Kulinarska kreativnost u doba korone radi više nego ikad. Nakon što je cijeli svijet pomahnitao za tučenom kavom i neumorno pokušava održati na životu prirodni kvas, u karanteni je nastao još jedan izum koji je postao viralan u trenu. Minipalačinke su najnoviji hit, ali ne bilo kakve.

Palačinke žitarice nemaju puno zajedničkog s omiljenim doručkom po kojem su dobile ime, osim mlijeka u koje se potapaju, zajedno sa slatkim sirupima i najrazličitijim dodacima poput voća, čokolade, orašastih plodova ili šarenih mrvica, zapravo bilo čega što vam padne pod ruku.

Hashtag #pancakecereal na TikToku koristi više od 10 milijuna ljudi, a ta brojka neumorno raste.

Najveći dio posla odlazi na pečenje minipalačinki. Kako biste lakše istisnuli smjesu u male krugove možete se poslužiti vrećicom kojoj odrežite vrh ili praznom i dobro opranom bocom kečapa. Ispecite palačinke, ubacite ih u zdjelicu ili duboki tanjur pa ih prelijte mlijekom, medom ili kakvim slatkim sirupom i prepustite se uživanju.

Slika nije dostupna Hrana i piće Dalgona kava: Kremasto čudo koje je u karanteni postalo viralni hit

Ponestane li vam ideja, inspirirajte se na Instagramu i TikToku, a neke od popularnijih su one s Oreo keksima, jestivim bojama koje se dodaju u smjesu, kao i najrazličitijim voćem.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju