Jeste li znali da se u 100 grama brokule nalazi tek 35 kalorija, ali da to ukusno povrće obiluje vitaminom C i K, prehrambenim vlaknima te kalijem i željezom? Kada se njemu pridodaju mrkva i celer, dobiva se prava mala imunitetna bomba.
Donosimo vam recept za fino varivo s piletinom i povrćem koji odlično zasićuje te se vrlo lako priprema.
Sastojci:
½ kg piletine iskoštenog batka i zabatka
1 l pilećeg temeljca
300 grama krumpira
150 grama brokule
1 luk
1 lovorov list
2 mrkve
1 stapka celera
2-3 češnja češnjaka
2 žlice svježeg peršina
2 grančice timijana
malo ulja za pirjanje
sol i papar po želji
Priprema:
1. Pileće meso narežite na kocke otprilike iste veličine i debljine. Dobro ga posolite i popaprite. Popržite ih na malo masnoće sa svake strane dok ne dobiju zlaćanu boju površine. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
2. Izvadite meso iz lonca i pokrijte ga.
3. Na preostaloj masnoći propirjajte luk i češnjak narezan na sitne kocke.
4. Dodajte mrkvu i celer narezane na otprilike iste komade. Sve dobro promiješajte i pirjajte nekoliko minuta.
5. Podlijte povrće pilećim temeljcem, vratite u posudu meso, ubacite oguljen i narezan krumpir, lovorov list te grančice timijana.
6. Kuhajte sve zajedno dvadesetak minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja.
7. Pred kraj kuhanja u lonac ubacite svježu brokulu narezanu na manje cvjetove i dodajte još začina po potrebi.
8. Poslužite toplo sa svježim peršinom te uz krišku domaćeg kruha. Dobar tek!