Bademi - prepuni vitamina E i magnezija
Bademi su savršena pick-me-up namirnica. Puni su vitamina E i magnezija i sadrže puno proteina koji će vam pomoći održati energiju tijekom dana.

Tamna čokolada - kofein i teobromin
Čokolada sadrži kofein i teobromin, a oba će podići razinu energije. U UMJERENIM količinama, kofein i šećer u čokoladi neće dovesti do pada energije kasnije. U svakom slučaju tamna čokolada ima manje šećera i daje više energije.


Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama
omega-3 masne kiseline mogu podići vaše raspoloženje, pa čak i štite od depresije. Losos je pun takvih masnih kiselina.

Okusom ljute biljke poboljšavaju metabolizam
Na primjer, ljuta paprika sadrži kapsaicin koji može poboljšava metabolizam i pomaže s probavom. Neki začini poboljšavaju čak i kognitivne funkcije.

Grčki jogurt – prepun proteina
Grčki jogurt je dobra alternativa običnom jogurtu jer ima više proteina, ali i manje laktoze i ugljikohidrata. Zbog sporog djelovanja proteina osjećaj sitosti trajati će duže.

Kokice - izvor ugljikohidrata
Kokice su bogate vlaknima i ugljikohidratima, a sadrže malo kalorija.

Zeleno lisnato povrće prepuno je željeza koji poboljšava razinu koncentracije
Nećete ojačati poput Popaja, ali lisnato povrće poput špinata svakako će vam dati energije. Umor je jedan od najčešćih simptoma nedostatka željeza, a špinat ga je prepun. Željezo potiče cirkulaciju crvenih krvnih stanica, što pak pomaže da se osjećate budniji i poboljšava razinu koncentracije.

Cjelovite žitarice dugotrajni su izvor energije
Ne sadrže puno ugljikohidrata, ali osiguravaju stalno oslobađanje energije tijekom dana. Doručkujte nešto što uključuje cjelovite žitarice i osigurat ćete si energiju za čitav dan.

Borovnice poboljšavaju kognitivne funkcije
Borovnice su pozvani super namirnicom razlogom. Prepune su antioksidansa, a istraživanja pokazuju da poboljšavaju kognitivne i mentalne funkcije.

Jaja
Ne morate ih piti sirove poput body buildera ili Dragana Nikolića i opet će vas opskrbiti s proteinima visoke kvalitete, koji će osigurati stabilan izvor energije i puno vitamina B skupine, koji su opet izvrsni za izgradnju mišićne mase.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju