- NIKADA nemojte koristiti grah
Naravno, ako ga baš volite - možete, ali grah će vam smanjiti intenzitet okusa chilija i goveđeg mesa.

- Uvijek koristite govedinu narezanu na kockice
Mljeveno se meso koristi za hamburgere. Pravi chilli zahtjeva prave komade mesa! Ako želite, možete ubaciti i narezana rebrica. Dobit ćete fantastičan okus tako što ćete ostaviti komadiće mesa na kostima.

- Potrudite se malo i sami sameljite ljute papričice
Najbolji chili je napravljen od svježe samljevene sušene paprike. Izbor ljute paprike ovisi o vašim željama i ukusu. Hoće li biti ekstra ljute ili gorke - birajte sami. Ali poslije nema nazad!

- Izbor rajčice je iznimno važan
Koristite provjerenu konzerviranu rajčicu, ili pržite rajčice u ulju od kikirikija, ogulite ih i ubacite u chilli. Jelu daju blagi okus oraha.

- Kuhati, pa onda pirjati
Nakon što ste stavili sve sastojke, stavite ih na jaku vatru i držite do vrenja, a tada smanjite na najmanje, da se lagano pirja dva do tri sata, ovisno o tome koliko je meso debelo.

- Začine dodavati u dva navrata – osjetljive na kraju
Prvo chilli, luk i češnjak u prahu, a kasnije one osjetljive poput kumina i origana - cilj je izbjeći da chilli preuzme aromu drugih začina.

- Čitavo vrijeme kuhanja uklanjajte masnoću s vrha

U mesu ima puno masnoće koja neprestano izlazi na površinu, a ne želite da  njen okus prevlada jelom.

- Ne zaboravite dodati puno tortilja

Chilli svakako treba 'podebljati' s tortiljama koje pridonose prirodnoj slanoći istog. Dodajte ih tridesetak minuta prije kraja.

- Limeta!
Iako je rajčica ta koja je zadužena za kiselost ovog jela, chilli uvijek treba 'zaokružiti s malo limete.

- Poslužite uz krekere

Pogledajte jedan klasični video i uživajte u večerici!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju