Sastojci za sladoled od avokada i čokolade:
- 2 zrela avokada
- 8 žlica mlijeka
- 4 žlice šećera u prahu
- 2 žlice kakaa u prahu
- 60 grama tamne čokolade narezane na komadiće
- 2 žlice ulja od kokosa

1. Avokado narežite na komadiće, stavite u blender i miksajte dok ne postane kremast.

2. Dodajte mlijeko, šećer, kakao u prahu. Miksajte u blenderu nekoliko minuta.

3. Na pari rastopite čokoladu s kokosovim uljem, cijelo vrijeme miješajući.

4. Rastopljenu čokoladu dodajte smjesi u blenderu te sve zajedno dobro izmiješajte.

5. Smjesu ulijte u 8 kalupa za sladoled ('popsicles').

6. Ostavite u zamrzivaču najmanje tri sata.

7. Da biste lakše 'oslobodili' svoje sladolede na štapiću, iz kalupa, nakon što ih izvadite iz zamrzivača, stavite ih dvadesetak sekundi pod vruću vodu i lagano okrenite štapić sa sladoledom. pojedite barem dva prije nego navale gosti, uživajte!

Ovaj i još brojne druge recepte potražite na blogu Chocochocolate!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju