatsku"
Detalji ubojstva u Međimurju: Preminula žena bila je majka troje djece i trudna
"Sestri se bore za život"
FOTO Svjedoci brutalnog ubojstva trudne žene u šoku: "Scene su bile neopisive, neopisive, ne može vam to opisati čovjek!"
show
Šime Elez se ošišao
kako vam se čini?
Pogledajte kako je markantni Šime izgledao ranije, fotke će iznenaditi mnoge!
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Aleksandra Milinković Dadić čeka prvo dijete s trenerom Vatrenih Marinom Dadićem
baš divno!
Hrvatska voditeljica i kondicijski trener Vatrenih čekaju prvo dijete: ''Level up!''
zdravlje
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Stručnjaci otkrivaju: Ove 3 navike nakon 19 sati smanjuju upalu u tijelu!
Stalno ste umorni i natečeni?
Stručnjaci otkrivaju: Ove 3 navike nakon 19 sati smanjuju upalu u tijelu!
zabava
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Wow!
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Gospođa prozvana kradljivcem stoljeća! Pogledajte kako je sakrila paket
Impresivno!
Gospođa prozvana kradljivcem stoljeća! Pogledajte kako je sakrila paket
Samo oni s mirnom glavom i brzim mozgom briljiraju u ovom kvizu
Pokažite što znate!
Samo oni s mirnom glavom i brzim mozgom briljiraju u ovom kvizu
tech
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Jedinstveno nalazište
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Koristite ovaj model iPhonea? Vrijeme je da kupite novi
Evo i zašto
Koristite ovaj model iPhonea? Vrijeme je da kupite novi
NASA-ina studija upozorava: Gotovo sve fotografije koje dobivamo sa svemirskih teleskopa su - zagađene
Sve veći problem
NASA-ina studija upozorava: Gotovo sve fotografije koje dobivamo sa svemirskih teleskopa su - zagađene
sport
Ždrijeb Svjetskog prvenstva: Hrvatska otvara grupu L s Engleskom 17. lipnja!
ŠTO KAŽETE NA GRUPU?
Ždrijeb Svjetskog prvenstva: Hrvatska otvara grupu L s Engleskom 17. lipnja!
Ovo je najbolja skupina za Hrvatsku u ždrijebu Svjetskog nogometnog prvenstva
Slažete se?
Ovo je najbolja skupina za Hrvatsku u ždrijebu Svjetskog nogometnog prvenstva
Izbornik Engleske odmah nakon ždrijeba prišao Daliću i pokazao što misli o Vatrenima
dalić otkrio
Izbornik Engleske odmah nakon ždrijeba prišao Daliću i pokazao što iskreno misli o Vatrenima
tv
U dobru i zlu: Večeras u seriji "U dobru i zlu": Presuda koja će promijeniti sve
U DOBRU I ZLU
Večeras u seriji "U dobru i zlu": Presuda koja će promijeniti sve
Skrivena sudbina: Prisjetite se TOP 5 trenutaka napete turske serije "Skrivena sudbina"!
SKRIVENA SUDBINA
Prisjetite se TOP 5 trenutaka napete turske serije "Skrivena sudbina"!
MasterChef: Platinasta kartica večeras je na meti troje izazivača koji će kuhati po nepotpunim receptima!
ČITANJE IZMEĐU REDAKA
Platinasta kartica večeras je na meti troje izazivača koji će kuhati po nepotpunim receptima!
putovanja
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Idila u Gorskom kotaru: Najljepši planinarski dom u Hrvatskoj
Nestvarno!
Idila u Gorskom kotaru: Planinarski dom kakav ćete teško naći bilo gdje u svijetu
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ljupka Gojić Mikić prodaje polovicu svoje tvrtke poznatoj pivovari: "Veselimo se pojačati kapacitet“
što dalje?
Ljupka Gojić Mikić prodaje polovicu svoje tvrtke poznatoj pivovari: "Veselimo se pojačati kapacitet“
Austrijski milijarder i bivši vlasnik Pornhuba zainteresiran za imovinu Lukoila
neočekivan kupac
Austrijski milijarder i bivši vlasnik Pornhuba zainteresiran za imovinu Lukoila
lifestyle
Recept za linzer pitu
Jednostavno je
Linzer-pita je naš favorit ovog Božića, spremile smo je za 15 minuta
Nina Badrić u visokim lakiranim čizmama
Lakirani model
Nina Badrić: Ženstvene čizme koje najbolje izgledaju kada se nose uz minicu ili uske hlače
Efektne čizme s visokom potpeticom iz ponude trgovina
MALO SJALA I GLAMURA
Ma, predobre! 12 čizama koje bismo voljeli dobiti od sv. Nikole
sve
Ždrijeb Svjetskog prvenstva: Hrvatska otvara grupu L s Engleskom 17. lipnja!
ŠTO KAŽETE NA GRUPU?
Ždrijeb Svjetskog prvenstva: Hrvatska otvara grupu L s Engleskom 17. lipnja!
Recept za linzer pitu
Jednostavno je
Linzer-pita je naš favorit ovog Božića, spremile smo je za 15 minuta
Ovo je najbolja skupina za Hrvatsku u ždrijebu Svjetskog nogometnog prvenstva
Slažete se?
Ovo je najbolja skupina za Hrvatsku u ždrijebu Svjetskog nogometnog prvenstva
Sarma
Sto ljudi...

Jaje u sarmi ili ne? "Sporni" sastojak koji je podijelio naciju našao se i u receptu starom 70 godina

Burek sa sirom, francuska salata s jabukom i smjesa za sarmu - s jajetom, samo su neka od spornih jela oko kojih rijetko tko nema čvrsti stav... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Češnjak Hrana i piće
    Ispravite ih...

    Kada ga dodajete u jelo? 5 najvećih grešaka koje radimo kada kuhamo s češnjakom

  • Umak Hrana i piće
    Pre jednostavno

    Za jela puna okusa: Trik s tavom za savršeni gulaš ili raskošni mesni umak

  • Sarma Hrana i piće
    Sto ljudi...

    Jaje u sarmi ili ne? "Sporni" sastojak koji je podijelio naciju našao se i u receptu starom 70 godina

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close