Iako je Ibiza više poznata po barovima i diskotekama, ako je vjerovati britanskoj fitness „guruici“ Lindsay Jay, ovo mjesto je izvrsno i za obiteljski život.

„Bila sam trudna s prvim djetetom, a nipošto nisam htjela biti londonska mama“ – rekla je Lindsay, inače popularna youtuberica, u intervjuu za britanski Telegraph. „Željela sam sporiji ritam života, a svidjelo mi se što na Ibizi svi imaju psa i uzgajaju svoje voće i povrće. I sama sam počela držati kokoške u dvorištu“.



Posljednjih par godina na Ibizi se počelo mnogo polagati u zdravlje. Tako je otvoreno detoksikacijsko kupalište, organski restorani i kampovi za meditiranje. Svoje mjesto u zdravom načinu života našli su Lindsay i njen partner Ivor Campbell – Davys, koji su ovdje otvorili centar za jogu pod imenom YogaFit Ibiza.

„To je opušteno mjesto gdje je dobrodošla i cijela vaša obitelj. Idealno je za smanjivanje stresa i punjenje baterija“ – objašnjava Lindsay za joga centar.

Upravo ova njena priča pojašnjava zašto Britanci nakon Brexita i dalje investiraju u nekretnine na Ibizi, unatoč tome što su cijene u zadnje dvije godine porasle 20 posto. Jednostavno, Ibiza je postala ugodno mjesto za život te ljudi rado dolaze ovdje živjeti mirniji život od onog kojeg bi živjeli primjerice, u Londonu.



Ibiza je nekad bila otok poznat po ludim zabavima, a ovdje su dolazile zvijezde poput Grace Kelly. Sve do nedavno, otok je bio rezerviran prvenstveno za zabavu no zadnjih je godina ponuda postala znatno veća, pa tako danas ovdje možete jesti u vrhunskim restoranima, gledati kabaret ili se opuštati uz fine koktele na plaži. Uza svu tu novu, bogatu ponudu, Ibiza je postala dostojan rival Saint Tropezu.

Kad se malo maknete od glamura, otok je zapravo, idealno mjesto za obitelj. Teniski tereni, jahanje, golf tereni, no i izvrsni ukusni i jeftini tapasi u centru grada. Sve je to danas Ibiza, a mi se nadamo da će i nas put jednom nanijeti na ovaj rajski otok...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju