Niti trideset metara zračne linije udaljene, kod parka Stara Trešnjevka nalaze se dvije male slatke pekare. Croatia je bliža parku, Dafina ima veće pizze, Croatia gali više damsku, elegantlich spizu, Dafina maščobnu, radničku. Pa smo uzeli po jednu i krenuli s ocjenjivanjem!

1. Pekara Croatia, Nehajska 2a, Čenaj d.o.o.
Cijena: 7 kn
Veličina: 19x19x27 cm
Debljina: 2 mm tijesto, 2 mm fila

Frtalj, kvarat, parče, slice, ili kako god već zovete četvrtinu pizze, ovdje je fino poveliko. Nažalost, tanko je kao duša saborskog zastupnika, i nedovoljno pečeno, no najgore je što je na rubovima ostalo dosta brašna. Jako tanak sloj onoga što krasi vrh pizze idealno nadopunjava tanjinu tijesta, jer da ga je i mrvu više – nestalo bi.

Kečapa ima malo, pun je konzervansa i totalno presladak, šunka je u mikro-listićima, sir smežuran, neatraktivan. Sve je premasno i mrvu preslano, a začine i neke ekstra sastojke poput gljiva ili maslina – nismo vidjeli. Plus za veličinu i omjer tijesto-fila, ali može i treba puno bolje od ovoga. Za nahraniti gladno dijete nakon loptanja.
Ocjena – 5/10

2. Pekara Dafina, Ozaljska 62, Artan-Pek d.o.o.
Cijena: 10 kn
Veličina: 20x20x20 cm
Debljina: 8 mm tijesto, 7 mm fila

Prekrasan, punomastan disk debljine dobra dva centimetra, kojem se od količine sira samo može naslutiti što se finoga krije ispod. Ali, začini se ne kriju, kao ni ništa osim osovine kečap-šunka-sir... Tijesto debljine kulturnog sendviča, gumasto, ali s dušom, nedovoljno pečeno i bez mrvice tvrdoće. Svejedno, ukusno!

Kečapa kao na snimanju Carrie, previše, i potpuno ubije okus sitno naibane šunkarice koja nema ničega u sebi. Sira ima pola Paga, stvarno se ne štedi, i uopće nije loš. Masna bomba, velik obrok, gotovo objed, ipak malo sfušano i nedorečeno, malo začina ne bi škodilo, kao ni koji decilitar manje kečapa. Za sprječavanje mamurluka u 3 sata ujutro nakon težeg derneka.
Ocjena: 6/10

Pobjednik prvog dvoboja - Dafina!
Čestitamo, uskoro nastavljamo...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju