Topla ili hladna, pasta frittata – ili zapečena tjestenina, omiljena je u Italiji. Primjer je to jednog od brojnih jela siromašne kuhinje, u Čizmi poznate kao cucina povera. Siromašna kuhinja temelji se na jednostavnim jelima koja nerijetko nastaju kao odgovor na višak hrane od prethodnog dana. Za pripremu ovakvog jela bit će vam dovoljno pet eura ili manje odlučite li se za jednostavnu verziju. 

Pasta frittata idealna je za kreativne kuhare jer u nju možete dodati meso ili povrće prema želji, omiljeni sir, poput parmezana ili mozzarelle, te začinsko bilje poput bosiljka. Možete je peći u u tavi na štednjaku ili u pećnici dok ne dobije zlatnosmeđu koricu.

Pasta frittata - sastojci

  • 400 g kuhane tjestenine
  • 40 g parmezana + za posluživanje
  • 4 velika jaja
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • maslinovo ulje

Pasta frittata - priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. U velikoj zdjeli umutite jaja i dodajte naribajte parmezan. Začinite s malo soli i papra. Dobro umutite, a zatim umiješajte tjesteninu.
  2. Zagrijte tri žlice ulja u širokoj tavi koja može ići u pećnicu, na srednje jakoj vatri. Dodajte smjesu za frittatu i kuhajte oko 5 minuta, ili dok ne postane hrskava s donje strane, zatim stavite u pećnicu na još 5 minuta, ili dok ne postane čvrsta.
  3. Pažljivo okrenite frittatu na veliki tanjur, a zatim je vratite u tavu i ponovo stavite u pećnicu na još 5 minuta, ili dok ne postane hrskava s donje strane. Poslužite uz dodatno naribani parmezan.

Jela koja se rade "ni od čega": Brzi recepti za cijeli tjedan koje ćete obožavati Riža i kupus Zlevanka Španjolski omlet +1 Ragu od povrća

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju