Za početak, tu je recept za janjeći "rack", oko kojeg ima jako puno posla, ali ogladnite dok pročitate recept do kraja. Iako smo naviknuti na janje izloženo rotaciji, i janjeći kare provencale svakako zaslužuje šansu!
Ako vam je kojim slučajem promakao prvi dio epizode MasterChefa u kojoj natjecatelji imaju zadatak ispržiti file orade s tapenadom od crnih maslina, kremom od krumpira i salatom od potočarke, evo ga na jednome mjestu! Dobro, orada ne predstavlja neki kunst, ali tapenada je totalni izazov!
Za kraj, donosimo u cijelosti recept Filipa Šovagovića - Crno-bijeli rižoto i velika tajna malog majstora kuhinje
Bon appetit!
CRNO – BIJELI RIŽOTO
Sastojci:
• Sipa
• Riža
• Kozice
• Luk
• Bijelo vino
• Peršin
• Maslinovo ulje
• Češnjak
• Sol
• Papar
Postupak:
Za crni rižoto prvo očistiti sipu. Sipu nije potrebno prati već odvojiti crnilo i pomiješamo s temeljcem. Narezati na ´kineski´ (na kose ploške). Luk izdinstati na maslinovom ulju i kad požuti, sipu kuhati 40 minuta.
Za bijeli rižoto prvo očistiti kozice, a ostatke kostiju umiješati u temeljac. U taj temeljac dodati vino, vodu i peršin. Izrezati luk te ga prodinstati na maslinovom ulju 7 minuta.
Riža se kuha na luku, maslinovom ulju i vinu dok ne bude skuhana 70%.
Paralelno dodavati rižu bijelom i crnom rižotu te kuhati još 5-10 minuta. Zalijevati temeljcem, a na kraju dodati režanj češnjaka, soli, papara i peršina.
VELIKA TAJNA MALOG MAJSTORA KUHINJE
Sastojci:
• Linolada
• Bademi
• Lješnjaci
Postupak:
Linolada se jede žlicom pola sata nakon rižota. Bademi i lješnjaci su predjelo, ali se mogu konzumirati i s Linoladom.
Još puno više sjajnih recepata potražite odmah na stranici MasterChef!