Ocjenjivanje vina Decanter po svom utjecaju i značaju dominira svjetskom vinskom scenom već dugi niz godina pa je vinarima iz cijeloga svijeta svaka medalja na Decanteru iznimno važna. Na ovogodišnje ocjenjivanje vina u organizaciji Decantera, najznačajnijeg svjetskog vinskog časopisa i vinskog portala sa sjedištem u Londonu, ove godine je prijavljeno više od 15.000 uzoraka vina iz svih krajeva svijeta.

Vina su ocjenjivali najeminentniji vinski stručnjaci među kojima je i Steven Spurrier, vrstan poznavatelj graševine, koji je i ranije isticao kako je hrvatsko Podunavlje benchmark za graševine u svijetu, što je graševina Goldberg berbe 2006. sigurno potvrdila osvajanjem zlatne medalje i regionalnog trofeja na ovogodišnjem Decanteru.

Iz Vina Belje navode kako je ova nagrada najveći međunarodni uspjeh beljske graševine postignut na nekom od vodećih svjetskih ocjenjivanja, a prije četiri godine merlot Belje je ostvario isti uspjeh na Decanterovom ocjenjivanju. Upravo su graševina i merlot najznačajnije sorte Vina Belje koje svojim svjetskim priznanjima potvrđuju status Belja među najznačajnijim vinarima Adria regije, javlja porta Ja Trgovac.

Kutjevački podrum osvojio je šest priznanja, a najvrednije je regionalno zlato za Graševinu Turković 2012. i ledenu berbu Traminac 2012. Uz dva regionalna zlata, Kutjevački podrum osvojilo je brončane medalje za vrhunskugraševinu 2013., Maximo Bianco 2011. i ledenu berbu graševina 2011. te priznanje „Preporučeno vino“ od strane Decanter World Wine Awards za vrhunsku graševinu 2012. Na Decanter 2014. Ovim uspjehom Kutjevački podrum nastavlja prošlogodišnji uspjeh na međunarodnom ocjenjivanj Decanter na kojem je uz 6 priznanja osvojio i International Trophy za ledenu berbu Traminac 2011. koje je izabrano među najbolja 32 vina na svijetu.

U Hrvatsku je uz Krauthakerovu graševinu 2011. s osvojenim zlatom, tako stiglo i 4 srebra, 20 bronci i 22 pohvale, javlja portal G.E.T..

Popis svih nagrađenih vina potražite na ovom linku!
 

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju