Postoje dokazi da spojevi sumpora koji se nalaze u luku sprječavaju zgrušavanje krvi. Također postoje dokazi koji pokazuju da spojevi sumpora u luku smanjuju razinu kolesterola i triglicerida u krvi te općenito pomažu kod prevencije srčanog udara.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Istraživanja pokazuju kako luk pomaže povećati tvrdoću kostiju od čega posebnu korist imaju žene u menopauzi. Osim toga, postoje dokazi da su žene koje su prošle menopauzu svakodnevnom konzumacijom luka znatno smanjile rizik od prijeloma kuka. Vrlo je bitno naglasiti da se rezultati baziraju na SVAKODNEVNOJ konzumaciji.

Luk je i antioksidans koji sprječava oksidaciju masnih kiselina u tijelu i drži razinu upale pod kontrolom. Dokazano je da luk smanjuje rizik od nekoliko vrsta raka, čak i kada ga konzumiramo u manjim količinama.

Za kraj, samo da još znate da luk poboljšava ravnotežu šećera u krvi i spriječava bakterijske infekcije. Živio luk!