Poželite li se malo maknuti od svakodnevnih briga i vikend provesti okruženi zelenilom i bajkovitim prizorima, zaputite se u Trakošćan, dvorac koji je od Zagreba udaljen samo sat i 15 minuta vožnje. Tu vam jednostavno ne može biti dosadno, jer će svatko pronaći nešto za sebe. Uživanje u wellnessu, šetnja impozantnim parkom, posjet izložbi oružja, razgledavanje postava muzeja, guštanje u gastronomskim specijalitetima… Treba vam još razloga?

Dvorac skriva puno tajni i sigurno će vam donijeti mnoštvo neočekivanih doživljaja. Izgrađen je u 13. stoljeću i tijekom godina promijenio je svoj izgled. Diči se obližnjim umjetnim jezerom i posebno zanimljivim perivojem koji kroz godišnja doba dobiva različite konture. Postoji legenda da je ime dobio po tračkoj utvrdi koja je postojala još za vrijeme antike, a u pisanim dokumentima prvi put se spominje davne 1334. godine.

Ove, ali i mnoge druge informacije saznat ćete upustite li se u istraživanje. Nezaobilazna postaja svakako je zbirka oružja koja je sastoji od oko 300 primjeraka oružja i zaštitne opreme koja datira iz razdoblja u rasponu od 15., pa sve do početka 20. stoljeća. No to nije sve što ćete tamo vidjeti. Jednostavno zakoračite u dvorac i neka vas putovi nose do mnogobrojnih povijesnih artefakata koji vrlo lako postaju stvarnost.

Kad se umorite, a vjerujemo da hoćete, potrebno je dobro se i odmoriti. Dobra ideja je da ponesete dekicu, smjestite se u perivoj i guštate u pogledima na dvorac i jezero. No, poštujte majku prirodu i nemojte je zagađivati. Ako ipak želite nešto više od svojeg odmora, samo pet minuta šetnje od dvorca nalazi se Hotel Trakošćan, oaza koja će zaokružiti vaš posjet ovoj nezaobilaznoj atrakciji Hrvatskog zagorja.

Luksuza vam neće nedostajati jer se hotel diči s čak četiri zvjezdice, a točka na i ovog posjeta uživancija je u spa & wellness centru ”Lorem Paradiso”. Bajkoviti raj u potpunosti će vas razmaziti ponudom masaža i sauna, a sve ćete zaokružiti izvrsnim tradicionalnim zagorskim jelima u nekom od restorana. Iskoristite ponude i osjećajte se kao plemići i plemkinje obitelji Drašković, jer snovi brzo postaju stvarnost, posebice u Trakošćanu! 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju