• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #pan

Trikovi za najsočnije meso s roštilja u kojem će uživati cijelo društvo

Miris pečenog mesa s roštilja iz susjednih dvorišta ili parkova svakodnevno nas mami da se i mi pokrenemo i okupimo društvo. No mnogi od nas nisu vješti u spravljanju roštilja, pa meso nerijetko bude suho ili previše zapečeno. Kako bismo to izbjegli, otkrili smo nekoliko trikova s kojima će meso s roštilja uvijek ispasti savršeno.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 17.06.2021 11:13 komentari
viber Created with Sketch.
Pan, pivo s osjećajem petka
Pan, pivo s osjećajem petka (Foto:PR)

Galerija Pan, pivo s osjećajem petka 0 Pan, pivo s osjećajem petka 0 Pan, pivo s osjećajem petka 0 Pan, pivo s osjećajem petka 0

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Mini Ranch Protulipa - 3 Mini Ranch Protulipa Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem) Čokoladna torta se može napraviti i bez bijelog šećera Idealni za blagdane Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera

Kraj radnog tjedna za sve znači da se napokon možemo oprostiti od brojnih obaveza koje nas svakodnevno naganjaju i posvetiti se sebi i svojim guštima. Zato niti ne čudi kako je baš petak mnogima omiljen dan za opuštanje, uživanje u slobodnom vremenu i druženje s prijateljima do dugo u noć uz pucketanje vatrice s roštilja, miris sočne hrane i uz hladno pivo u ruci koje pruža osjećaj slobode i bezbrižnosti poput Pana. Varijanti Pan piva ima koliko i roštiljskih znalaca od kojih će se svaki složiti oko ovih trikova za najsočnije meso s roštilja.

Marinada

Da bi meso s roštilja bilo što sočnije, bitno je pustiti ga da odstoji u marinadi. I dok će pojedinim komadima mesa trebati više vremena kako bi se sokovi upili, meso poput piletine bit će spremno za roštilj već nakon dva sata. Prilikom mariniranja pazite da ne koristite previše začina kako ne biste zamaskirali okus mesa. Izbjegavajte previše soli u marinadi jer ona isušuje meso, stoga ako su u pitanju vrhunski komadi mesa, bolje ih je posoliti naknadno, dok miješano meso treba soliti neposredno prije stavljanja na rešetku. Luk i češnjak, koji su česte namirnice u marinadama, lako izgaraju na roštilju, tako da je sigurnije koristiti ih u obliku praha.

Pan, pivo s osjećajem petka Pan, pivo s osjećajem petka (Foto: PR)

Priprema roštilja

Prije nego što meso stavimo na roštilj, važno je napraviti dobru pripremu. Jednom kada smo rešetku zagrijali, važno ju je dobro iščetkati četkom kako se ostaci prijašnjeg pečenja ne bi zalijepili za svježe meso. Nakon što smo je očistili, treba je premazati papirnatim ručnikom koji smo prethodno natopili uljem na biljnoj bazi jer ćemo tako najbolje obrisati prljavštinu te istovremeno pripremiti rešetku za pečenje kako se meso ne bi lijepilo. Kako bi meso dobilo onaj specifični miris i okus, rešetku možemo dodatno premazati kriškom slanine.

Nakon što smo odradili pripremu i čekamo da se vatra razbukta, vrijeme je da se malo odmorimo uz omiljeno pivo. Kako bez hladnog piva u ruci ne možemo zamisliti roštilj, za uživanje u dobrom roštilju i društvu najbolje je izabrati osvježavajuće i pitko lager pivo, baš poput Pana, piva s osjećajem petka. Pan nudi mogućnost izbora između različitih vrsta piva, od Lagera, Zlatnog i Pilsnera do Tamnog i bezalkoholnog lagera. A kako bi lakše odabrali lager baš za sebe, Pan je predstavio osvježeni dizajn pakiranja s opisanim karakteristikama svakog od lagera iz ponude.

Petak asocira na odmor, uživanje i druženje s najbližima. Taj nezamjenjiv osjećaj petka želimo zadržati i preko vikenda, ali i svaki dan u tjednu kako bi lakše dočekali vikend, jer svaki dan je bolji ako u njega unesemo malo osjećaja petka.

Direktna ili indirektna vatra

Neovisno o tome je li riječ o roštilju na drva, ugljen ili plin, važno je stvoriti različite stupnjeve topline. Svaki roštilj koji prethodno zagrijemo trebao bi imati barem dva stupnja topline – indirektnu i direktnu vatru. Meso na direktnu vatru stavljamo u trenucima kada želimo dobiti one lijepe grill linije zbog kojih meso izgleda još ukusnije. Ipak, meso ne bismo trebali neprestano peći na direktnoj vatri jer postoji velika šansa da će nam vanjski dio već lagano početi gorjeti, dok će unutrašnjost mesa ostati sirova. Zato meso u većini slučajeva treba prvo staviti na direktnu vatru kako bi dobilo onaj izgled od kojeg rastu zazubice, a potom ga prebaciti na indirektnu vatru, odnosno hladniji dio roštilja kako bi se ravnomjerno ispeklo iznutra.

Okretanje mesa

Jedna od grešaka koju mnogi prilikom roštiljanja rade jest to da meso okreću više puta kako bi bili sigurni da se ono ispeklo u potpunosti. No meso se zapravo okreće samo jednom, i to onda kada njegovi rubovi promijene boju i postanu svjetliji. Tada znamo da su sokovi iz unutrašnjosti mesa počeli izlaziti van i da ga je potrebno okrenuti. Što je dulje na vatri, meso postaje tvrđe, a time i suše, stoga ga je potrebno na vrijeme skinuti s roštilja.

Neka odstoji

Kad je meso savršeno ispečeno, odrezak, ćevap, krilce ili batak bitno je pustiti da malo odstoje. Iako meso fantastično miriše, oduprite se porivu da ga s vatre stavite direktno na tanjur. Pustimo li ga da malo odstoji u zasebnoj posudi, sokovi koji su se stvorili tijekom pečenja na taj će se način ravnomjerno rasporediti po mesu i upiti, pa će ono biti meko i sočno.

Jednom kada je meso gotovo, sve što vam preostaje jest uživati u druženju na otvorenom u krugu najboljih prijatelja i obitelji. Ništa ne može zamijeniti onaj osjećaj odmora od napornog radnog tjedna do dobrog društva uz finu i sočnu hranu te omiljeno pivo s osjećajem petka. Koji god Pan odabrali, ne možete pogriješiti - osjećaj petka možete imati svaki dan!

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PAN po najvišim profesionalnim standardima.

  • #pan
  • #pivo s osjećajem petka
  • #rostilj
  • #trikovi
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Dođi za stol: mjesto gdje se stvaraju najljepše blagdanske priče
Oglas
Dođi za stol: mjesto gdje se stvaraju najljepše blagdanske priče
Sedam razloga zašto je Varaždin hit među adventskim destinacijama
Oglas
Sedam razloga zašto je Varaždin hit među adventskim destinacijama
3 jednostavna napitka koja vraćaju volju za životom nakon obilnog ručka
Sačuvajte za blagdane
3 jednostavna napitka koja vraćaju volju za životom nakon obilnog ručka
Budite iskreni: Turističke atrakcije koje mnogima nisu lijepe, ali se o tome šuti
Svjetski poznate
Budite iskreni: Turističke atrakcije koje mnogima nisu lijepe, ali se o tome šuti
Dođite i sudjelujte u raspravi: Sami odlučite kako će izgledati vaš kvart
Zagrebačkim pothodnicima
Dođite i sudjelujte! Sami odlučite kako će izgledati vaš kvart
5 trendova koji će obilježiti 2026.: Način na koji putujemo sasvim će se promijeniti
Novo vrijeme
5 trendova koji će obilježiti 2026.: Način na koji putujemo sasvim će se promijeniti
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
Najbolji desert zagrebačkog Adventa? Torta s vrućom čokoladom o kojoj svi pričaju na Fuliranju
Gdje je Jura...
Najbolji desert zagrebačkog Adventa? Torta s vrućom čokoladom o kojoj svi pričaju na Fuliranju

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pitamo vas treba li molitelje maknuti s trgova?
Što mislite?
ANKETA Treba li molitelje maknuti s trgova?
Metković: Maloljetnik na travi, kokainu i speedu tukao vršnjake
jedan teško ozlijeđen
Brutalno nasilje kod škole: Maloljetnik na travi, kokainu i speedu tukao vršnjake
Na području Španskog nestala 14-godišnja djevojčica
nema mobitel
Nestala Teodora (14) u Zagrebu: "Svaka informacija može biti presudna"
show
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Ljubavna priča Jamesa Camerona i Suzy Amis
punili medije svojom vezom
Zbog nje je ostavio heroinu svog kultnog filma, a danas žive ljubavnu bajku kojoj se dive svi
Tko je Karolina Ilić, diskvalificirana natjecateljica Dore 2026.?
zbog važnog razloga
Tko je pjevačica koja je diskvalificirana s Dore?
zdravlje
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Nedostatak kalija (hipokalijemija): Evo kako ga prepoznati prije nego što postane opasno
Tijelo ostaje bez ključnog minerala!
Nedostatak kalija (hipokalijemija): Evo kako ga prepoznati prije nego što postane opasno
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
"Balkanci su ispred svog vremena": Svi smo radili ove stvari prije nego što su bile popularne
Izgleda li vam poznato?
"Balkanci su ispred svog vremena": Svi smo radili ove stvari prije nego što su bile popularne
tech
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Astronomi su možda riješili najveću zagonetku planeta Urana nakon gotovo 40 godina
Misteriozno zračenje
Astronomi su možda riješili najveću zagonetku planeta Urana nakon gotovo 40 godina
sport
Nabavio novi dres Vatrenih: Gostujuća garnitura već na meti kritika
Ha, podijeljene reakcije
Nabavili obje garniture novog dresa Hrvatske za SP: Reakcije su podijeljene, dosta kritika za plavu verziju
U Varaždin stigao s Dalićem, a onda šok! Jedva ostao živ, ostao bez nogometa, a danas živi na rubu egzistencije
Izbornik poslao apel
U Varaždin stigao s Dalićem, a onda šok: Jedva ostao živ, danas spaja kraj s krajem
Slovenac sudio u finalu Lige prvaka, a onda nestao preko noći: "Znam tko stoji iza svega"
Policija sve istraživala
Slovenac sudio u finalu Lige prvaka, a onda nestao preko noći: "Znam tko stoji iza svega"
tv
U dobru i zlu: Postoji šansa da mu ponovno pomogne – što bi mogao tražiti zauzvrat?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Postoji šansa da mu ponovno pomogne – što bi mogao tražiti zauzvrat?
U dobru i zlu: Mislio je da glumi uvjerljivo, ali istina je isplivala brže nego što je očekivao
U DOBRU I ZLU
Mislio je da glumi uvjerljivo, ali istina je isplivala brže nego što je očekivao
MasterChef: Gastroiluzije s potpisom bivšeg kandidata MasterChefa izazvat će pravo oduševljenje!
WOW!
Gastroiluzije s potpisom bivšeg kandidata MasterChefa izazvat će pravo oduševljenje!
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
analiza migracija
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
lifestyle
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Recept za kolač djedov brk
Obožavamo ih!
Znate li koji je ovo kolač? Imamo provjereni recept, priprema je zapravo vrlo jednostavna
Štikle koje čine razliku: Ana Maslać Plenković pogodila je modni jackpot
Odlične štikle!
Koliko su samo lijepe! Ana Maslać Plenković u štiklama koje imaju sve
sve
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Nabavio novi dres Vatrenih: Gostujuća garnitura već na meti kritika
Ha, podijeljene reakcije
Nabavili obje garniture novog dresa Hrvatske za SP: Reakcije su podijeljene, dosta kritika za plavu verziju
Češnjak
Ispravite ih...

Kada ga dodajete u jelo? 5 najvećih grešaka koje radimo kada kuhamo s češnjakom

Kako biste skuhali jela s češnjakom bez greške, nije važno samo koristite li ga u svježem ili suhom obliku - lako se može pogriješiti i ako češnjeve ne nasjeckate dovoljno sitno, dodate ih u pogrešno vrijeme ili zaboravite na divne tehnike uz koje češnjak postaje suptilniji dodatak hrani... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
close