Kozjak (ljutika)
Kozjak će se obnoviti ako ga odrežete centimetar iznad korijena i ostavite u čaši vode u dobro osvijetljenoj sobi.

Češnjak
Kad češnjak počne klijati, možete ga staviti u čašu s malo vode da mu klice izrastu do kraja. Klice, logično, imaju blag okus češnjaka, i možete ih dodati u salate, tjestenine i ostala jela.


Bok Choy (kineski kupus)

Kineski kupus ponovo izraste ako korijen stavite u vodu, opet na dobro osvijetljenom mjestu. Nakon tjedan-dva presadite ga u zemlju i izrast će nova glava.

Mrkva
Odrežite gornji dio mrkve (sa zelenilom) i stavite u posudu s malo vode da „pluta“. Posudu stavite u dobro osvijetljenu sobu ili na prozorsku dasku. Vrlo brzo izrast će novi listovi koje možete koristiti u salatama.

Bosiljak
Stabljike bosiljka duge otprilike 6 cm stavite u čašu vode na mjesto gdje direktno dolazi sunčeva svjetlost. Kada korijen naraste oko 2 cm, posadite u lonce i izrast će u novi bosiljak.

Celer
Odrežite korijen celera i ostavite ga na suncu u tanjuru ili plitkoj zdjeli tople vode. Kada proklija - lišće presadite u zemlju.

Zelena salata
Korjenasti dio lista salate stavite u 1 cm vode. Dolijevajte da zadržite istu razinu vode. Već nakon nekoliko dana pojavit će se korijenje i novi listovi, i možete je presaditi u zemlju.

Korijander
Stabljika korijandera ponovo će izrasti ako je ostavite u čaši vode. Kada korijen dovoljno izraste presadite ga u zemlju u dobro osvijetljenoj sobi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju