Tjestenina sa šparogama i pancetom jelo je prepuno okusa temeljeno na dva jednostavna sastojka i njihovom božanstvenom sljubljivanju.

Gorčina šparoga i slanost pancete tek su naglašeni i izbalansirani s malo maslinova ulja, svježeg papra, peršina i parmezana, a fini kremasti umak radi se od jaja. Jednostavno, kao nekad i – brzo.

Tjestenina sa šparogama i pancetom bit će gotova za manje od pola sata, a svojim izgledom i okusom podsjetit će vas na maštovite kreacije visoke kuhinje.

 

Tjestenina sa šparogama i pancetom - sastojci:

  • 500 g tjestenine po izboru
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 300 g pancete, narezane na kockice
  • 1 čajna žličica svježe mljevenog crnog papra
  • 12 šparoga, očišćenih i blanširanih
  • 3 velika jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 110 g parmezana, svježe naribanog, plus ekstra za posluživanje
  • šaka svježeg peršina, nasjeckanog

Tjestenina sa šparogama i pancetom - priprema:

  1. U loncu zakuhajte vodu i kratko blanširajte šparoge, 2 do 3 minute.
  2. U drugom loncu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  3. Dok se tjestenina kuha, zagrijte veliku tavu na jakoj vatri i dodajte biljno ulje. Pržite kockice pancete 3 do 4 minute pa ih začinite svježe mljevenim crnim paprom.
  4. Šparoge narežite na komade duljine otprilike 3 centimetra i ubacite ih u tavu s pancetom. Miješajte na vatri još oko 1 do 2 minute, tek toliko da se šparoge zagriju.
  5. Umutite jaja.
  6. Kuhanu tjesteninu ocijedite i vratite u lonac u kojem se kuhala. Ostavite malo vode od kuhanja.
  7. Dodajte pancetu i šparoge u lonac s tjesteninom. Dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 1 minutu, a zatim dodajte jaja, parmezan i vodu od kuhanja te kuhajte 30 sekundi do 1 minutu uz stalno miješanje dok jaja ne budu kuhana.
  8. Dodajte nasjeckani peršin, rasporedite na tanjure za posluživanje, naribajte još malo parmezana i poslužite.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Šparoge zapečene sa sirom Hrana i piće 7 sastojaka dovoljno je za savršene šparoge: Zapečene su sa sirom, a super se slažu s mesom

Pesto od šparoga Hrana i piće Pesto od šparoga: Sezonski dodatak koji podiže baš svaku kombinaciju na tanjuru

Cezarova salata sa šparogama Hrana i piće Malo drugačija Cezarova salata: Iskoristite sezonu divljih šparoga

Jaja na kajganu i šparoge Hrana i piće Jaja i šparoge: 4 recepta za ručak koja ćete htjeti raditi u krug ovog proljeća

Tjestenina sa šparogama i hrskavim pršutom Hrana i piće Bolje ne može! Šparoge s maslacem i češnjakom uz hrskave komadiće pršuta

Lažna pita sa šparogama Hrana i piće Lažna pita sa šparogama: Recept mirisno jelo iz pećnice bez kora i brašna

Bez puno muke i zaprljanog posuđa: 7 prefinih jela za svaki dan ovoga tjedna Kolač s višnjama Popečci s tikvicama Stir fry s piletinom +1 Kremasta tjestenina sa sirom, špekom i graškom