Tjestenina sa šparogama i pancetom jelo je prepuno okusa temeljeno na dva jednostavna sastojka i njihovom božanstvenom sljubljivanju.
Gorčina šparoga i slanost pancete tek su naglašeni i izbalansirani s malo maslinova ulja, svježeg papra, peršina i parmezana, a fini kremasti umak radi se od jaja. Jednostavno, kao nekad i – brzo.
Tjestenina sa šparogama i pancetom bit će gotova za manje od pola sata, a svojim izgledom i okusom podsjetit će vas na maštovite kreacije visoke kuhinje.
Tjestenina sa šparogama i pancetom - sastojci:
- 500 g tjestenine po izboru
- 2 žlice biljnog ulja
- 300 g pancete, narezane na kockice
- 1 čajna žličica svježe mljevenog crnog papra
- 12 šparoga, očišćenih i blanširanih
- 3 velika jaja
- 1 žlica maslinovog ulja
- 110 g parmezana, svježe naribanog, plus ekstra za posluživanje
- šaka svježeg peršina, nasjeckanog
Tjestenina sa šparogama i pancetom - priprema:
- U loncu zakuhajte vodu i kratko blanširajte šparoge, 2 do 3 minute.
- U drugom loncu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Dok se tjestenina kuha, zagrijte veliku tavu na jakoj vatri i dodajte biljno ulje. Pržite kockice pancete 3 do 4 minute pa ih začinite svježe mljevenim crnim paprom.
- Šparoge narežite na komade duljine otprilike 3 centimetra i ubacite ih u tavu s pancetom. Miješajte na vatri još oko 1 do 2 minute, tek toliko da se šparoge zagriju.
- Umutite jaja.
- Kuhanu tjesteninu ocijedite i vratite u lonac u kojem se kuhala. Ostavite malo vode od kuhanja.
- Dodajte pancetu i šparoge u lonac s tjesteninom. Dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 1 minutu, a zatim dodajte jaja, parmezan i vodu od kuhanja te kuhajte 30 sekundi do 1 minutu uz stalno miješanje dok jaja ne budu kuhana.
- Dodajte nasjeckani peršin, rasporedite na tanjure za posluživanje, naribajte još malo parmezana i poslužite.
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Bez puno muke i zaprljanog posuđa: 7 prefinih jela za svaki dan ovoga tjedna