1. Slanina i avokado
Na kruh namažite majonezu u tankom sloju i poprskajte sa par kapi limuna. Naslažite nekoliko šnita špeka, avokado, zelenu salatu i rajčicu.

2. Smokva i pršut
Na ciabattu naribajte mozzarellu, stavite pršut, narezane smokve i rukolu. Stavite na kratko u toster dok se sir ne otopi.

3. Kobasica i paprika
U malo maslinovog ulja popržite cijelu kobasicu. Kobasicu izvadite, a u ulju kratko popržite narezanu papriku (što više boja to bolje) i luk. Sve zajedno složite u pecivo poput hot-doga.

4. Riba sa Chili - Lime preljevom
Prženi file ribe poslužite na kruhu s narezanim kupusom ili zelenom salatom, sjeckanim korijanderom i rajčicom. Napravite preljev od majoneze, soka limete, čilija u prahu i mljevenog češnjaka kojim ćete preliti sendvič prije posluživanja.

5. Senflija
Obje kriške kruha premažite s kvalitetnim maslinovim uljem. Slažite sloj šunke, sloj sira i premažite senfom. Tostirajte dok se sir ne otopi.

6. Egg McMuffin
Na veću krišku kruha stavite brdo rukole, preko toga kuhanu slaninu ili pancetu, na vrh poširana ili pržena jaja, rajčicu, klice... Kao preljev smiksajte malo maslinovog ulja s vinskim octom i senfom.

7. Pršut i šparoge
Položite tanko narezani pršut na pola baguettea, kuhane ili grilane šparoge. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Malo senfa dobro će doći.

8. Ajvarasta piletina
Pireom od pržene crvene paprike s malo maslinovog ulja, balsamica i soli premažite ciabattu. Preko toga posložite piletinu sa žara, nasjeckanu rukolu i balsamico.

9. Pečena govedina s hrenom i krastavcima
Pomiješajte hren s majonezom i premažite kruh. Preko toga tanko narezanu pečenu govedinu, krastavace, luk i rukolu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju