Koncern Merkur i zaklada Jamie Oliver Food Foundation u rovinjskom hotelu Lone predstavili su kampanju „Jamie's Food Revolution“. Glavna ideja ove suradnje jest približiti zdravu hranu javnosti, ali i želja koncerna Merkur je da svojim klijentima prikaže benefite ispravne i zdrave prehrane.

Prisutnima na prezentaciji putem videolinka obratio se i sam Jamie koji je putem poručio: „Zajedno s Merkur osiguranjem želim pokazati da je svježa, zdrava hrana prije svega zabavna. Edukacija o dobroj hrani omogućava ljudima da razviju bolji, i bolje izbalansirani odnos s hranom uz više razumijevanja, za što zauzvrat dobiju sposobnost donošenja odgovornih, zdravih, održivih izbora hrane za cijeli život.“



„U jezgri naših zdravstvenih usluga, zapravo naše cjelokupne filozofije, nalazi se prevencija u harmoniji s radošću življenja. Od ključne je važnosti razumjeti hranu i njenu hranjivost kao dio zdravog načina života. Bez ispravne prehrane, ljudi su u opasnosti od toga da postanu prekomjerne težine ili neuhranjeni, čime se povećava podložnost za bolesti. Zaklada Hrane Jamie Olivera i Merkur, partneri su koji dijele iste korijene i iste ciljeve – kuhanje kao ključnu životnu vještinu.” – riječi su na koje je prezentaciji istaknuo Gerald Kogler, glavni direktor koncerna Merkur.

Recimo i kako smo se prilikom prezntacije zdrave hrane uvjerili kako ona može biti itekako ukusna, s obzirom da je educirani kuhar pred predstavnicima sedme sile napravio slavno Oliverovo jelo Thai Green Chicken Curry.

Niz godina Merkur surađuje s wellness hotelima u četiri zemlje pružajući zdravstvene usluge i svojoj ponudi. U svrhu „Revolucije prehrane“ Merkur surađuje s partnerom Maistra Hotel Group, vezano uz posebni wellness program na temu hrane za Merkurove klijente u hotelu “Lone” u Rovinju.



Kuhari iz tima hotela Lone prošli su petodnevni edukacijski tečaj kojeg je održala Zaklada hrane Jamie Olivera, čime su postali ovlašteni sami držati određene kulinarske tečajeve „Revolucije prehrane“. Nakon uspješno završenog edukacijskog programa za same edukatore, Radovan Blagić i njegov tim ponudit će redovne tečajeve na temu promišljene prehrane, zdravog načina kuhanja i osnovnih kulinarskih vještina ne samo Merkurovim klijentima, nego i gostima hotela, na tjednoj osnovi od svibnja do prosinca 2017.g.

U svrhu održavanja tečaja, napravljena je profesionalna edukacijska i show kuhinja pod nazivom “revoLution“ koja je za javnost otvorena 6. svibnja. Ukoliko ste za tečajeve zainteresirani, za njih se možete predbilježiti diektno u hotelu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju