• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Stefano Cosattini

Food bloggers' challenge: Stefano Cosattini izaziva naših pet vrsnih blogerica da svaki tjedan pripremaju jela poput talijanskog chefa

U Punkuferovu novom projektu Food bloggers' challenge pet zaljubljenica u talijansku kuhinju kuhat će kreativna jela od doručka do zalogajčića uz aperitiv, sve će ocjenjivati stručni žiri na čelu sa Stefanom Cosattinijem, a na kraju će samo jedna odnijeti vrijednu nagradu.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 2.10.2023 10:14 komentari
viber Created with Sketch.

  Galerija Stefano Cosattini izaziva food blogere - 9 5 Stefano Cosattini izaziva food blogere - 1 5 Stefano Cosattini izaziva food blogere - 8 5 Talijanska kuhinja, kaže Stefano Cosattini, savršena je u svojoj jednostavnosti 5

U trendu Drvo ilustracija Pitanje za kviz Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem? Novi kviz općeg znanja - 12 15 nasumičnih pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više Klara Vrijedi probati Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Talijanski chef koji je kuhao u najboljim svjetskim restoranima od Italije i Francuske do Japana te se može pohvaliti s dvije osvojene Michelinove zvjezdice tijekom svoje karijere, posljednjih dvadesetak godina proveo je u Hrvatskoj kuhajući u našim najboljim restoranima i donoseći ljudima nevjerojatne okuse mediteranske kuhinje. Od ovog ljeta u bajkovitom Višnjanu ima i svoj restoran s prijateljem i sous-chefom Miroslavom Puškarićem, s kojim je radio još u Le Premieru. Iz malene kuhinje obiteljskog restorana Incontro 2.0, u kojemu rade i obje Stefanove kćeri, izlaze nepretenciozna i slasna jela zbog kojih je njihova terasa ispod krošnji kestena popunjena skoro od jutra do večeri.

Talijanska kuhinja, kaže Stefano Cosattini, savršena je u svojoj jednostavnosti, svima je dostupna i fotogenična i zato je baš omiljena u svijetu, ali i na društvenim mrežama. Kako kaže poznata talijanska izreka anche l'occhio vuole la sua parte ('i oko želi svoj dio' – u doslovnom prijevodu), odnosno uz to od čega je napravljeno bitno je i kako izgleda jer je upravo izgled nekog jela ono što nas potakne da ga kušamo. Baš zato izabrali smo talijansku kuhinju kao temu našeg prvog Food bloggers' challengea, a kao partner nam se pridružila i Tognana, talijanska tvrtka posuđa s prepoznatljivom kvalitetom i tradicijom koja traje od sredine prošlog stoljeća.

Stefano Cosattini izaziva food blogere - 9 Stefano Cosattini izaziva food blogere - 9 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Kvaliteta, tradicija i kreativnost prepoznatljive u talijanskom dizajnu obilježje su svih Tognaninih kolekcija, pa ne sumnjamo da će njihovo posuđe biti inspiracija za stolove naših blogerica.

U ovom izazovu sudjelovat će sve same zaljubljenice u talijansku kuhinju koje za svoje objave i reelse najviše ideja crpe baš od mediteranskih recepata koji griju oko srca i stvaraju zazubice. Mekane foccacie, kremasta rižota i vibrantne slatke rajčice samo su neki od prizora koji se mogu često vidjeti na njihovim profilima.

Tko najbolje jede i pije talijanski?

Svaki tjedan kuhat će nam brza, kreativna i uvijek svoja Sandra Rončević (@oslanomoslatkomosvemu), koja je studirala u Italiji i prošla je uzduž i poprijeko te za sebe kaže da jede i pije na talijanskom, kao i Kristina Štriga (@cellulite_factory), koja pjeva kad kuha i voli sve imati pod kontrolom, osim kada sve ostavi za sobom i putuje, a najviše je putovala Italijom. Kako se kuha i uživa u hrani, pokazat će i vječna gurmanka i hedonistica Marijana Zlomislić (@unmondodisapori), inače profesorica talijanskog jezika i književnosti po struci, ali u posljednjih petnaestak godina govori samo jezikom hrane, koja joj je i posao.
Radoholičarka i emotivka poput nje, Mateja Kobeščak (@muffinmunchies_) pokazat će nam da može biti najbolja i u spremanju talijanskih slanih delicija jer se vodi kao i uvijek svojom najdražom "odmarat ću se kad umrem", i to, nada se, jedući neku slasticu. I naša peta natjecateljica, velika ljubiteljica talijanske kulture i prehrane, Doris Valković (@foodoris), realistica i sanjarka u jednom svaki će nam tjedan donositi svoje bezmesne kulinarske talijanske avanture.

Foccacia i crne foccacia s ugljenom, cherry rajčicama i maslinama Foccacia i crne foccacia s ugljenom, cherry rajčicama i maslinama (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

4 izazova u 4 tjedna: Specijaliteti koji izvorno govore talijanski

Stefano će im svaki tjedan zadati jedan izazov, počevši od tipičnog talijanskog doručka koji je malen, sladak i s najboljom kavom. Drugi tjedan svatko će pripremati primo piatto, odnosno domaću tjesteninu ili rižoto, treći tjedan secondo piatto, u kojemu će nam skuhati talijanske specijalitete koji za njih izvorno govore talijanski, a posljednji, četvrti tjedan, napravit će nam aperitivo i zalogajčiće u kojima Talijani rado uživaju s prijateljima nakon posla.

U jednom tjednu svaki dan ćete moći vidjeti videorecept, odnosno reel druge food blogerice na njihovim stranicama, ali i na IG profilu Punkufera.

Stefano Cosattini izaziva food blogere - 4 Stefano Cosattini izaziva food blogere - 4 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Imat će pune ruke posla, ali i veliku pomoć, a koja je najbolja pomoć u spremanju talijanskih delicija doli pravo talijansko posuđe Tognana. Svaku od natjecateljica Tognana je opremila svim potrebnim aparatima i posuđem potrebnim za svaki recept koji su zamislile. Njihove neprianjajuće tave, lonci za kuhanje tjestenine s praktičnim poklopcima za izlijevanje viška vode, tosteri, vage, moka aparati, šalice za kavu, sjeckalice, prekrasni tanjuri i čaše za aperitiv pomoći će im napraviti sva jela bez greške, ali ih i servirati ih sa stilom, odnosno u talijanskom stilu.

Kako bi potaknuo kreativne kotačiće, odnosno kuhače, Stefano im je skuhao jedno tipično talijansko jelo koje zapravo obuhvaća najbolje iz svih dijelova Čizme. Tjesteninu pachere s daterino rajčicama, vrganjima i burratom buffalom, tako da kreće od Alpa prema sredini Italije i završava na samom jugu.

Stefano Cosattini izaziva food blogere - 1 Stefano Cosattini izaziva food blogere - 1 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Za njih ima nekoliko savjeta:

"Ne komplicirajte puno, talijanska kuhinja savršena je u svojoj jednostavnosti. Sa samo nekoliko namirnica, i to jeftinih, možete napraviti vrhunsko jelo."

"Iskoristite raznolikost namirnica talijanske kuhinje, od tjestenina, povrća, ribe, mesa i salate. Neka sve pršti bojama."

"Talijanska jela gušt je kuhati, servirati i jesti. Od Talijana su na kraju krajeva svi i naučili kuhati ."

Koliko će prenijeti bit talijanske kuhinje, a pritom biti inovativni i kreativni, ocjenama od 1 do 5 ocijenit će ih stručni žiri na čelu sa Stefanom Cosattinijem koji će bodovati njihovo kulinarsko umijeće, ideju i kreativnost. Kao predstavnica redakcije punkufer.hr, estetiku jela ocjenjivat će Maja Nikolorić, voditeljica native odjela Nove TV Nova Studio i kreativni producent većinom za food projekte, koja pritom kuha i stilizira hranu za Punkufer.hr. Koliko će natjecateljice dobro iskoristiti pomoć talijanskog posuđa, ocijenit će Martina Karić, predstavnica Tognane.

Svaki tjedan na našem portalu moći ćete pročitati rezime tjedna s komentarom žirija i ocjenama za tjedni zadatak, a na kraju natjecanja proglasit ćemo pobjednicu našeg prvog Food bloggers' challengea koja će osvojiti 2000 eura.

Drage naše food blogerice, Stefano je skuhao vama, a sada vi skuhajte nama!

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Tognana po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #Stefano Cosattini
  • #tognana
  • #Food Bloggers Challenge
  • #foodbloggerschallenge
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Koliba na vodi: Čarobni smještaj na kraju svijeta u kojem ćete noćenje platiti 950 eura
Mir i tišina
Koliba na vodi: Čarobni smještaj na kraju svijeta u kojem ćete noćenje platiti 950 eura
Sad ga ima, sad ga nema: Čudesno jezero u Sloveniji koje nestaje i iznova se pojavljuje
Cerkniško jezero
Sad ga ima, sad ga nema: Čudesno jezero u Sloveniji koje nestaje i iznova se pojavljuje
Meksički ružičasti kolač cortadillo recept
Cortadillo
Recept za meksički ružičasti kolač - jako je fin, a tako ga je lako napraviti
Afrika stiže s loncem punim izazova: Tko će izdržati Food Bloggers' Challenge?
Pokrovitelj Tognana
Afrika stiže s loncem punim izazova: Tko će izdržati Food Bloggers' Challenge?
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Bajna destinacija za izlet: Opatija zove na uživanje u čokoladi, adventu i najvećem unutarnjem bazenu u gradu
Taman za vikend
Bajna destinacija za izlet: Opatija zove na uživanje u čokoladi, adventu i najvećem unutarnjem bazenu u gradu
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Najtvrđe drvo na svijetu Australija
Pitanje za kviz
Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem?
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Stvari koje su puno poskupjele u Hrvatskoj u zadnjih pet godina
Bezobrazno skupo!
10 stvari kojih su se Hrvati odrekli jer su toliko poskupjele da ih se ne isplati više kupovati
Stabljike celera zašto su dobre za zdravlje
5 eura za kilogram
Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Policija blokirala dijelove grada u Splitu, izašli s dugim cijevima: Nastale gužve i zastoji
pojačan nadzor
Policija blokirala dijelove grada u Splitu, izašli s dugim cijevima: Nastale gužve i zastoji
Iz Ukrajine stigao nesvakidašnji apel za pomoć: "Obraćamo se našim prijateljima iz Hrvatske"
Stanje je loše
Iz Ukrajine stigao nesvakidašnji apel za pomoć: "Obraćamo se našim prijateljima iz Hrvatske"
Slovenija aktivirala članak 37: Vojska će surađivati s policijom u zaštiti državne granice
ZAKON O OBRANI
Susjedi aktivirali članak 37., vojska izlazi na teren: To se dosad dogodilo samo jednom
show
Kako izgleda supruga Davora Dretara Dreleta, Michelle Dreter?
evo kako izgleda!
O Dreletovoj supruzi jako se malo zna, ali svi se sjećaju njezina hrabrog istupa prije 15 godina
Potez Luke Modrića prema obitelji Jean-Michela Nicoliera odjeknuo Hrvatskom
za našeg heroja
Potez Luke Modrića prema obitelji Jean-Michela Nicoliera odjeknuo Hrvatskom!
Kako izgledaju sinovi Krunoslava Kiće Slabinca?
dirljiv događaj
Znate li kako izgledaju sinovi Krunoslava Kiće Slabinca? Snimljeni su u rijetkom izlasku
zdravlje
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
Rezultati su nevjerojatni
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
Benigni i maligni tumori: Razlika koja otkriva trebate li se brinuti
Ovo svi trebaju znati!
Benigni i maligni tumori: Razlika koja otkriva trebate li se brinuti
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
zabava
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
Urnebesno
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
Kviz koji traži znanje, logiku i koncentraciju – možete li sve od jednom
Pokažite što znate!
Kviz koji traži znanje, logiku i koncentraciju – možete li sve od jednom
Mozak vam treba izazov? Ovaj kviz je savršen test za vas
Pokažite što znate!
Mozak vam treba izazov? Ovaj kviz je savršen test za vas
tech
Tajanstveni "svemirski posjetitelj" iznenađuje znanstvenike svojim ponašanjem
Komet 3I/Atlas
Tajanstveni "svemirski posjetitelj" iznenađuje znanstvenike svojim ponašanjem
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
Veliki ritualni kompleks
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
Kraj karijesa i plombi? Revolucionarni gel obnavlja zubnu caklinu
Bez boli i straha
Kraj karijesa i plombi? Revolucionarni gel obnavlja zubnu caklinu
sport
Boban donio odluku o trenerskoj sudbini Marija Kovačevića
PAD FORME JE OČIT
Boban donio odluku o trenerskoj sudbini Marija Kovačevića
Promjene u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji: Dalić aktivirao pretpoziv za dva igrača!
Dvojica su otpala
Promjene u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji: Dalić aktivirao pretpoziv za dva igrača!
U Osijekov bus za Split sjelo jedno neočekivano ime: Bijelo-plavi dobivaju ogromno pojačanje!
TO SE ČEKALO!
U Osijekov bus za Split sjelo jedno neočekivano ime: Bijelo-plavi dobivaju ogromno pojačanje!
tv
Masterchef: Ušao u TOP 15, a ne zna razliku između dva komada mesa! Prepoznajete li ih vi?
BIFTEK VS. RAMSTEK
Ušao u TOP 15, a ne zna razliku između dva komada mesa! Prepoznajete li ih vi?
Pala zadnja klapa serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Pala zadnja klapa serije "U dobru i zlu"
Kumovi: Ušuljali su se u bolnicu – i to ne baš trijezni
KUMOVI
Kumovi: Ušuljali su se u bolnicu – i to ne baš trijezni
putovanja
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Najtvrđe drvo na svijetu Australija
Pitanje za kviz
Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem?
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
novac
Najveći projekt između Europe i Afrike može krenuti: 10 godina gradnje i ulaganje od 8,5 milijardi eura
davna želja
Najveći projekt između Europe i Afrike može krenuti: 10 godina gradnje i ulaganje od 8,5 milijardi eura
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
lifestyle
Odabrali ste najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus
uvijek besprijekorna
Gotovo 10 tisuća čitateljica odabralo najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus
Franka Batelić kaput sa šalom 2025.
A tako je šik
Savršen kaput za zimu u kojem vam neće biti hladno, a ima ga i Franka Batelić
Najzgodniji pjevači iz generacije naših mama i baka
Izaberite svog favorita
Nezaboravni! 10 najzgodnijih pjevača iz generacije naših mama i baka
sve
Boban donio odluku o trenerskoj sudbini Marija Kovačevića
PAD FORME JE OČIT
Boban donio odluku o trenerskoj sudbini Marija Kovačevića
Kako izgleda supruga Davora Dretara Dreleta, Michelle Dreter?
evo kako izgleda!
O Dreletovoj supruzi jako se malo zna, ali svi se sjećaju njezina hrabrog istupa prije 15 godina
Potez Luke Modrića prema obitelji Jean-Michela Nicoliera odjeknuo Hrvatskom
za našeg heroja
Potez Luke Modrića prema obitelji Jean-Michela Nicoliera odjeknuo Hrvatskom!
Food bloggers' challenge finale
Pokrovitelj Tognana

Vladarica talijanske kuhinje: Koja je blogerica pobijedila u našem prvom Food bloggers' challengeu?

Četiri tjedna, od kojih je svaki nosio novi izazov u talijanskoj kuhinji, za naše blogerice donijela su nam i prvu pobjednicu Food bloggers' challengea. Na zajedničkom druženju napokon smo saznali tko je skuhao najprivlačnija jela od doručka do aperitiva. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close