Ideja za izradu liste namirnice najboljih svjetskih jela temelji se na iskustvu putnika, po mogućnosti i više njih, a započeli su je na poznatom blogu Travel World Passport, koji je do sada obradio prilično velik broj zemalja.

Ideja je krenula od želje za upoznavanjem lokalne kuhinje prilikom putovanja, što brojni turisti jednostavno ignoriraju, pa putovanja upotpunjuju hranom poznatih lanaca (pre)brze prehrane.

Istina je da su oni koji jedu u takvim lancima jednim velikim djelom zakinuti za upoznavanjem gastronomske tradicije nekog naroda, a ova lista pomoći će im da u određenoj destinaciji odaberu određeno jelo. Tako će primjerice u posjeti Beču isprobati bečku šniclu, u Japanu Katsudon, na Havajima Ahi Tunu s avokadom, kavijar u Rusiji, dok će u Kaliforniji upoznati okus pravog kalifornijskog burita...



U nastavku pogledajte koje su to namirnice i jela, a ako i vi želite sudjelovati u upotpunjavanju ove liste posjetite blog Travel World Passport, prepišite recepte i uključite se u informiranje vaših istomišljenika. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju