U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Dobar umak može transformirati okus i najbljutavije i najponiznije namirnice. Ovaj umak na bazi miso-paste i naribanog đumbira najbolji je dokaz toj tvrdnji.

Miso-pasta se miješa biljnim uljem i tostiranim sezamovim uljem, svježe nasjeckanim đumbirom i jabučnim octom, a zaslađuje s nešto meda i smeđeg šećera. Po želji možete dodati i malo naribanog svježeg češnjaka ili onoga u prahu.

Tu kombinaciju potentnih začina možete upotrijebiti kao preljev za salatu, marinadu za meso i ribu ili kao umak uz grilano povrće.

Umak od miso paste i đumbira - sastojci:

  • 60 ml biljnog ulja
  • 3 čajne žličice naribanog svježeg đumbira
  • 2 žlice miso-paste
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 čajne žličice meda
  • 2 čajne žličice smeđeg šećera
  • 1 čajna žličica tostiranog sezamova ulja

Umak od miso paste i đumbira - priprema:

  1. Pomiješajte biljno ulje i tostirano sezamovo ulje s miso-pastom. Dodajte jabučni ocat, med i smeđi šećer. Dodajte svježe naribani đumbir i sve zajedno pomiješajte. Servirajte po želji s mesom, ribom, jajima ili povrćem. Dobar tek!

Ručak za 30 minuta: Recept za fini umak od mljevenog mesa koji traži tek nekoliko sastojaka Keema - 4 Keema - 3 Keema - 2 +0 Keema - 1