Dodavanjem elektrolita, sastojka koji se najčešće može naći u sportskim pićima, smanjuje se količina alkohola, i time pivo postaje još više osvježavajuće. A najbolja vijest za pivopije je da se sam okus ove modificirane pive - ne mijenja. Dakle, nije riječ o bezalkoholnoj baruštini, nego i dalje pravom pivu!

Tijekom istraživanja, znanstvenici su izmijenili sastav dva komercijalna piva, jednog s normalnom i jedno s umanjenom količinom alkohola. Profesor Ben Desbrow je na kraju istraživanja rekao da pivo sa smanjenom količinom alkohola u kombinaciji s elektrolitima daje najbolju razinu hidratacije. "Ovo se pivo daleko najduže zadržava u tijelu, što znači da ima najučinkovitija hidratacijska svojstva.“

Novo super pivo, koje još nema imena, utire put za proizvode kojima bi se smanjila mogućnost mamurluka, tako da je ovo velika pobjeda za pivopije. I velik poraz za njihove djevojke, ali ni mi nismo bili ljuti kad su njima izmislili vodootporne maskare i deziće koji štite tri dana, pa zato – uživajmo!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju