U dvorištu Masarykove ulice na rednom broju 11 pred godinu je dana iznikao prvi hrvatski burrito bar, ime je dobio po Californiji u kojoj se vlasnik Ivan Brkić surfajući zaljubio u ovaj meksički specijalitet pripremljen na kalifornijski način. Za prvi rođendan si je ekipa california Burrito bara poklonila širenje prostora i – rođendansko natjecanje!

Za natjecanje se prijavilo dvanaest natjecatelja i četiri dame, a unatoč aktualnom Danu žena, za natjecateljice nije bilo bonusa. Tako da su, lakoćom koja zabrinjava, naprosto pometene iz polufinala od strane četvorice finalista, koji su u današnja tri jedenja potpuno drugačije rasporedili taktiku. Tako je u borbu s pola kilograma teškom tortiljom punjenom salsom, bijelim umakom, sirom, rižom, crnim grahom, pilećim bijelim mesom, i naravno – tabascom, najbolje ušao Velikogoričan Filip Vukušić. On je pred pedesetak bučnih gledatelja (bilo je i celebova poput Stjepana Perića, Jelene Jovanove, Mirne Medaković), četvrtfinale završio s kasnije nedosegnutim rezultatom od 1.43 minute, prvim hrvatskim burrito rekordom! Ženski rekord je ispred Ive Lukete za dlaku pripao Jeleni Šimić koja je elegantnim držanjem burrita (s malim prstima u zraku) osvojila srca publike rezultatom od 5.38.



Iz prve četvrtfinalne grupe polako je prema vrhu grabio Ivan Delač koji je u dva nastupa držao prosjek od tri minute, a do finala su došli i Željko Torbica i Stjepan Šogorić. I konačno su od njih 16 ostala samo četiri najbolja, u sebi su već imali cca kilogram hrane koju su zalijevali vodom i Coronama, a onda je organizator smanjio veličinu na 400 grama, ali i pojačao ljutinu na duplo. Vrijeme je stalo, štoperica je krenula, a mladići su se bacili na gablec, pardon, finale. Tamo je za doslovno zalogaj ispred Ivana Kelčeca pobijedio Željko Torbica, dvometraš koji drži i drugi najbolji rezultat dana sa 1.44, i koji je najbolje od svih rasporedio snage. Preostala dvojica finalista su sagorjeli od kvalifikacija i odustali na pola te zamolili veselo osoblje da im spakiraju burritose za vani.



Pobjednik Željko Torbica je osvojio California Burrito poklon bon u vrijednosti 500 kn i Corona six-pack, drugoplasirani Ivan Kelčec 200 kn i Corona six-pack. Nisu ih, začudo, iskoristili isti dan, pitamo se zašto? Svi su ostali otišli kući siti i nabrijani na sljedeću bitku u dogledno vrijeme. Natjecanje je podmuklo, navijački i pristrano vodio urednik portala www.punkufer.hr, uvijek gladni Ribafish, ali uza sve njegove pokušaje, niti jedna dama nije ušla u finale.



No dobro, nitko ga nije ni gađao grahom, tako da u novo natjecanje s novim burritosima, fajitama, tacosima i wrapovima iz California Burrito bara ulazimo vrlo brzo, a za sve zainteresirane - trening je u Masarykovoj 11 svaki dan! Sva su usta sita od california Burrita, čestitke pobjednicima!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju