Zamrznuti jogurt popularno je ljetno osvježenje u Sjedinjenim Američkim Državama od 70-ih godina prošlog stoljeća.
Vjeruje se da je tu ledenu slasticu sličnu sladoledu, poznatu još i kao frogurt, prvi napravio američki chef H. P. Hood u Bostonu od jogurta i malina. .
Jogurt se obično miješa s nekom vrstom svježeg ili zamrznutog voća te zamrzava prije posluživanja.
Slastica s višim udjelom bjelančevina
Da biste napravili zamrznuti jogurt, možete se poslužiti različitim vrstama voća – od banana, jagoda i krušaka do orašastih plodova poput badema ili čak maslaca od kikirikija.
Ako želite da vaša ledena slastica ima viši udio bjelančevina, kao bazu možete upotrijebiti grčki jogurt.
Mi vam pak donosimo recept za najjednostavniju verziju koja se priprema od tek dvije namirnica – voćnog jogurta i zamrznutih jagoda.
Upotrijebite li zaslađenu verziju voćnog jogurta, dodatni vam šećer nije potreban.
Sastojci:
- 450 g voćnog jogurta od jagoda
- 340 g zamrznutih jagoda
Priprema:
- U dobrom blenderu ili sjeckalici povrća pomiješajte voćni jogurt od jagoda i zamrznute jagode.
- Pulsirajte/miksajte dok se sastojci na sljube u glatku smjesu.
- Ako imate problema s miksanjem zamrznutog voća – pustite da se jagode malkice odmrznu prije nego što ih pomiješajte s jogurtom.
- Prebacite dobivenu smjesu u posudu i stavite u zamrzivač na jedan do dva sata.
- Poslužite zamrznuti jogurt s voćem, čokoladom ili nekim drugim dodacima po želji. U slast!
Hit s društvenih mreža: Recept za jagode sa stvrdnutim rastopljenim šećerom +0