I sami smo prošlih ljeta čitali kako su neki zbog neprimjerenog odijevanja izvan plaže dobili novčane kazne, no jeste li znali kako zbog bikinija u nekim zemljama možete završiti čak i iza rešetaka?

Poznati Instagram model, Kinsey Golden nedavno je upravljala filipinskim ulicama motorom noseći na sebi tek bikini. Policija ju je zaustavila te je upozorila da se odjene, a srećom, ostalo je samo na upozorenju koje je Kinsey, jasno, prihvatila.

U drugom incidentu sudjelovao je muškarac kojem očito nije bilo dosta partijanja. Naime, on se pojavio na aerodromu u Palma de Mallorci u ružičastom bikiniju. Srećom, Španjolska je liberalna zemlja pa ovog partijanera nisu kaznili, no iste sreće nije bila i dama koja je u bikiniju šetala u trgovačkom centru u Dubaiju davne 2010. Ona je ekspresno privedena, s obzirom na to da u ovom prebogatom gradu ovakve stvari nipošto nisu dozvoljene.



Iako su zapadne zemlje u pravilu slobodnije, i ovdje možete "popiti" kaznu ako bikini nosite van plaže. Tako novčanu kaznu možete dobiti na našem Hvaru, ali i u otvorenoj Barceloni također. S druge strane, prošećete li gradom u bikiniju u Turskoj, možda na nekoliko sati (ili dana?) upoznate unutrašnjost turskih zatvora. U Fidžiju nedolično odijevanje također nije dozvoljeno, a u Indiji biste na nekim plažama mogli nastradati ako se odlučite za toples varijantu.

Muslimanske zemlje prilično su striktne što se tiče obnaženosti, pa tako i u raju na zemlji, Maldivima, dozvoljeno je maksimalno sunčanje u bikinijima.



S obzirom na to da ništa ne može uništiti odmor više od toga da budete uhićeni ili novčano kažnjeni, savjetujemo da svakako poštujete pravila zemlje koju posjećujete. Nemojte se bezveze igrati, već ako vam se ne sviđa činjenica da na Maldivima toplesi nisu dobrodošli, odaberite neku drugu, jednako lijepu i atraktivnu destinaciju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju