À la carte

U trendu EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu Malo Grablje - 4 Otok sunca Selo duhova na Hvaru: Malo Grablje u kojem ćete naći restoran s milijun zvjezdica Hrvatska ima divno more Teške su riječi pale Razlozi zbog kojih se turisti ne vraćaju kod nas na more: "Hrvati su postali jako neljubazni u zadnjih 10 godina"

Meni na kojem su sva jela prezentirana posebno i gost sam kreira svoje slijedove. Najčešči način naručivanja jela kod nas.

À la

Znači: kao, na način ili u stilu. Kada objavimo članak Kebab a la Jamie Oliver - to znači Kebab u stilu Jamie Olivera.

Aperitif

To svi znamo, što je aperitiv! Ne znate svi? U redu, evo objašnjenja: aperitiv je piće koje služimo prije početka jela. Živjeli!

Couvert

U prijevodu znači pribor za jelo. U restoranima često znači neka vrst predjela, najčešće neke grickalice, međutim u zadnje vrijeme ugostitelji se drže doslovnog prijevoda i naplaćuju vam 'pribor za jelo'.

Au gratin

Izraz koji govori o nekoj hrani ribanoj na gotovo jelo. Najčešće sirevi.