Ljubitelji ste laganih kremastih deserata? Ne jedete namirnice životinjskog porijekla? Ovo je idealan recept za vas.

Desertna krema priprema se od sirovih indijskih oraščića koji joj daju kremastu teksturu. Miksanje indijskih oraščića u finu i glatku kremu bit će lakše ako sirove orašaste plodove namočite u čistoj vodi nekoliko sati prije pripreme, a idealno bi bilo preko noći.

Gustoću kreme prilagodite vlastitim željama te dodajte 250 do 500 ml biljnog napitaka od kokosa. Prilagodite i slatkoću deserta vlastitim željama te dodajte jednu do tri kapii tekuće stevije. Ako nemate steviju, poslužiti se možete i javorovom sirupom ili agaveom.

Sastojci za desertnu kremu od indijskih oraščića:

  • 280 g sirovih indijskih oraščića
  • 250-500 ml biljni napitak od kokosa
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1-3 kapi tekuće stevije

Priprema desertne kreme od indijskih oraščića:

  1. Namočite sirove indijske oraščiće u čistoj vodi barem tri sata prije nego što planirate napraviti desert, a idealno bi bilo preko noći.
  2. Ocijedite namočene indijske oraščiće pa ih stavite u blender ili sjeckalicu povrća, dodajte 250 ml biljnog napitka od kokosa, ekstrakt vanilije i steviju po želji, ovisno o tome koliko želite da desert bude sladak.
  3. Pulsirajte / miksajte dok ne dobijete gustu kremu. Ako je smjesa pregusta, razrijedite je s još biljnog napitka od kokosa.
  4. Poslužite odmah u staklenoj čaši sa svježim voćem po želji. Dobar tek!

Novo mjesto u Zagrebu za brunch u kojem se služi avokado tost i omlet bez grama jaja Ponuda veganskog restorana 3Hugs u Zagrebu - 2 Ponuda veganskog restorana 3Hugs u Zagrebu - 3 Ponuda veganskog restorana 3Hugs u Zagrebu - 4 +7 Ponuda veganskog restorana 3Hugs u Zagrebu - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju