Jeste li znali da se u 100 grama brokule nalazi tek 35 kalorija, ali da to ukusno povrće obiluje vitaminom C i K, prehrambenim vlaknima te kalijem i željezom?

Kada se njemu pridodaju mrkva i celer, dobiva se prava mala imunitetna bomba.

Donosimo vam recept za fino varivo s piletinom i povrćem koji odlično zasićuje te se vrlo lako priprema.

Sastojci:

  • ½ kg piletine iskoštenog batka i zabatka
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 300 grama krumpira
  • 150 grama brokule
  • 1 luk
  • 1 lovorov list
  • 2 mrkve
  • 1 stapka celera
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 2 žlice svježeg peršina
  • 2 grančice timijana
  • malo ulja za pirjanje
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Pileće meso narežite na kocke otprilike iste veličine i debljine. Dobro ga posolite i popaprite. Popržite ih na malo masnoće sa svake strane dok ne dobiju zlaćanu boju površine. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
  2. Izvadite meso iz lonca i pokrijte ga.
  3. Na preostaloj masnoći propirjajte luk i češnjak narezan na sitne kocke.
  4. Dodajte mrkvu i celer narezane na otprilike iste komade. Sve dobro promiješajte i pirjajte nekoliko minuta.
  5. Podlijte povrće pilećim temeljcem, vratite u posudu meso, ubacite oguljen i narezan krumpir, lovorov list te grančice timijana.
  6. Kuhajte sve zajedno dvadesetak minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja.
  7. Pred kraj kuhanja u lonac ubacite svježu brokulu narezanu na manje cvjetove i dodajte još začina po potrebi.
  8. Poslužite toplo sa svježim peršinom te uz krišku domaćeg kruha. Dobar tek!

5 jela koje treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Ćufte u bijelom umaku Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta +2 Pileći ražnjići su hit svakoga ljeta i sezone roštiljanja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju