Simbol Tenerifa, kava barraquito svojim izgledom i okusom oživljava uspomenu na sunce i ljeto. Pijuckanje tog slatkog, slojevitog pića na Kanarskim otocima i gledanje u veliko plavetnilo mnogima je uspomena za pamćenje. No što je to toliko posebno u barraquitu?

Licor 43 je glavni sastojak barraquita, omiljeni španjolski liker od 43 sastojaka koji uključuju aromatično bilje, začine i agrume u kojem dominiraju note vanilije, citrusa i cimeta. Ne uspijete li pronaći to zlatno španjolsko piće, varijaciju barraquita možete napraviti i s nekim drugim slatkim likerom od vanilije. Kanarska kava pije se tako da se dobro promiješaju svi slojevi i dobije ujednačena boja.

Osim likera od vanilije trebat će vam i kondenzirano mlijeko, pjenasto izmiksano punomasno mlijeko, limunova korica i espresso. Želite li pripremiti autentično piće i dobiti pet lijepih slojeva najprije u čašu ulijte kondenzirano mlijeko, zatim liker i espresso. Nakon toga oprezno ulijte mlijeko izmiksano tako da bude pjenasto. Dio mlijeka će potonuti, a pjena će ostati na vrhu.

Čašu ukrasite limunovom koricom, a kavu zatim pospite s malo cimeta u prahu. Kako biste dobili mliječnu pjenu mlijeko možete izmiksati ili uliti u staklenku, zatvoriti je i snažno tresti 30 do 60 sekundi.

Sastojci za barraquito:

  • 1 žlica kondenziranog mlijeka
  • 1 espresso
  • mliječna pjena
  • Licor 43 ili neki drugi liker od vanilije
  • limunova korica

Priprema barraquita:

  1. Ulijte žlicu kondenziranog mlijeka u visoku čašu izbjegavajući rubove.
  2. Zatim ulijte liker pa espresso i na kraju mliječnu pjenu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju