Tijesto tj. kora za pizzu od crvene leće iznenadit će vas svojim okusom i hrskavošću, ali i time koliko ju je jednostavno napraviti. Trebate samo pomiješati sastojke, izliti ih u lim i ispeći.

Kora za pizzu od crvene leće nije samo zdraviji i bezglutenski izbor koji si mogu dopustiti i alergičari, nego i dobrodošla promjena na pizzi s kojom uvijek volimo eksperimentirati. Čak će i najzagriženije tradicionaliste i one koji priznaju samo 0-0 pizzu osvojiti jednostavnost pripreme "tijesta" od leće i to što se njime morate baviti manje od 5 minuta.

Pizzu s tijestom od leće možete nadjenuti čime god želite, klasičnim sastojcima poput umaka od rajčice, šune i sira, nekom vegetarijanskom ili meksičkom kombinacijom (stavljate li povrće, prvo ga skuhajte) ili nečim sasvim novim poput vrlo tanko narezanog krumpira, pirjanog luka i ružmarina.

Sastojci za tijesto za pizzu od crvene leće:

  • 150 g crvene leće, nekuhane/nenamočene
  • 180 ml vode
  • 1 1/2 čajna žličica češnjaka u prahu
  • ½ čajne žličice sušenog bosiljka
  • ½ čajne žličice sušenog origana
  • ¾ čajne žličice soli
  • nadjev i dodaci za pizzu po izboru

Priprema tijesta za pizzu od crvene leće:

  1. Obložite okrugli lim promjera 30 cm papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Dodajte sve sastojke u blender i blendajte velikom brzinom dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.
  3. Smjesu izlijte na pripremljeni lim za pizzu i ravnomjerno je rasporedite pomoću silikonske lopatice.
  4. Pecite 12 minuta. Zatim uz pomoć papira pažljivo preokrenite tijesto. Odlijepite papir, vratite koru u pećnicu i pecite još 5 minuta.
  5. Nadjenite pizzu po želji i pecite još 3 do 5 minuta da se i nadjevi zagriju.
  6. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 1-2 minute prije rezanja.

Bio sam u neuništivoj zagorskoj pizzeriji: "Neće vas oduševiti, ali nećete ostati gladni, a djeca će biti zadovoljna" Oro - Goro - 1 Oro - Goro - 2 Oro - Goro - 3 +0 Oro - Goro - 4


 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju