Za razliku od tradicionalnih browniesa u koje idu ulje, maslac i šećer, ovaj recept ne zahtijeva ništa od tih namirnica. Potrebni su vam tek slatki krumpir, kakao i maslac od badema!

Ovi browniesi ne sadrže gluten, šećer, mliječne masti ni hranu životinjskog podrijetla. Vrlo se brzo pripremaju, a još brže jedu.

Sastojci:
270 grama pirea od batata
115 grama maslaca od badema
65 grama kakaa

Tiramisu cheesecake Hrana i piće Recept za tiramisu cheesecake koji se ne peče

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. U blenderu kratko izmiješajte pire od batata, maslac od badema i kakao dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ako nemate maslaca od badema, možete se poslužiti i onim od kikirikija ili indijskih oraščića.

3. Dobivenu smjesu prelijte u manji lim za pečenje browniesa obložen papirom i pecite 12 do 15 minuta, odnosno dok se ne ispeku do kraja. Gurnite čistu čačkalicu u browniese, ako je čista kad ju izvadite, kolačići su gotovi. Ako je čačkalica mokra, pecite browniese još malo.

4. Neka se ohlade do kraja prije rezanje i posluživanja. Po browniesima možete preliti i glazuru od čokolade. Dobar tek!

Slika nije dostupna Hrana i piće Samo šest sastojaka: Recept za slavni puding od banane zbog kojeg ljudi satima čekaju u redu

Savjet plus:

Ne znate kako se radi pire od batata? Slatki krumpir ogulite, narežite na manje kockice i stavite u lonac za kuhanje na pari te termički obrađujte oko desetak minuta. Vilicom zgnječite krumpir u pire.

Pire možete napraviti i nakon što batat ispečete u pećnici. Dobro operite slatki krumpir i ispikajte ga vilicom. Stavite ga peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 do 60 minuta, odnosno dok ne omekša i ne ispeče se do kraja. Izvadite krumpir iz pećnice, odstranite koru i vilicom zgnječite slatki plod u pire.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju