Rolice od kelja i juha od koprive

U trendu Mljet Odisejev otok Hrvatska Malta: Otok zmija, skrivenih uvala i ukradenoga blaga Kviz općeg znanja - 13 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji čitaju (i pamte) dalje od naslova Blitva s krumpirom Najpopularniji ljetni prilog 3 osnovne pogreške zbog kojih nam blitva s krumpirom ne ispada dobro

Za rolice:

Listovi kelja
Ljuspice soje
Dimljeni tofu
Riža
Bijeli luk
Papar i sol

Listove kelja razdvojiti, oprati i spustiti u kipuću vodu te ostaviti nekoliko minuta. Ljuspice preliti vrućom vodom i ocijediti te u njih naribati malo dimljenog tvrdog tofua. Dodati rižu i nasjeckani bijeli luk, posoliti i popapriti. Stavljati po žlicu nadjeva na svaki list kelja i zarolati poput sarme. Staviti u vatrostalnu ili sličnu posudu, podliti vodom, malo pokapati maslinovim uljem, i peći na 200 stupnjeva dok ne porumeni.

 

Za juhu od kopriva posjetite Indijankin blog!