Jamie Oliver proveo je medeni mjesec u Italiji, a bio je šef kuhinje u dva poznata talijanska restorana: River Cafe i London's Neal Street. Osim toga, Jamie je s Gennarom Contaldom 2008. otvorio lanac talijanskih restorana, koji sada ima 30 franšiza diljem svijeta.

1. Rim - lijepo mjesto s očaravajućim vidikovcima i restoranima na svakom koraku 

2. Maslinovo ulje - ekstra djevičansko maslinovo ulje Fontodi koristim u svojim restoranima i najbolje je koje sam ikada okusio. To je jedan od začina koji Italiju čine tako nevjerojatnom zemljom.

3. Pizza frittata - pizzu na žaru prvi sam put okusio u restoranu Il Vescovino u mjestu Panzano in Chianti. Tijesto se prvo prži u ulju, zatim se premaže umakom od rajčice, pospe mozzarellom i malo origana te stavi na vrući roštilj. To je najbolja pizza koju sam jeo!

4. Toskana - nepregledan izvor hrane i vina. Chianti je zakon.

5. Divlja svinja – ima ima božanski okus. Ima istovremeno i jak okus zemlje i hrane koju jedemo. Dimljena divlja svinja je moje omiljeno meso.

6. Vino Santo - još jedno blago Toskane. Desertno vino, prilično skupo, ali vrijedno svakog eura. Prožima ga jak okus kruške i meda.

7. Kava - je dio talijanske kulture. Gdje god da je kupim u kafiću, ili u u jukeboxu na benzinskoj crpki, uvijek sam iznenađen jačinom i snagom okusa

8. Aceto Balsamico - ima sposobnost naglašavanja okusa mnogih namirnica i preporučujem za svaki recept.

9. Amalfi Coast - popularno turističko središte s prekrasnim, suncem okupanim plažama, poznato po proizvodnji limoncello likera od najfinijih limuna uzgojenih na terasama duž obale.

10. Gennaro Contaldo - prijatelj i poslovni partner. Savršeni promotor svoje domovine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju