• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #pan

Trikovi za najsočnije meso s roštilja u kojem će uživati cijelo društvo

Miris pečenog mesa s roštilja iz susjednih dvorišta ili parkova svakodnevno nas mami da se i mi pokrenemo i okupimo društvo. No mnogi od nas nisu vješti u spravljanju roštilja, pa meso nerijetko bude suho ili previše zapečeno. Kako bismo to izbjegli, otkrili smo nekoliko trikova s kojima će meso s roštilja uvijek ispasti savršeno.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 17.06.2021 11:13 komentari
viber Created with Sketch.
Pan, pivo s osjećajem petka
Pan, pivo s osjećajem petka (Foto:PR)

Galerija Pan, pivo s osjećajem petka 0 Pan, pivo s osjećajem petka 0 Pan, pivo s osjećajem petka 0 Pan, pivo s osjećajem petka 0

U trendu Likeri - 5 Domaće i fino Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon Čokoladna torta se može napraviti i bez bijelog šećera Idealni za blagdane Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera Sokol kula - 1 Vrijedi posjetiti Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti

Kraj radnog tjedna za sve znači da se napokon možemo oprostiti od brojnih obaveza koje nas svakodnevno naganjaju i posvetiti se sebi i svojim guštima. Zato niti ne čudi kako je baš petak mnogima omiljen dan za opuštanje, uživanje u slobodnom vremenu i druženje s prijateljima do dugo u noć uz pucketanje vatrice s roštilja, miris sočne hrane i uz hladno pivo u ruci koje pruža osjećaj slobode i bezbrižnosti poput Pana. Varijanti Pan piva ima koliko i roštiljskih znalaca od kojih će se svaki složiti oko ovih trikova za najsočnije meso s roštilja.

Marinada

Da bi meso s roštilja bilo što sočnije, bitno je pustiti ga da odstoji u marinadi. I dok će pojedinim komadima mesa trebati više vremena kako bi se sokovi upili, meso poput piletine bit će spremno za roštilj već nakon dva sata. Prilikom mariniranja pazite da ne koristite previše začina kako ne biste zamaskirali okus mesa. Izbjegavajte previše soli u marinadi jer ona isušuje meso, stoga ako su u pitanju vrhunski komadi mesa, bolje ih je posoliti naknadno, dok miješano meso treba soliti neposredno prije stavljanja na rešetku. Luk i češnjak, koji su česte namirnice u marinadama, lako izgaraju na roštilju, tako da je sigurnije koristiti ih u obliku praha.

Pan, pivo s osjećajem petka Pan, pivo s osjećajem petka (Foto: PR)

Priprema roštilja

Prije nego što meso stavimo na roštilj, važno je napraviti dobru pripremu. Jednom kada smo rešetku zagrijali, važno ju je dobro iščetkati četkom kako se ostaci prijašnjeg pečenja ne bi zalijepili za svježe meso. Nakon što smo je očistili, treba je premazati papirnatim ručnikom koji smo prethodno natopili uljem na biljnoj bazi jer ćemo tako najbolje obrisati prljavštinu te istovremeno pripremiti rešetku za pečenje kako se meso ne bi lijepilo. Kako bi meso dobilo onaj specifični miris i okus, rešetku možemo dodatno premazati kriškom slanine.

Nakon što smo odradili pripremu i čekamo da se vatra razbukta, vrijeme je da se malo odmorimo uz omiljeno pivo. Kako bez hladnog piva u ruci ne možemo zamisliti roštilj, za uživanje u dobrom roštilju i društvu najbolje je izabrati osvježavajuće i pitko lager pivo, baš poput Pana, piva s osjećajem petka. Pan nudi mogućnost izbora između različitih vrsta piva, od Lagera, Zlatnog i Pilsnera do Tamnog i bezalkoholnog lagera. A kako bi lakše odabrali lager baš za sebe, Pan je predstavio osvježeni dizajn pakiranja s opisanim karakteristikama svakog od lagera iz ponude.

Petak asocira na odmor, uživanje i druženje s najbližima. Taj nezamjenjiv osjećaj petka želimo zadržati i preko vikenda, ali i svaki dan u tjednu kako bi lakše dočekali vikend, jer svaki dan je bolji ako u njega unesemo malo osjećaja petka.

Direktna ili indirektna vatra

Neovisno o tome je li riječ o roštilju na drva, ugljen ili plin, važno je stvoriti različite stupnjeve topline. Svaki roštilj koji prethodno zagrijemo trebao bi imati barem dva stupnja topline – indirektnu i direktnu vatru. Meso na direktnu vatru stavljamo u trenucima kada želimo dobiti one lijepe grill linije zbog kojih meso izgleda još ukusnije. Ipak, meso ne bismo trebali neprestano peći na direktnoj vatri jer postoji velika šansa da će nam vanjski dio već lagano početi gorjeti, dok će unutrašnjost mesa ostati sirova. Zato meso u većini slučajeva treba prvo staviti na direktnu vatru kako bi dobilo onaj izgled od kojeg rastu zazubice, a potom ga prebaciti na indirektnu vatru, odnosno hladniji dio roštilja kako bi se ravnomjerno ispeklo iznutra.

Okretanje mesa

Jedna od grešaka koju mnogi prilikom roštiljanja rade jest to da meso okreću više puta kako bi bili sigurni da se ono ispeklo u potpunosti. No meso se zapravo okreće samo jednom, i to onda kada njegovi rubovi promijene boju i postanu svjetliji. Tada znamo da su sokovi iz unutrašnjosti mesa počeli izlaziti van i da ga je potrebno okrenuti. Što je dulje na vatri, meso postaje tvrđe, a time i suše, stoga ga je potrebno na vrijeme skinuti s roštilja.

Neka odstoji

Kad je meso savršeno ispečeno, odrezak, ćevap, krilce ili batak bitno je pustiti da malo odstoje. Iako meso fantastično miriše, oduprite se porivu da ga s vatre stavite direktno na tanjur. Pustimo li ga da malo odstoji u zasebnoj posudi, sokovi koji su se stvorili tijekom pečenja na taj će se način ravnomjerno rasporediti po mesu i upiti, pa će ono biti meko i sočno.

Jednom kada je meso gotovo, sve što vam preostaje jest uživati u druženju na otvorenom u krugu najboljih prijatelja i obitelji. Ništa ne može zamijeniti onaj osjećaj odmora od napornog radnog tjedna do dobrog društva uz finu i sočnu hranu te omiljeno pivo s osjećajem petka. Koji god Pan odabrali, ne možete pogriješiti - osjećaj petka možete imati svaki dan!

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PAN po najvišim profesionalnim standardima.

  • #pan
  • #pivo s osjećajem petka
  • #rostilj
  • #trikovi
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
The Gaze: Izložba fotografija Luke Dubroje
Djelo u procesu
The Gaze: Izložba fotografija Luke Dubroje otvara se u Tkalčićevoj ulici
Advent u Grazu: Detaljan vodič kroz jedan od ugodnijih i podcijenjenih adventa u regiji
Advent u Grazu
Isplati se! Detaljan vodič kroz jedan od ugodnijih i podcijenjenih adventa u regiji
Nadjev od kadulje i luka: Mirisan dodatak blagdanskom pečenju
Lako i slasno
Nadjev od kadulje i luka: Mirisan dodatak blagdanskom pečenju
Prva žičara na svijetu: U kabinama teškim 200 kilograma prevozila je putnike iz grada u Alpe
U Južnom Tirolu
Prva žičara na svijetu: U kabinama teškim 200 kilograma prevozila je putnike iz grada u planine
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Najbolji desert zagrebačkog Adventa? Torta s vrućom čokoladom o kojoj svi pričaju na Fuliranju
Gdje je Jura...
Najbolji desert zagrebačkog Adventa? Torta s vrućom čokoladom o kojoj svi pričaju na Fuliranju
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Vrijedi posjetiti
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom prema receptu Matejke Buče
Iz nove kuharice
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
VIDEO Plenković sa suprugom stigao u Elizejsku palaču
Stigao sa suprugom
FOTO/VIDEO Plenković na svečanoj večeri u Elizejskoj palači: Macron spomenuo Jean-Michela Nicoliera, ali i bocnuo Hrvatsku
Beograđanku šokirao potez žene u Zagrebu, evo što se dogodilo na kolodvoru: "Nije mi bilo na kraju pameti da će to napraviti"
putovanje u Hrvatskoj
Beograđanku šokirao potez žene u Zagrebu, evo što se dogodilo na kolodvoru: "Ni na kraj pameti mi nije bilo da će to napraviti"
Svaki dan s posla izostane gotovo 75 tisuća radnika! Liječnica uočila trend: "Otprilike svaki četvrti pacijent..."
Ozbiljan problem
Svaki dan u Hrvatskoj s posla izostane gotovo 75.000 radnika! Liječnica uočila jedan trend
show
Marko Perković Thompson najavio koncert u Poreču
fanovi oduševljeni!
Thompson najavio novi koncert, sam je objavio vijest: ''Bilo je i vrijeme...''
Tko je supruga Davora Gobca?
samozatajna plavuša
Tko je supruga Davora Gopca? Nekad je i sama punila pozornice, no onda se povukla iz javnosti
Thompsonova supruga Sandra u publici na varaždinskom koncertu
posebna prigoda
Thompsonova supruga pokazala s kim je uživala na njegovom koncertu u Varaždinu!
zdravlje
Kako izgubiti 5 kg hodanjem? Ovo je plan koji stvarno djeluje
Ne morate se iscrpljivati treninzima
Kako izgubiti 5 kg hodanjem? Ovo je plan koji stvarno djeluje
Otkrivena nova opasnost apneje u snu: Rizik od ovoga je veći nego što mislite!
Alarmantni rezultati nove studije
Otkrivena nova opasnost apneje u snu: Rizik od ovoga je veći nego što mislite!
Prvi simptomi bolesti bubrega: 11 znakova da ne rade kako treba
Mnogi je imaju, a ne znaju
Prvi simptomi bolesti bubrega: 11 znakova da ne rade kako treba
zabava
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
tech
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Jedinstveno nalazište
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Kineske mobilne kompanije žele Appleu oteti korisnike: Ovo je njihov najveći adut u borbi s iPhoneom
Nemilosrdna borba
Kineske mobilne kompanije žele Appleu oteti korisnike: Ovo je njihov najveći adut u borbi s iPhoneom
Ukrajinci sada imaju širok raspon oružja dugog dometa za napade duboko u ruski teritorij
Neprestano razvijaju nova rješenja
Ukrajinci sada imaju širok raspon oružja dugog dometa za napade duboko u ruski teritorij
sport
Nogometaši Milana pobijedili su Torino s 2:3 u 14. kolu Serie A
Bravo, Luka!
Veliki preokret Milana u Torinu: Modrić dirigirao veznim redom, Rossoneri se vratili iz dva pogotka zaostatka
Englezi šokirali nogometaše: Jedna od igračima najdražih gesta odsad se kažnjava žutim kartonom!
OD NOVE GODINE
Englezi šokirali nogometaše: Jedna od igračima najdražih gesta odsad se kažnjava žutim kartonom!
Baturina ostaje u Italiji: Englezi pokušali, odgovor stigao ekspresno
Javlja Fabrizio
Neočekivana ponuda za Baturinu iz Premier lige: Odgovor iz Italije sve je iznenadio
tv
Kumovi: Spavat će s njom - ipak je to najbolja opcija
KUMOVI
Spavat će s njom - ipak je to najbolja opcija
MasterChef: Najveće iznenađenje večeri! Maestralan desert koji je zaslužio pljesak!
SVAKA ČAST!
Najveće iznenađenje večeri! Maestralan desert koji je zaslužio pljesak!
U dobru i zlu: Nakon ovakve poruke neće ostati ravnodušna
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Nakon ovakve poruke neće ostati ravnodušna
putovanja
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Najbolji desert zagrebačkog Adventa? Torta s vrućom čokoladom o kojoj svi pričaju na Fuliranju
Gdje je Jura...
Najbolji desert zagrebačkog Adventa? Torta s vrućom čokoladom o kojoj svi pričaju na Fuliranju
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Austrijski milijarder i bivši vlasnik Pornhuba zainteresiran za imovinu Lukoila
neočekivan kupac
Austrijski milijarder i bivši vlasnik Pornhuba zainteresiran za imovinu Lukoila
lifestyle
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški styling pun pogodak
Štikle koje čine razliku: Ana Maslać Plenković pogodila je modni jackpot
Odlične štikle!
Koliko su samo lijepe! Ana Maslać Plenković u štiklama koje imaju sve
Ženski parfemi koji se sviđaju (gotovo) svima, idealna su opcija i za poklon
OMILJENI SU
15 parfema koji se sviđaju (gotovo) svima, idealna su opcija i za poklon
sve
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški styling pun pogodak
Nogometaši Milana pobijedili su Torino s 2:3 u 14. kolu Serie A
Bravo, Luka!
Veliki preokret Milana u Torinu: Modrić dirigirao veznim redom, Rossoneri se vratili iz dva pogotka zaostatka
Češnjak
Ispravite ih...

Kada ga dodajete u jelo? 5 najvećih grešaka koje radimo kada kuhamo s češnjakom

Kako biste skuhali jela s češnjakom bez greške, nije važno samo koristite li ga u svježem ili suhom obliku - lako se može pogriješiti i ako češnjeve ne nasjeckate dovoljno sitno, dodate ih u pogrešno vrijeme ili zaboravite na divne tehnike uz koje češnjak postaje suptilniji dodatak hrani... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close