Dobar umak može transformirati okus i najbljutavije i najponiznije namirnice. Ovaj umak na bazi miso-paste i naribanog đumbira najbolji je dokaz toj tvrdnji. 
Miso-pasta se miješa biljnim uljem i tostiranim sezamovim uljem, svježe nasjeckanim đumbirom i jabučnim octom, a zaslađuje s nešto meda i smeđeg šećera. Po želji možete dodati i malo naribanog svježeg češnjaka ili onoga u prahu. 
Tu kombinaciju potentnih začina možete upotrijebiti kao preljev za salatu, marinadu za meso i ribu ili kao umak uz grilano povrće.
Umak od miso paste i đumbira - sastojci:
- 60 ml biljnog ulja
 - 3 čajne žličice naribanog svježeg đumbira
 - 2 žlice miso-paste
 - 2 žlice jabučnog octa
 - 2 čajne žličice meda
 - 2 čajne žličice smeđeg šećera
 - 1 čajna žličica tostiranog sezamova ulja
 
Umak od miso paste i đumbira - priprema:
- Pomiješajte biljno ulje i tostirano sezamovo ulje s miso-pastom. Dodajte jabučni ocat, med i smeđi šećer. Dodajte svježe naribani đumbir i sve zajedno pomiješajte. Servirajte po želji s mesom, ribom, jajima ili povrćem. Dobar tek!
 
 
    
        Ručak za 30 minuta: Recept za fini umak od mljevenog mesa koji traži tek nekoliko sastojaka
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            