Jedite svježe voće umjesto voćnih sokova

Čaša soka od naranče slaba je zamjena za svjež komad voća. Sok sadrži vrlo malo pulpe i ništa vlakana. Sljedeći put kada poželite sok, uzmite ipak komad voća koje ima više hranjivih tvari, a manje kalorija.

Umjesto kave s mlijekom, zeleni čaj

Jutarnja kava s mlijekom može imati i do 300 kalorija i to bez šećera. Pokušajte sa zelenim čajem. Sadrži nula kalorija, a ima kofeina. Također ima sposobnost obnove metabolizma. Zeleni čaj ima termogenski učinak na metabolizam, što znači da će ga ubrzati čim popijete sadržaj šalice.

Koristite ulje i balsamico umjesto gotovih dressinga
Kako bi poboljšali okus salate proizvođači su izmislili razne dresinge koji možda jesu ukusni, ali su istovremeno i jako kalorični. Za salate preporučujemo malo maslinovog ulja i balsamico. Jako ukusno, a ne morate brojati kalorije.

Špinat umjesto zelene salate

Puterica nema hranjivih sastojaka. Špinat je međutim prepun folne kiseline i željeza. Zapamtite, što je povrće tamnije, to ima više hranjivih tvari.

Čips!? Ne, bolje su kokice
Svi mi uživamo u grickalicama, ali umjesto čipsa uzmite kokice. Ukusne su, a količina od tri šalice ima samo 100 kalorija.

Jedite češće, manje obroke
Ovo je iznimno važno - ne preskačite obroke! Ako ne jedete, osjećat ćete se umorno, metabolizam će se usporiti, pa je izgledno da ćete se kasnije prejesti.

Statične video igrice zamijenite onim aktivnim
Znamo da je Super Mario ikona, ali zamjenite ga povremeno s igrama koje vas tjeraju na malo fizičkih aktivnosti. Wii Sport ili Just Dance idealan su izbor. Neće vas izmoriti poput vježbe u teretani, ali će svakako sagorjeti nešto kalorija.

Međuobrok neka bude neko voće

Tost umjesto peciva
Jedno pecivo ima kalorija koliko i pet kriški tosta. Dodatni argument uistinu nije potreban.

Kuhajte sami, izbjegavajte jesti vani
Naravno da zdravo možete jesti i u restoranu, ali uvijek je zapakirano malo više kalorija nego što mislite. Naručili ste salatu? Sigurno ima nekoliko puta više kalorija nego salata koju ćete napraviti kod kuće. A ako vam treba još koji razlog, zavirite u lisnicu. Mislimo da će to biti dovoljno. Sretno...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju