• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Food Bloggers Challenge

Vladarica talijanske kuhinje: Koja je blogerica pobijedila u našem prvom Food bloggers' challengeu?

Četiri tjedna, od kojih je svaki nosio novi izazov u talijanskoj kuhinji, za naše blogerice donijela su nam i prvu pobjednicu Food bloggers' challengea. Na zajedničkom druženju napokon smo saznali tko je skuhao najprivlačnija jela od doručka do aperitiva.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 10.11.2023 14:38 komentari
viber Created with Sketch.
Food bloggers' challenge finale
Food bloggers' challenge finale (Foto:Pavao Bobinac/Nova Studio)

Galerija Food bloggers' challenge finale 29 Food bloggers' challenge finale - 7 29 Food bloggers' challenge finale 29 Food bloggers' challenge finale - 4 29

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Mini Ranch Protulipa - 3 Mini Ranch Protulipa Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem) Čokoladna torta se može napraviti i bez bijelog šećera Idealni za blagdane Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera

Predvodnik tročlanog žirija našeg prvog Food bloggers' challengea, Stefano Cosattini, za okupljene je blogerice skuhao večeru, jedini izazov koji im u protekla četiri tjedna nije zadao, a nakon nje proglasio pobjednicu. U tome mu je, kao i našim blogericama, pomoglo posuđe Tognana, s pomoću kojeg je skuhao pravi talijanski klasik s neobičnim twistom – rižoto milanese sa sporo kuhanim goveđim obrazima i prahom od kave i amaretta.

  Vibrantan žuti rižoto milanese sa sporo kuhanim goveđim obrazima i prahom od kave i amaretta Vibrantan žuti rižoto milanese sa sporo kuhanim goveđim obrazima i prahom od kave i amaretta (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Proteklih četiri tjedna Food bloggers' challengea pet je blogerica - Sandra Rončević, Doris Valković, Kristina Štriga, Mateja Kobeščak i Marijana Zlomislić - kuhalo talijanska jela od doručka do aperitiva u čemu su morale biti domišljate i kreativne u kreiranju recepata inspiriranih klasicima u njihovoj kuhinji. Gledao se svaki detalj - od ideje do realizacije, estetike, ali i upotrebe pravog talijanskog posuđa Tognana u spravljanju, ali i prezentaciji njihovih kulinarskih kreacija.

Talijanski porculanski Tognana tanjuri podignu svaki primo piatto Talijanski porculanski Tognana tanjuri podignu svaki primo piatto (Foto: Tognana/PR)

I zaista, bile su to prave umjetničke kreacije od kojih su neke više, a druge manje zadivile naš žiri sastavljen od Stefana Cosattinija, talijanskog chefa s hrvatskom adresom koji se može pohvaliti dvjema osvojenim Michelinovim zvjezdicama tijekom svoje karijere, Maje Nikolorić, voditeljice native odjela Nove TV Nova Studio koja pritom kuha i stilizira hranu za Punkufer.hr te Martine Karić, predstavnice Tognane, talijanske tvrtke posuđa s prepoznatljivom kvalitetom i tradicijom koja traje od sredine prošlog stoljeća. Svakog tjedna konačni poredak na bodovnoj ljestvici bio je drugačiji, a u nastavku članka donosimo kako su se brojke na kraju posložile. Sve u svemu, žiri je bio zaista zadovoljan šarolikim jelima koja su nam kroz cjelokupni izazov donijele naše blogerice, a koja će naši čitatelji, ali i mi, sigurno isprobati napraviti u svojim kuhinjama.

Food bloggers' challenge natjecateljice Food bloggers' challenge natjecateljice (Foto: Nova Studio)

Doris i Kristina nažalost su bile spriječene doći na naše druženje, ali Mateja, Sandra i Marijana uživale su uz aperitivo, odnosno piće i zalogaje kojima su se u zadnjem tjednu proslavile dok su čekale da im Stefano pripremi večeru. Oličenje talijanske kuhinje u jednostavnosti namirnica, ali bogatstvu okusa upravo je rižoto milanese. Vibrantan žuti rižoto svoju boju duguje šafranu, začinu koji daje suptilan i aromatičan okus koji podsjeća na med, a svoju kremoznost mantekiranjem na samom kraju. Chef Stefano Cosattini svoj je rižoto poslužio s goveđim obrazima koji su se 27 sati kuhali sous vide metodom pa potom kratko zapekli u pećnici, a sve je začinio pinkicom praha od kave i amaretta koje je usitnio Tognaninom sjeckalicom.

Nakon večere stigao je i trenutak proglašenja pobjednice. Chef Stefano Cosattini uručio je diplome za uspješno izvršen Food bloggers' challenge Sandri i Mateji, a Kristini i Doris njihove stižu uskoro, dok je Marijani Zlomislić uručeno priznanje kao pobjednici.
Njezin secondo piatto i aperitivo doveli su je na vrh ljestvica u tim tjednim izazovima, a sveukupni zbroj bodova potvrdio je i njezinu pobjedu cjelokupnog izazova i osvojenu nagradu od 2000 eura.

"Ovaj Food bloggers' challenge je bio zapravo jako izazovan, ali zanimljiv, bilo je jako šareno, zabavno. Puno toga sam naučila, što je dosta bitno i zapravo se prisjetila svojih brojnih boravaka u Italiji. Jedno divno iskustvo. Kako se osjećam kao pobjednica? Pa lijepo", rekla nam je o cijelom iskustvu pobjednica Marijana Zlomislić.

Uživajte u rekreiranju jela naših blogerica s talijanskim posuđem Tognana do sljedećeg Food bloggers' challengea.

Food bloggers' challenge finale Food bloggers' challenge finale (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Završni poredak i broj bodova:

Marijana Zlomislić (@unmondodisapori) – 64
Doris Valković (@foodoris) – 62
Kristina Štriga (
@cellulite_factory) – 57,5
Mateja Kobeščak (
@muffinmunchies_) – 47
Sandra Rončević (
@oslanomislatkom) – 41
 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Tognana po najvišim profesionalnim standardima.

  • #Food Bloggers Challenge
  • #foodbloggerschallenge
  • #Stefano Cosattini
  • #tognana
viber Created with Sketch.
!Komentari su onemogućeni za ovaj članak.
inspirativno najčitanije
Dođite i sudjelujte u raspravi: Sami odlučite kako će izgledati vaš kvart
Zagrebačkim pothodnicima
Dođite i sudjelujte! Sami odlučite kako će izgledati vaš kvart
5 trendova koji će obilježiti 2026.: Način na koji putujemo sasvim će se promijeniti
Novo vrijeme
5 trendova koji će obilježiti 2026.: Način na koji putujemo sasvim će se promijeniti
Zimski odmor u termama uz Crno jaje: Tri ideje za reset tijela i uma ove sezone
Snaga vode
Zimski odmor u termama uz povoljne ponude: Tri ideje za reset tijela i uma ove sezone
Siniša Golub u Putničkoj klasi: Aljaska – posljednja granica
Putopisno predavanje
Siniša Golub u Putničkoj klasi: Aljaska – posljednja granica
Pikantno povrće s kobasicama: Recept koji grije i diže iz mrtvih
Puno okusa
Pikantno povrće s kobasicama: Recept koji grije i diže iz mrtvih
Jedina konkurencija panettoneu: Recept za kolač zbog kojeg su se Talijani spremni posvađati
Topi se u ustima
Jedina konkurencija panettoneu: Recept za kolač zbog kojeg su se Talijani spremni posvađati
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"
Sami hvalospjevi
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pitamo vas treba li molitelje maknuti s trgova?
Što mislite?
ANKETA Treba li molitelje maknuti s trgova?
Trovanje ugljičnim monoksidom u okolici Našica
OPASNA SITUACIJA
Užas na istoku Hrvatske: Majka uključila dva uređaja istovremeno, djeca završila u bolnici!
Metković: Maloljetnik na travi, kokainu i speedu tukao vršnjake
jedan teško ozlijeđen
Brutalno nasilje kod škole: Maloljetnik na travi, kokainu i speedu tukao vršnjake
show
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Severina je objavila provokativne fotografije iz muškog WC-a
"Je l' zadrhatala ruka snimatelju?"
"Za ekipu slabijeg srca - oprez!" Gomila reakcija na Severinine fotke iz muškog toaleta
Kako danas izgleda Katarina Witt?
legendarna katarina witt
Kako danas izgleda "Vatra na ledu"? Napunila je 60, a nekad su se divili njezinoj ljepoti
zdravlje
Nedostatak kalija (hipokalijemija): Evo kako ga prepoznati prije nego što postane opasno
Tijelo ostaje bez ključnog minerala!
Nedostatak kalija (hipokalijemija): Evo kako ga prepoznati prije nego što postane opasno
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
zabava
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
"Balkanci su ispred svog vremena": Svi smo radili ove stvari prije nego što su bile popularne
Izgleda li vam poznato?
"Balkanci su ispred svog vremena": Svi smo radili ove stvari prije nego što su bile popularne
tech
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Provedena na 30 milijuna ljudi
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
sport
Nabavio novi dres Vatrenih: Gostujuća garnitura već na meti kritika
Ha, podijeljene reakcije
Nabavili obje garniture novog dresa Hrvatske za SP: Reakcije su podijeljene, dosta kritika za plavu verziju
Lorenzo Lepore na platformi X objavio je informaciju kako je Hajduk zainteresiran za Nikitu Solomonovsa
Mlad i perspektivan
Hajduk dovodi novog napadača? Prošao je testiranja, lomi se oko odštete
U Varaždin stigao s Dalićem, a onda šok! Jedva ostao živ, ostao bez nogometa, a danas živi na rubu egzistencije
Izbornik poslao apel
U Varaždin stigao s Dalićem, a onda šok: Jedva ostao živ, danas spaja kraj s krajem
tv
Kumovi: Neočekivani gost prekinuo je županovu izjavu pred medijima
KUMOVI
Neočekivani gost prekinuo je županovu izjavu pred medijima
MasterChef: Pogled koji ledi krv u žilama – crvena zona MasterChefa manje je strašna!
NAPETO!
Pogled koji ledi krv u žilama – crvena zona MasterChefa manje je strašna!
U dobru i zlu: Postoji šansa da mu ponovno pomogne – što bi mogao tražiti zauzvrat?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Postoji šansa da mu ponovno pomogne – što bi mogao tražiti zauzvrat?
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
analiza migracija
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Recept za kolač djedov brk
Obožavamo ih!
Znate li koji je ovo kolač? Imamo provjereni recept, zapravo je vrlo jednostavna priprema
Štikle koje čine razliku: Ana Maslać Plenković pogodila je modni jackpot
Odlične štikle!
Koliko su samo lijepe! Ana Maslać Plenković u štiklama koje imaju sve
sve
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Stefano Cosattini izaziva food blogere - 2
Pokrovitelj Tognana

Food bloggers' challenge: Stefano Cosattini izaziva naših pet vrsnih blogerica da svaki tjedan pripremaju jela poput talijanskog chefa

U Punkuferovu novom projektu Food bloggers' challenge pet zaljubljenica u talijansku kuhinju kuhat će kreativna jela od doručka do zalogajčića uz aperitiv, sve će ocjenjivati stručni žiri na čelu sa Stefanom Cosattinijem, a na kraju će samo jedna odnijeti vrijednu nagradu. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close