• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #pan

Trikovi za najsočnije meso s roštilja u kojem će uživati cijelo društvo

Miris pečenog mesa s roštilja iz susjednih dvorišta ili parkova svakodnevno nas mami da se i mi pokrenemo i okupimo društvo. No mnogi od nas nisu vješti u spravljanju roštilja, pa meso nerijetko bude suho ili previše zapečeno. Kako bismo to izbjegli, otkrili smo nekoliko trikova s kojima će meso s roštilja uvijek ispasti savršeno.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 17.06.2021 11:13 komentari
viber Created with Sketch.
Pan, pivo s osjećajem petka
Pan, pivo s osjećajem petka (Foto:PR)

Galerija Pan, pivo s osjećajem petka 0 Pan, pivo s osjećajem petka 0 Pan, pivo s osjećajem petka 0 Pan, pivo s osjećajem petka 0

U trendu Zgornje Jezersko neotkriveni je biser Slovenije Za vikend-izlet Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama... Pečena purica S hrskavom kožicom Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa

Kraj radnog tjedna za sve znači da se napokon možemo oprostiti od brojnih obaveza koje nas svakodnevno naganjaju i posvetiti se sebi i svojim guštima. Zato niti ne čudi kako je baš petak mnogima omiljen dan za opuštanje, uživanje u slobodnom vremenu i druženje s prijateljima do dugo u noć uz pucketanje vatrice s roštilja, miris sočne hrane i uz hladno pivo u ruci koje pruža osjećaj slobode i bezbrižnosti poput Pana. Varijanti Pan piva ima koliko i roštiljskih znalaca od kojih će se svaki složiti oko ovih trikova za najsočnije meso s roštilja.

Marinada

Da bi meso s roštilja bilo što sočnije, bitno je pustiti ga da odstoji u marinadi. I dok će pojedinim komadima mesa trebati više vremena kako bi se sokovi upili, meso poput piletine bit će spremno za roštilj već nakon dva sata. Prilikom mariniranja pazite da ne koristite previše začina kako ne biste zamaskirali okus mesa. Izbjegavajte previše soli u marinadi jer ona isušuje meso, stoga ako su u pitanju vrhunski komadi mesa, bolje ih je posoliti naknadno, dok miješano meso treba soliti neposredno prije stavljanja na rešetku. Luk i češnjak, koji su česte namirnice u marinadama, lako izgaraju na roštilju, tako da je sigurnije koristiti ih u obliku praha.

Pan, pivo s osjećajem petka Pan, pivo s osjećajem petka (Foto: PR)

Priprema roštilja

Prije nego što meso stavimo na roštilj, važno je napraviti dobru pripremu. Jednom kada smo rešetku zagrijali, važno ju je dobro iščetkati četkom kako se ostaci prijašnjeg pečenja ne bi zalijepili za svježe meso. Nakon što smo je očistili, treba je premazati papirnatim ručnikom koji smo prethodno natopili uljem na biljnoj bazi jer ćemo tako najbolje obrisati prljavštinu te istovremeno pripremiti rešetku za pečenje kako se meso ne bi lijepilo. Kako bi meso dobilo onaj specifični miris i okus, rešetku možemo dodatno premazati kriškom slanine.

Nakon što smo odradili pripremu i čekamo da se vatra razbukta, vrijeme je da se malo odmorimo uz omiljeno pivo. Kako bez hladnog piva u ruci ne možemo zamisliti roštilj, za uživanje u dobrom roštilju i društvu najbolje je izabrati osvježavajuće i pitko lager pivo, baš poput Pana, piva s osjećajem petka. Pan nudi mogućnost izbora između različitih vrsta piva, od Lagera, Zlatnog i Pilsnera do Tamnog i bezalkoholnog lagera. A kako bi lakše odabrali lager baš za sebe, Pan je predstavio osvježeni dizajn pakiranja s opisanim karakteristikama svakog od lagera iz ponude.

Petak asocira na odmor, uživanje i druženje s najbližima. Taj nezamjenjiv osjećaj petka želimo zadržati i preko vikenda, ali i svaki dan u tjednu kako bi lakše dočekali vikend, jer svaki dan je bolji ako u njega unesemo malo osjećaja petka.

Direktna ili indirektna vatra

Neovisno o tome je li riječ o roštilju na drva, ugljen ili plin, važno je stvoriti različite stupnjeve topline. Svaki roštilj koji prethodno zagrijemo trebao bi imati barem dva stupnja topline – indirektnu i direktnu vatru. Meso na direktnu vatru stavljamo u trenucima kada želimo dobiti one lijepe grill linije zbog kojih meso izgleda još ukusnije. Ipak, meso ne bismo trebali neprestano peći na direktnoj vatri jer postoji velika šansa da će nam vanjski dio već lagano početi gorjeti, dok će unutrašnjost mesa ostati sirova. Zato meso u većini slučajeva treba prvo staviti na direktnu vatru kako bi dobilo onaj izgled od kojeg rastu zazubice, a potom ga prebaciti na indirektnu vatru, odnosno hladniji dio roštilja kako bi se ravnomjerno ispeklo iznutra.

Okretanje mesa

Jedna od grešaka koju mnogi prilikom roštiljanja rade jest to da meso okreću više puta kako bi bili sigurni da se ono ispeklo u potpunosti. No meso se zapravo okreće samo jednom, i to onda kada njegovi rubovi promijene boju i postanu svjetliji. Tada znamo da su sokovi iz unutrašnjosti mesa počeli izlaziti van i da ga je potrebno okrenuti. Što je dulje na vatri, meso postaje tvrđe, a time i suše, stoga ga je potrebno na vrijeme skinuti s roštilja.

Neka odstoji

Kad je meso savršeno ispečeno, odrezak, ćevap, krilce ili batak bitno je pustiti da malo odstoje. Iako meso fantastično miriše, oduprite se porivu da ga s vatre stavite direktno na tanjur. Pustimo li ga da malo odstoji u zasebnoj posudi, sokovi koji su se stvorili tijekom pečenja na taj će se način ravnomjerno rasporediti po mesu i upiti, pa će ono biti meko i sočno.

Jednom kada je meso gotovo, sve što vam preostaje jest uživati u druženju na otvorenom u krugu najboljih prijatelja i obitelji. Ništa ne može zamijeniti onaj osjećaj odmora od napornog radnog tjedna do dobrog društva uz finu i sočnu hranu te omiljeno pivo s osjećajem petka. Koji god Pan odabrali, ne možete pogriješiti - osjećaj petka možete imati svaki dan!

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PAN po najvišim profesionalnim standardima.

  • #pan
  • #pivo s osjećajem petka
  • #rostilj
  • #trikovi
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Medeni kruh, gingerbread ili kolač od medenjaka: Divan ma kako ga nazvali
Starinski kolači
Recept za kolač od medenjaka: Savršen spoj začina, meki biskvit i dašak nostalgije
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
"Riba sa sjevera" koja je osvojila Europu: Slasni recepti s bakalarom za blagdansku inspiraciju
Na sto načina
"Riba sa sjevera" koja je osvojila Europu: Slasni recepti s bakalarom za blagdansku inspiraciju
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Za pola sata
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Izlet na jezero
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Strava u Međimurju: Žena zvala policiju jer ju brat zlostavlja, umro je tijekom njihove intervencije
napao i službenike
Strava u Međimurju: Žena zvala policiju jer ju brat zlostavlja, umro tijekom intervencije
POZIV Obitelj iz Podravine jedva spaja kraj s krajem, oni trebaju našu pomoć: "Iako su djeca, razumiju to. To mi najteže pada..."
Poziv Domagoja Mikića
Obitelj iz Podravine jedva spaja kraj s krajem, oni trebaju našu pomoć: "Iako su djeca, razumiju to. To mi najteže pada..."
Celine je nestala u šumi prije tri godine: Prijatelji pokrenuli vlastitu potragu
Tračak nade
Celine je nestala prije tri godine: Prijatelji sada pokrenuli vlastitu potragu i došli do šokantnog otkrića
show
Nicolas Ypil u polufinalu showa Supertalent
suza suzu stiže
Pet godina živi daleko od svoje obitelji, ekipa Supertalenta priredila mu je iznenađenje koje nikad neće zaboraviti!
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Pronađeni mrtvi slavni holivudski redatelj i njegova supruga: Sumnja se na ubojstvo
Istraga u tijeku
Pronađeni mrtvi slavni holivudski redatelj i njegova supruga: Sumnja se na ubojstvo
zdravlje
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
Visceralna mast
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
zabava
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Zanimljivo
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Kakva šteta! Neoprez doveo do katastrofe zbog koje su mnogi proplakali
Jao...
Kakva šteta! Neoprez doveo do katastrofe zbog koje su mnogi proplakali
tech
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
AI će odlučivati o životima?
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici odmah trebaju nadograditi softver
Najopasnija vrsta propusta
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici trebaju odmah napraviti ovu stvar
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Joško Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, Bennacer je druga kategorija..."
Naklonio se
Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, on je druga kategorija..."
Drama uoči utakmice: Gorjeli automobili i skuteri, policajci ozlijeđeni, ispaljeni i suzavci
Ogromni neredi
FOTO Drama uoči utakmice: Gorjeli automobili, policajci ozlijeđeni, ispaljeno više suzavaca
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
tv
Supertalent: Polufinalni nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Nicolas Ypil
ČISTA EMOCIJA!
Svjedok mu je cijela Hrvatska da je Nicolas nova glazbena zvijezda!
Supertalent: Poznati svi finalisti 12. sezone Supertalenta!
ARENA ZAGREB IH ČEKA!
Poznati svi finalisti 12. sezone Supertalenta!
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
putovanja
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Zagreb špica: Klasične crne čizme u street style izdanju
KOMBINACIJA ZA PETICU
Čizme ljepotice iz Zagreba možda nisu hit, ali ni jedan trend ne može im ništa
Sonja Jandroković u cipelama s leopardovim uzorkom
BAŠ SU EFEKTNE
Sonja Jandroković u cipelama koje najavljuju odvažan zimski trend
Recept za šubare ili ruske kape s kokosom i čokoladom
FINI I SOČNI
Recept za šubare: Kremasti blagdanski kolačići s kokosom i čokoladom
sve
Joško Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, Bennacer je druga kategorija..."
Naklonio se
Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, on je druga kategorija..."
Nicolas Ypil u polufinalu showa Supertalent
suza suzu stiže
Pet godina živi daleko od svoje obitelji, ekipa Supertalenta priredila mu je iznenađenje koje nikad neće zaboraviti!
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Češnjak
Ispravite ih...

Kada ga dodajete u jelo? 5 najvećih grešaka koje radimo kada kuhamo s češnjakom

Kako biste skuhali jela s češnjakom bez greške, nije važno samo koristite li ga u svježem ili suhom obliku - lako se može pogriješiti i ako češnjeve ne nasjeckate dovoljno sitno, dodate ih u pogrešno vrijeme ili zaboravite na divne tehnike uz koje češnjak postaje suptilniji dodatak hrani... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close