U mediteranskom carstvu hrvatskih otoka teško je pogriješiti odabirom jednoga od njih za smještaj. Među neke od najbogatijih raznoraznim okusima, mirisima i prizorima spada Krk, otok koji još od antičkih vremena nazivaju zlatnim upravo zbog bogatstva koje izranja iz prirode. Rujan i listopad idealni su mjeseci da u miru otkrijete sve što ste o Krku htjeli znati.


Dom najstarijoj marini u Hrvatskoj


Marina Punat na otoku Krku najstarija je u Hrvatskoj. Osnovana je još 1964. u zaštićenoj Puntarskoj dragi te se tamo od 1984. svake godine održava međunarodna regata krstaša Croatia cup. S 10 vezova popela se na 1200 brodova, a prednjači i u tome što joj je prvoj dodijeljena Plava zastava za visoku kvalitetu turističke usluge i očuvanje okoliša.


Ulica široka 40-ak centimetara


Jedno od najstarijih mjesta na otoku jest Vrbnik, u kojem prevladavaju uske uličice, a u njemu se nalazi i "najuža ulica na svijetu". Ulica Klančić široka je 40-ak centimetara, iako je prema Guinnessovoj knjizi rekorda ipak njemačka ulica u Reutlingenu najuža.

Vrbnik Vrbnik (Foto: Getty Images)


Najpoznatiji spomenik hrvatske kulture i pismenosti

 

U crkvici Sv. Lucije u Jurandvoru na otoku Krku pronađena je Bašćanska ploča, na kojoj je 1100. godine napisan glagoljski tekst na hrvatskom jeziku. Ovo je najstariji poznati dokument na kojemu je upisano hrvatsko ime hrvatskim jezikom i glagoljicom. Danas u istoj crkvici kraj Baške možete pogledati repliku tog vrijednog spomenika.


Čisto more i pješčano morsko dno


Krk krase i prekrasne plaže, a jedne od ljepših su u Baškoj. Naišli smo na ponudu koja vam u kasno ljeto omogućuje miran odmor i smještaj nadomak Vele plaže. Sitni šljunak, pješčano morsko dno i čisto more glavni su sastojci za idealan odmor u Hotelu Corinthia-Baška. Osim mora, tamo ćete na izbor imati 550 metara kvadratnih vanjske površine i 1300 metara kvadratnih wellness-oaze.

Bogat izbor okusa i mirisa, wellnessa i kozmetičkih tretmana nadopunite mogućnošću istraživanja kulturnih i prirodnih ljepota, a ova ponuda donosi vam mogućnost boravka u Hotelu Corinthia za dvije osobe po povoljnoj cijeni. 3 dana/2 noćenja s polupansionom i korištenjem wellnessa i bazena platit ćete samo 859 kn.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju