Ostane li vam viška kruha, jedan od načina na koji ga možete iskoristiti pripremom mirisnih kriški s češnjakom. Sve što vam treba (osim kruha i češnjaka) je i malo sira, primjerice parmezana koji će umamijem lijepo zaokružiti cijelu priču. Imate li začinskog bilja, poput ružmarina, majčine dušice – ili pak chillija, možete se dodatno poigrati okusima i aromama.

Sastojci za kruh s češnjakom: 

4 češnja češnjaka
120 g maslaca
1/2 žličice soli
2 žlice peršina
60 g sira (parmezan)

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje ili folijom.

2. U maloj posudi pomiješajte omekšali maslac sa sjeckanim češnjakom, peršinom i soli

3. Premažite kriške kruha maslacem i posipajte ih naribanim sirom.

4. Pecite oko 10 minuta, dok kruh ne dobije lijepu boju na rubovima, a sir se ne rastopi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju