Pečena brokula može biti sjajan prilog uz meso ili ribu. Želite li u brokulu unijeti dodatnu dubinu okusa, zapecite je sa sirom, poput pecorina romana, i obilno pokapajte aromatiziranim uljem.

Pečenje brokule u pećnici odličan je način za pojačavanje prirodnog okusa toga povrća. Ne zaboravite ga prvo dobro isprati pod mlazom čiste vode, a potom narezati na manje cvjetove otprilike iste veličine – kako bi se mogle termički obraditi u vrlo sličnom vremenu.

Nemojte zaboraviti ni posušiti brokulu papirnatim ručnikom prije nego što je pomiješate s ostalim sastojcima. Brokula će se bolje zapeći i biti hrskavija ako prije stavljanja u pećnicu uklonite što je moguće više tekućine s njezine površine.

Sastojci:

  • 900 g cvjetova brokule
  • 50 ml biljnog ulja
  • 30 g naribanog sira pecorino romano
  • 2 češnja češnjaka
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. U većoj zdjeli pomiješajte ulje, naribani češnjak, sol i papar.
  3. Uronite očišćene i osušene cvjetove brokule u ulje – potrudite se da je svaki cvijet prekriven začinima.
  4. Prebacite brokulu na lim za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 15 do 17 minuta dok se termički ne obradi do kraja, a rubovi ne zapeku.
  5. Poslužite je s naribanim sirom kao prilog uz meso ili ribu. Dobar tek!

7 vrsta hrane koje prirodno snižavaju visoki krvni tlak Kivi Namaz od bijelog graha +0 Breskve

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju