Rijeka je prije koji tjedan postala bogatija za novu slastičarnicu u koju možete svratiti na neobične sladolede. The Que u svojoj ponudi ima taiyaki, omiljeni japanski desert koji se prepoznaje po vaflima u obliku ribe umjesto korneta. Nova riba u gradu marljivo prikuplja pohvale gostiju kojima se, osim sladoleda, sviđaju i atmosfera u udobnom prostoru, maštoviti napici, kao i prijateljske cijene. O tome kako je The Que osvojio Riječane i posjetitelje grada koji teče sugeriraju redovi ispred slastičarnice.

„Kao osobu koju je pratila sreća s karijerom u industriji uz koju sam uspjela proputovati više od 70 posto svjetske obale, misija mi je bila isprobati sladoled u svakoj zemlji i gradu koje sam posjetila. Bilo je toliko nevjerojatnih okusa, dizajna i kreacija - želja mi je bila i podijeliti ih s ljudima u našoj maloj državi. Za početak, odlučila sam ponijeti kući onaj koji mi je uvijek izvukao najveći osmijeh na lice. Ne samo zbog svojih okusa i vizualne privlačnosti, već i zbog inspirativne priče koja je potaknula njegovo stvaranje“, otkriva vlasnica Petra Munitić na društvenim mrežama i dodaje kako je japanski desert koji potpisuje Seijiro Kanbei nastao od okruglog punjenog peciva punjenog pastom od graha. S vremenom se slatka pasta umjesto u pecivu počela posluživati u hrskavom vaflu oblikovanom poput ribe – ali ne bilo kakve. 

Riba tai (orada) u Japanu je sinonim za svečanosti, proslave i okupljanja, a simbol je sreće i prosperiteta. Naniwaya Sohonten, mjesto gdje je Seijiro Kanbei prodavao originalni desert još prije stotinu godina i danas možete pronaći u glavnome gradu Japana.

The Que na meniju ima sladoled s okruglim vaflom i preljevom po 1,80 eura, taiyaki sladoled s hrskavim dodatkom ili voćem i preljevom (3 eura), extra taiyaki sladoled (3,50 eura), taiyaki waffle punjen Nutellom i voćem ili vanilijom i voćem (3,50 eura), šest mini taiyaki wafflea s preljevom (2,50 eura) kao i mini taiyaki - punjeni waffle s preljevom (3,30 eura). 

U paleti raznih okusa možete isprobati sladoled od matche ili vanilije, odlučiti se za razne dodatke poput keksa, preljeva i raznobojnih šljokica, kao i isprobati vafle punjene Nutellom, pastom od crvenog graha, voćem, čokoladom i keksima..

Na listi maštovitih pića imaju razne ledene čajeve s mentom, kombuchu, ledenu matcha latte, spanish latte, kao i "dječju kavu" sa sladoledom od vanilije, kakaom, šlagom i preljevom. Izbjegavate li mlijeko, možete odabrati zobene ili sojine napitke.

Nevjerojatan koncept: Bili smo u najboljem restoranu na svijetu i tri sata uživali u meniju od 16 sljedova Restoran Central - 10 Restoran Central u Limi - 1 Restoran Central - 7 +23 Restoran Central - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju