Njegovo je ime Dino Popović, kuhar je u zagrebačkom hotelu Palace, autor je projekta pod nazivom „Hrvatski pjat“, prepun je genijalnih ideja i devetnaest mu je godina tek.


Točnije, pod nazivom Hrvatski pjat kriju se inovativne pop-up večere koje mladi Dino u suradnji s partnerima i sponzorima planira održavati dva puta mjesečno, i to od lipnja do rujna 2018. godine. Radi se o večerama koje nižu dobro poznate okuse hrvatskih jela, ali prezentirane na potpuno moderan način jer Dino je zaljubljenik u molekularnu gastronomiju. Večere će se u početku održavati na lokacijama u Zagrebu, no ideja je raširiti ovu lijepu gastropriču i po cijeloj Hrvatskoj, jer zašto ne?

Dino Popović Dino Popović (Foto: Privatni album)


Tema večere tijekom ljetnih mjeseci bit će Dalmacija i dalmatinski otoci. Jelovnik se sastoji od pet ili šest sljedova, s biranim i uparenim vinima te koktelom dobrodošlice, a za originalne poklončiće pobrinut će se sponzori i autori projekta. Jelovnik je tajan i gostima nepoznat sve do dolaska na samu večeru, a mijenjat će se svaki mjesec. Ipak, otkrit ćemo vam da će gosti večere moći kušati raznovrsne delicije, poput bakalara na bijelo u obliku trešnje ili ruža za usne s okusom fritula. Ako vam ovo neodoljivo vuče na Hestona Blumenthala, u pravu ste jer upravo Hestona glavom i bradom Dino ističe kao svog velikog idola.


Kad i gdje?


Prva večera odvija se i poslužuje u subotu, 23. lipnja 2018. godine, i to u suradnji s Jelenom Ivom Nikolić, vlasnicom Tavana, divnog prostora na broju 8 u Sinkovićevoj ulici. Prostor je to koji redovito ugošćuje brojna i razolika događanja, a široj je publici možda najpoznatiji kao prostor održavanja Malog placa na Tavanu.

Hrvatski pjat - 1 Hrvatski pjat - 1 (Foto: Sandra Rončević)


Kako uhvatiti mjesto na ovoj večeri?


Ako smo vas barem malo zaintrigirali opisima i želite podržati ovaj kreativni projekt te osobno iskusiti kako to Dino vidi Dalmaciju na vlastitim tanjurima, svoje mjesto rezervirajte prijavom na: prijavehrvatskipjat@gmail.com.


Više informacija o samom projektu možete naći i na FB stranici samog događanja. Ako slučajno ne uhvatite mjesto na ovoj prvoj večeri, predbilježite se za sljedeću, koja se održava 30. lipnja 2018., a uskoro će biti objavljeni i datumi za srpanj.


Ovu su lijepu gastronomsku priču sponzorirali mali hrvatski proizvođači; Green Friends, Korica, Meat the King i Vinoteka Vintesa te na taj način omogućili da projekt zaživi. Podržite ga i vi!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju