À la carte

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Pašta fažol Sa sastojcima iz špajze Pašta fažol: Recept za legendarno talijansko jelo koje se radi "ni od čega" Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Meni na kojem su sva jela prezentirana posebno i gost sam kreira svoje slijedove. Najčešči način naručivanja jela kod nas.

À la

Znači: kao, na način ili u stilu. Kada objavimo članak Kebab a la Jamie Oliver - to znači Kebab u stilu Jamie Olivera.

Aperitif

To svi znamo, što je aperitiv! Ne znate svi? U redu, evo objašnjenja: aperitiv je piće koje služimo prije početka jela. Živjeli!

Couvert

U prijevodu znači pribor za jelo. U restoranima često znači neka vrst predjela, najčešće neke grickalice, međutim u zadnje vrijeme ugostitelji se drže doslovnog prijevoda i naplaćuju vam 'pribor za jelo'.

Au gratin

Izraz koji govori o nekoj hrani ribanoj na gotovo jelo. Najčešće sirevi.