Neki ga vole jako ohlađeno, gotovo smrznuto, kao npr., u SAD-u, Britanci ga piju na sobnoj temperaturi, dok su drugi negdje između. Bitno je da se pivo nikada ne smije brzo hladiti, ni topliti jer time gubi okus.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Idealna temperatura za posluživanje piva je oko 8 celzijusa (pivarska tradicija kaže između 7 - 9 celzijusa), kod više temperature dolazi do gubitka ugljičnog dioksida. Pretoplo pivo jako pjeni, gubi se osvježavajući ugljični dioksid i pivo ima bljutav okus. Prehladno pivo je mutno, gubi prirodni sjaj, ne drži pjenu i neugledno je.

Evo, naučili smo vas nekoliko savjeta o posluživanju piva, nadamo se da ćete zapamtiti barem neke!