Ovo nekoć sirotinjsko talijansko brzinsko jelo idealno je za prijelazno razdoblje iz toplog u hladno vrijeme kad vam se baš i ne da previše vremena gubiti za špaherom. Uz recept imate i video, pa stvarno ne znamo što bismo više dodali, osim da će nakon zadnjeg zalogaja svi u vašoj blizini znati što ste jeli. I baš vas briga za to!

Sastojci:
1/2 šalice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
5 češanja češnjaka
Prstohvat nasjeckanih feferona
2 žlice pinjola
2 žlice svježe nasjeckanog peršina
1 kg špageta

Priprema:
Napunite lonac vodom, dobro posolite, pustite da zakipi i dodajte tjesteninu. Dok se špageti kuhaju - pripremite umak. U tavi na ulju na slaboj vatri pirjajte češnjak oko pet minuta, ili dok ne poprimi lagano zlatnu boju. Dodajte feferone i pinjole i nastavite kuhati dok pinjoli ne posmeđe. Maknite s vatre. Ocijedite tjesteninu i vratite je natrag u vrući lonac. U smjesu ulja i češnjaka dodajte peršin i sve zajedno prelijte preko špageta. Po želji dodajte ribanac, a ako nemate pinjola, poslužit će i bućine sjemenka. Za one sklone perverzijicama, savjetujemo i dva fileta inćuna u ranoj fazi umaka… Uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju