Fakarava je pravokutan koraljni atol dug oko 60 kilometara, a širok oko 21 kilometar u Tihom oceanu. S površinom od 1112 kilometara četvornih smatra se drugim najvećim otokom u otočju Tuamotu u Francuskoj Polineziji.

Na prvi pogled Fakarava izgleda poput još jednog rajskog otoka s pješčanim plažama te kristalno čistom vodom koja poziva na kupanje. No ispod njegove površine skriva se zapanjujući svijet koji osobito veseli ronioce.

Južni dio otoka poznat je kao Zid morskih pasa jer u njegovom podmorju skupljaju ove životinje. Točnije, vjeruje se da je ovo mjesto ima najveću koncentraciju sivog grebenskog psa na svijetu.

Pitcairnovo Otočje - 5 Putovanja Tropski raj na kojem nitko ne želi živjeti

Lokalno stanovništvo nije izbrojalo svaku jedinku, no vjeruje se da ih ima više nego ljudi na otoku. Pritom treba znati da na Fakaravi obitava više od 800 duša. Velikom broju sivog grebenskog psa doprinosi činjenica što su zaštićeni od 2006. godine, te je zabranjen njihov lov.

Sivi grebenski psi su noćne životinje, pa preko dana miruju i skupljaju snagu za noćnu potragu za plijenom. I ne, nisu vegetarijanci, ali isto tako ne napadaju ljude. Ne čudi stoga što je ovo mjesto iznimno popularno među ljubiteljima ronjenja.

Kako izgleda kada zaronite u Fakaravi, pogledajte u videu Great Big Storyja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju