Tri najbolja načina za detoksikaciju organizma, ne nužno tim redom...

Dobra masaža
Masaža je mnogima nepotreban luksuz, ali ona je istovremeno i jako dobar način detoksikacije tijela. Tipična švedska masaža je dobra, ali nešto za što bolje rezultate detoksikacije tijela svakako potražite - sportsku masažu. Budite sigurni da svaki profesionalni fizioterapeut zna što i kako treba masirati kako bi se, iz vašeg tulumima razorenog tijela - oslobodili toksini. Za potpunu učinkovitost, nakon masaže treba piti puno vode da toksini brže izađu iz tijela.

Vježbanje
Svi znamo da je vježba bitan dio zdravog načina života, a kad je u pitanju prirodno i učinkovito čišćenje tijela, tjelovježba je izuzetno korisna. Vježbanjem ćete smanjiti masnoću u tijelu i skinuti višak kilograma, a istovremeno putem znoja iz tijela izbaciti toksine. Osim toga, tjelovježba pomaže i poboljšanju rada probave i cirkulacije. Ako se odlučite na redovnu tjelovježbu, ne samo da ćete se osjećati bolje i biti u formi, nego ćete i pomoći tijelu u procesu čišćenja na redovnoj bazi. Naravno, ne vježbajte jutro nakon burne noći...

Voda
Vodu često zanemarujemo, ali ona je jako važna za funkcioniranje svih organa te za ispiranje toksina iz tijela. Preporučena količina vode dnevno je oko dvije litre. Ako inače ne konzumirate toliko vode svakodnevno, povećavajte unos za samo jednu šalicu dnevno, tako da ne preopteretite bubrege. I drugi put stanite na loptu na svadbi, ne morate baš zadnji otići kući!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju