Keema je popularno jelo u Indiji, Pakistanu, Bangladešu i okolnim zemljama, a sastoji se od mljevenog mesa, riže, povrća i mirisnih začina. Koliko ima kuhara, toliko je i recepata, a nerijetko se dodaje i grašak ili krumpir. Keema može poslužiti kao nadjev jastučića od tijesta ili pak sendviča. U nastavku donosimo jednostavnu verziju s minimalnom količinom sastojaka.

Keema - sastojci:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica svježeg đumbira, oguljenog i sitno nasjeckanog (komad korijena đumbira veličine 2,5 cm)
  • 2 žličice kurkume
  • 400 g pelata
  • 100 g kuhanog graška
  • kuhana riža

Keema - priprema:

  1. Zagrijte ulje pa dodajte sjeckani luk i pržite miješajući pet minuta. Dodajte i češnjak pa pržite kratko dok ne zamiriši. Dodajte mljeveno meso i sitno sjeckani đumbir pa pržite dok meso ne posmeđi sa svih strana (oko 5 minuta).
  2. Umiješajte kurkumu, rajčice i 2 dl vode. Kuhajte 20 minuta, povremeno miješajući, dok se ne zgusne. Dodaj grašak i kuhajte još minutu-dvije. Poslužite s rižom.

Lagano, fino i gotovo za 15-ak minuta: 7 super jela za svaki dan ovoga tjedna Losos u korici od pesta Pržena riža Čupavci, ali u obliku kuglica +1 Pizza od