Domaći kruh sa češnjakom i sirom savršeno je predjelo ili prilog bilo kojem jelu. Svejedno, ipak izdaleka par dana prije spremanja provjerite podnosi li vaša dama glavni sastojak... Pritom nismo mislili na gluten.

Sastojci:

Tijesto
750 grama bijelog glatkog brašna
300 ml tople vode
2 žličice suhog kvasca
2 žličice soli
1 žličica meda

Maslac sa češnjakom
250 gr maslaca
4 žličice suhog peršina
4 žličice češnjaka u granulama
2 žličice soli

Pomiješajte sve sastojke za tijesto, zamijesite i ostavite da se digne jedan sat. Podijelite tijesto na tri dijela i svaki dio razvaljajte u valjak. Pomiješajte maslac, češnjak, peršin i sol te rastopite. Stavite peći 20-30 min dok ne dobijete zlatnu boju. Svakih pet minuta premažite kruh maslacem. Kad je kruh dobio boju, izvadite ga i narežite na šnite, ali nemojte prerezati do kraja. Svaki prorez između šnita premažite češnjakom i stavite u njega komad sira. Pecite još pet minuta.

U nedostatku vremena možete koristiti i kupljeni kruh. Evo kratkog naputka i za to:

Sastojci:


1 štruca kruha
5 češnjeva češnjaka
¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žlice svježeg peršina
1 šalica narezane Mozzarelle
Parmezan, crni papar

Zagrijte pećnicu na 400 stupnjva. Prerežite kruh na pola da se otvara poput knjige. U blenderu izmiksajte češnjak, ulje i peršin. Dobivenom smjesom premažite kruh, zamotajte u aluminijsku foliju i pecite 10 minuta. Odmotajte kruh, pospite mozzarellom i parmezanom te po želji začinite paprom. Vratite u pećnicu na 10 do 15 minuta. Ne pretjerujte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju