Bilo da je za vas idealan zimski odmor opuštanje u toplicama, uživanje u prirodnim ljepotama ili pak ludom noćnom životu, ne sumnjamo da ćete naći onaj koji odgovara baš vama.

1. Bratislava

Jeste li znali da su Bratislava i Beč dva najbliža glavna grada u Europi? Udaljeni su svega 60 km i u oba grada na Dunavu možete otići na vikend za manje od 500 kuna po osobi, no ovoga puta predlažemo Bratislavu. Osim što Bratislava može ponuditi toliko zanimljivih znamenitosti poput Bratislavskog hrada, dvorca iz 15. st. koji se nalazi 100 metara iznad Dunava, katedrale u kojoj su krunjeni mađarski kraljevi te impresivnog Novy mosta, slovački glavni grad poznat je i po svom noćnom životu čime je zaslužio i nadimak Partyslava.

2. Beograd

Ludi noćni provod očekuje vas i kod naših susjeda. Beograd je poznat po bogatom noćnom životu, 'splavovima' i odličnim urbanim klubovima u kojima zabava traje do sitnih jutarnjih sati. Ovaj grad poseban je i po tome što u tradicionalnim specijalitetima obilnih porcija možete uživati na svakom uglu te u svako doba dana i noći. Vikend putovanje od tri dana s doručkom za dvoje možete naći već od 370 kn, a za to vrijeme u organiziranom obilasku grada biciklima stignete vidjeti sve beogradske must see lokacije od Kalemegdana, Ade Ciganlije do boemske Skadarlije. Napravite plan, napunite rezervoar i uputite se u vikend avanturu.

3. Plitvička jezera

Ako vas više od ludog noćnog života privlače prirodne ljepote, poput špilja, rijeka i jezera, netaknute crnogorične šume ili povijesne gradske jezgre iz doba prvih hrvatskih kraljeva, onda će za vas idealan zimski odmor biti onaj na Plitvičkim jezerima. Ljepote našeg najpoznatijeg nacionalnog parka privlače turiste iz dalekih zemalja, pa zašto i vi ne biste uživali u njemu kada vam je tako blizu. Niti dva sata vožnje od Zagreba ili Rijeke te malo više od dva sata iz Splita dijeli nas od svježeg gorskog zraka i gustih šuma s iznimno očuvanim životinjskim i biljnim svijetom. Odmor od tri dana i dva noćenja za dvije osobe vrijedan 550 kuna zadovoljit će one željne opuštenih šetnji u prirodi, ali i one sklonije aktivnostima poput jahanja, raftinga, biciklizma, vožnje quadovima, trekkinga ili planinarenja.

4. Međimurje

Po aktivnom odmoru, gdje pedalirati možete po 700 kilometara biciklističkih staza idealnih za istraživanje netaknute prirode, poznato je i Međimurje. Sunčani vikend idealan je za obilazak 20 vinskih kuća, brojnih prirodnih atrakcija, rijeke Mure i Drave te starog grada Čakovca, a ako vam prognoza baš ne ide na ruku, vrijeme provedite u Termama Sveti Martin kupajući se u jednim od najstarijih termalnih voda u Europi, opuštajući se u wellnessu hotela ili pak uživajući u zdravim međimurskim specijalitetima. Vikend s noćenjem u ovoj oazi mira i opuštanja za dvije osobe izaći će vas manje od 550 kuna.

5. Sarajevo

Jedu li vam se pravi sarajevski ćevapi ne preostaje vam ništa drugo nego da se uputite ravno u meku ovih mesnih poslastica. Vikend u ovom gradu bogate povijesti i srdačnih ljudi možete provesti za manje od 500 kuna i to s nekim s kim ćete s veseljem podijeliti porciju velikih ćevapa. Tri dana i dva noćenja trebalo bi bvam biti dovoljno vremena da se uljuškate u pozitivan i opušten ritam grada ispijajući kavice, šetajući po Baščaršiji ili pak uživajući u prirodnim ljepotama poput Vrela Bosne u okolici Sarajeva.

6. Gardaland i Verona

Romantika i ostvarenje dječjih snova – sve u jednom dvodnevnom izletu od 550 kn. Prvi dan posjetite grad zaljubljenih i božićno selo Bussolengo, a drugi dan probudite dijete u sebi i provedite dan u jednom od najpoznatijih zabavnih parkova u Europi. Na ovaj zanimljiv i zabavan izlet kreće se autobusom iz Rijeke i Zagreba, laganom šetnjom uz vodiča razgledava se centar Verone, grad najpoznatiji po zabranjenoj ljubavi Romea i Julije te jednim od najočuvanijih amfiteatara svog doba Arena di Verona, uživa se u božićnom ugođaju i delicijama na okićenim ulicama grada, nakon čega slijedi odlazak prema hotelu gdje se najbolje dobro naspavati za uzbuđenja koje vas očekuju u Gardalandu.

7. Venecija - Murano - Burano

Mnogi koji su više puta posjetili Veneciju reći će kao da je u ovom gradu na vodi stalo vrijeme, no blagdanski ugođaj kao i onaj u vrijeme karnevala se ne propušta. Stoga ne propustite odvojiti barem jedan adventski vikend kako bi doživjeli blagdanski ugođaj na 150 kanala i 400 mostova te možda obavili predbožićni šoping. Na ovom dvodnevnm izletu s uključenim prijevozom i noćenjem s doručkom od manje od 500 kn imat ćete priliku degustirati čuvene talijanske kolače Bussolo i Essi na otoku Buranu te vidjeti majstore na djelu prilikom prezentacije izrade Murano stakla i Burano čipke.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju