Izložbu je otvorio župan Zagrebačke županije mr. Stjepan Kožić, čestitajući pobjednicima županijskog ocjenjivanja vina na ostvarenim rezultatima. Između ostalog, istaknuo je da su vinogradarstvo i vinarstvo jedna od najvažnijih poljoprivrednih grana te županije koja subvencioniranjem, edukacijama, stvaranjem robnih marki, organiziranjem proizvođača u udruge i zadruge kao i drugim mjerama kontinuirano doprinosi afirmaciji Zagrebačke županije kao jedne od vodećih hrvatskih vinarsko-vinogradarskih regija. Tom događanju u ime Komore Zagreb nazočio je njezin predsjednik dr. Zlatan Fröhlich.

Inače, za ocjenjivanje vina Zagrebačke županije u 2014. pristiglo je ukupno 123 vina koja su na ocjenjivanjima po udrugama postigla zlatna ili srebrna odličja.

Šampionom ove izložbe proglašen je Traminac, ledeno vino, berba 2012., proizvođača OPG Stjepan Đurinski iz Hruševca Kupljenskog, osvojivši ujedno i titulu šampiona u kategoriji bijelih mirnih vina s ostatkom sladora. Traminac tog obiteljskog gospodarstva vinogorja Zaprešić proglašen je i šampionom u kategoriji posljednje berbe iz 2013.

U kategoriji bijelih suhih mirnih vina šampionom je proglašena Graševina, proizvođača OPG Željko Gašparinčić iz Šenkovca. Šampion u kategoriji ružičasta i crna mirna vina je Pinot crni, rose, suho, berba 2013., proizvođača OPG Željko Kos, Hrnjanec, vinogorje Zelina. Uz pozdrav novoizabrane vinske kraljice, pozivamo vas da posjetite vinske ceste Zagrebačke županije. I nađete trijeznog vozača!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju