Kaštil Slanica je obiteljski restoran koji je podignut na zidinama srednjevjekovnog trgovišta solju uz rijeku Cetinu, a koji njeguje stare recepte dalmatinske kuhinje i kuhinje Dalmatinske zagore. Svoj 25 rođendan odlučili su okruniti rebrendingom i novim jelovnikom pod imenom “Okusi mora, stine i Cetine” – na način da je svaka gastronomska cjelina predočena posebnom pričom.

Rebrending potpisuje nagrađivani Design Bureau Izvorka Jurić, a on na rafinirani način povezuje ugostiteljsku ponudu Kaštil Slanice, njezino prirodno okruženje, povijest lokaliteta i obiteljsku tradiciju u cjeloviti doživljaj.

Ponuda Kaštil Slanice je usredotočena na lokalne namirnice i autohtone sorte, a objedinjuje obiteljske recepture omiškog kraja s izborom vrhunskim dalmatinskih vina.

Omiška juha s ovčjim sirom Omiška juha s ovčjim sirom (Foto: PR / Design Bureau Izvorka Juric)

“Specijaliteti zbog kojih je Kaštil Slanica kao rijetki dragulj usmenom predajom poznata od Zadra do Dubrovnika, svakako su soparnik – zaštićeno kulturno dobro Hrvatske s oznakom geografskog podrijetla - jela od pastrve, žaba, jegulje, sipe te nezobilazna mirisna pašticada vlasnice Vinke i omiška juha s ovčjim sirom.

Poseban draž prostoru daje i miris svježe pečenog kruha, koji se svakodnevno mijesi i peče ispod peke - jednako kao meso, riba i hobotnica. Desertni meni također sadrži najfinije slastice koje se već dugo poslužuju na stolovima Dalmacije – od rožate, rafiola pa sve do čuvenih fritula.

Nakon 25 godina uspješnog rada, željeli smo i prostoru i našem brendu dati neku novu svježinu, pa smo kroz novi identitet povezali tradiciju, kulinarstvo, obitelj, prirodu i povijest u jednu cjelovitu priču.

Jelovnik restorana Kaštil Slanica Jelovnik restorana Kaštil Slanica (Foto: PR / Design Bureau Izvorka Juric)

Restoran su 1998. godine otvorili moji roditelji Damir i Vinka Rogošić želeći ponuditi jedinstveni gastronomski doživljaj i kroz njega dočarati raznolikost i ljepotu omiškog kraja. Naš novi slogan Čuvari začina života naglašava obiteljski karakter restorana i našeg predanog osoblja kao čuvara tradicije i dalmatinske gastronomije.” - pojašnjava Dunja Kadrić, suvlasnica i brend menadžerica restorana.

“Novi brending ističe Kaštil Slanicu kao nezaobilazno mjesto u doživljaju kulturnog i povijesnog nasljeđa te prirodnih bogatstva ove destinacije. Uz novi vizualni identitet u komunikaciju su uključene priče o životu u Dalmaciji prenesene kroz zanimljive "crtice" praćene ilustracijama Vedrana Klemensa." – približila nam je Izvorka Jurić, kreativna i art direktorica iz Design Bureau Izvorka Jurić.

Kaštil Slanica smještena je na samo četiri kilometra od Omiša i mora, u neposrednoj blizini većih gradova poput Splita i Makarske, na spoju obale i zaleđa.

Brujet od jegulje Brujet od jegulje (Foto: PR / Design Bureau Izvorka Juric)

“Namirnice iz okruženja sastavni su dio svakodnevne ponude, a jela su po preporuci stručnjaka za maslinova ulja i vina sljubljena s izvornim i autohtonim dalmatinskim sortama poput vrgoračke zlatarice, viške vugave, hvarske bogdanuše, imotske kujundžuše, korčulanskog pošipa i grka, pelješkog dingača i omiškog tribidraga kad se radi o vinu, ali i oblice, levantinke i drobnice u jednim od najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja koja Dalmacija nudi.

Uz to, izdvojio bih aceto iz ekološke proizvodnje višnje maraske na tek 20-ak kilometara od restorana, kao i liker smokve sa cvijetom soli iz solane u Ninu, s kojom nas sol veže kako prije pet stoljeća, tako i danas.˝ - objašnjava Filip Rogošić, suvlasnik restorana i menadžer hrane i pića.

Gdje jesti na najmanjem naseljenom otoku u Hrvatskoj: Restoran tik do mora s terasom za pamćenje Ošljak - 1 Ošljak - 2 Ošljak - 3 +5 Ošljak - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju