• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Posveta mesu i tjestenini: Novi bistro na najljepšoj terasi u Tkalčićevoj ulici za uživanje u toplim večerima

Izvrsna lokacija, prijateljski raspoloženo osoblje, ugodan ambijent i solidna hrana od kvalitetnih sastojaka u Dolce Vitu zasigurno će privući brojne goste, a sudeći prema Google recenzijama i visokim ocjenama, novi bistro u Tkalčićevoj ulici već je osvojio prve obožavatelje.
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 7.06.2023 09:55 komentari
viber Created with Sketch.
Dolce Vita - 3
Dolce Vita - 3 (Foto:Punkufer)

Galerija Dolce Vita - 12 8 Dolce Vita - 11 8 Dolce Vita - 10 8 Dolce Vita - 9 8

U trendu Kolač od mrkve Jednostavno Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja Sanski Most Impresivna okolica Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka Gulaš Jednostavno, a preukusno Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa

Na jednoj od najljepših terasa u Tkalčićevoj ulici, gdje je donedavno stanovao restoran Agava, na broju 39, friško se otvorila Dolce Vita, bistro čiji se jelovnik skoncentrirao na jela od tjestenine i dobre komade mesa. Zajedno sa chefom Belizarom Milošem odselili su i bijeli stolnjaci, kao i Michelinova oznaka BIB Gourmand za sjajne restorane u kojima se jede po prijateljskim cijenama.

No zahvaljujući atraktivnoj lokaciji Dolce Vita neće morati dubiti na glavi da privuče prve goste, pogotovo za toplih ljetnih večeri, kada osvjetljena terasa zove za stolove. U vrijeme ranog ručka, početkom tjedna u Dolce Vitu se moglo uredno sjesti čak i ako niste prethodno rezervirali mjesto – i to bez obzira na svojeglavo (ne)vrijeme koje je ispraznilo prve redove i omogućilo sjedenje na natkrivenoj, gornjoj terasi. Dovoljno daleko od šušura prolaznika i dostavnih vozila, a opet u samome centru, našli smo se u oazi mira. 

Srećom, vremena kada su se jelovnici listali kao telefonski imenici su završila u naftalinu, gdje im je i mjesto. Na biranje hrane u Dolce Viti ne biste trebali potrošiti puno vremena – od juha, hladnih i toplih predjela, salata koje služe kao samostalno jelo do glavnih ribljih i mesnih jela te deserta dijeli vas tek nekoliko promišljenih stranica. Jelovnik doduše nije prošao lekturu, ali vjerujemo da će se ti detalji ispraviti u idućem izdanju. Imamo empatije, tipfelere je lako previdjeti.

Slika nije dostupna Hrana i piće 7 znakova da ćete loše jesti u restoranu (prije nego što vam hrana stigne na stol)

Ako vas Dolce Vita asocira na Italiju, onda je novi bistro dobro odabrao ime. Među mesnim klasicima kao što su biftek (koji se služi s torticom od krumpira), tagliata od ramsteka sa sezonskim povrćem, dry-aged T-bone ili Tomahawk, pronaći ćete i teleći rack, kao i janjeću koljenicu u sweet chilli salsi na kremi od krumpira. Među glavnim ribljim jelima možete birati između rolice bijele ribe koju će vam poslužiti na kremi od blitve i krumpira, tuna steaka i sous vide hobotnice. Cijene glavnih jela su od oko 17 do 22 eura.

Na stranicama s predjelima pozornost plijene rižoto od sipe sa sladoledom od crnila (18 eura), domaći ravioli s pestom od bosiljka i badema (12 eura) i inovativna carbonara (16 eura), a isprobati možete i tartar od tune (12 eura), zaroniti u riblje okuse trisa ribljeg cevichea, lososa i hobotnice (16 eura) ili pružiti šansu roast beefu s emulzijom od hrena i meda (19 eura).

Nabrusili smo na burratu koja je nažalost taj dan na jelovniku stajala samo kao teaser, a nije bilo niti lososa. Nema veze, uvijek nešto treba ostaviti za drugi put. Srećom, bilo je inovativne carbonare simpatičnog naziva. Kako nismo bili jako gladni, a znamo i da uvijek treba ostaviti mjesta za desert, odlučili smo se za toplo predjelo koje je, pokazalo se, količinom sasvim dovoljno konkretno da kući otiđete siti.

Inovacija na carbonari ima koliko vam srce želi pa se iza ovog umjetnički slobodnog jela skrivaju šurlice u kremastom umaku s klicama od češnjaka, čipsom od pancete i konfitiranim žumanjkom.

Poslušali smo konobara i zaigrano umiješali žumanjak koji se lijepo razlio i spojio s ostalim sastojcima u tanjuru i bacili se na posao. Osim interakcije s jajetom, veseli i aroma češnjaka na klicama koje nisu na tanjuru „za bezveze“, nego se fino nadopunjava s ostalim sastojcima.

Ideja palete različitih tekstura dobro funkcionira u kompoziciji koju čine svilenkastost umaka, hrskavost suhog mesa i „mesnatost“ šurlica, kao i prozračnost niti češnjaka koje daju i dozu svježine. Ako bismo baš štreberski cjepidlačili, voljeli bismo da je čips za nijansu hrskaviji, ili tanje narezan jer je na nekim dijelovima pinkicu previše tvrd, a šurlice od savršenstva dijeli natruha gumastosti - no sve u svemu, radi se o sasvim finom jelu.   

Kad je riječ o desertima, slatkiši u Dolce Vitu dolaze iz hvaljene slastičarnice Trinity sweets, a birati možete između šest slatkih varijacija zanimljivih okusa koje će vas koštati sedam eura. Marakuja i gianduja, pistacija i šipak, limun i bosiljak, teranino, lješnjak i kava ili tri vrste čokolade; izbor je na vama.

Ljubitelji pistacija neće se razočarati njihovom količinom u slastici koja ga kombinira sa šipkom na podlozi od keksa. Kolač spektakularnog izgleda svidjet će se onima koji žele da njihovi deserti budu slatki i ne oduševljavaju ih prozračne kreme niti lagani deserti - ovdje imate što za žvakati. Odlučite li igrati na desert koji više osvježava možete dati priliku limunu i bosiljku (prema preporuci kuće).

Izvrsna lokacija, prijateljski raspoloženo osoblje, ugodan ambijent i solidna hrana od kvalitetnih sastojaka u Dolce Vitu zasigurno će privući brojne goste, a sudeći prema Google recenzijama i visokim ocjenama, novi bistro u Tkalčićevoj ulici već je osvojio prve obožavatelje.

Treba vam samo deka za piknik: Glazba, hrana, buvljaci i radionice u režiji Art Parka na Branimircu Art Park - 8 Art Park - 7 Art Park - 6 +4 Art Park - 5

 

  • #gdje sjesti
  • #dolce vita
  • #bistro
  • #Zagreb
  • #recenzija restorana
  • #recenzija
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Oko 9000 eura za 500 grama sušene mandarine? Skupocjena namirnica koja liječi i sladi
Miris zlata
Skupocjena namirnica koja liječi i sladi: Plaćaju i 17 tisuća eura za kilogram korice mandarine
U mikrovalnoj, tavi i pećnici: 3 genijalna načina za savršeno pečene kestene
Odlični!
Pali svaki put: 3 genijalna načina za savršeno pečene kestene
Puna okusa i iznenađenja: Gusta juha od mrkve i jabuke
Neobično fina
Puna okusa i iznenađenja: Gusta juha od mrkve i jabuke
U bojama jeseni: Recept za lazanje s bundevom i špinatom
Kremaste i ukusne
U bojama jeseni: Recept za lazanje s bundevom i špinatom
Hrvatska putovnica je jača od američke
Henley Passport Indeks
Objavljena nova lista najmoćnijih putovnica svijeta, a Hrvatska je jača čak i od SAD-a
Tajne profesionalaca: Kako savršeno skuhati tjesteninu?
Škola kuhanja
Mario Mihelj savjetuje kako savršeno skuhati tjesteninu
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Simbol ribe često se može vidjeti na automobilima
Jasna poruka
Ovaj simbol često se može vidjeti na automobilima: Znate li njegovo značenje?
Susjedi su pozvali policiju zbog buke: Nitko nije bio spreman na ono što su pronašli
Šok u Poljskoj
Gotovo 30 godina laži! Susjedi su pozvali policiju zbog buke: Nitko nije bio spreman na ono što su pronašli
Strava u Njemačkoj: Šetači u šumi pronašli tijelo, vjeruju da je to dječak koji je nestao
strava u njemačkoj
Fabian (8) je nestao u petak, a sada su šetači u šumi pronašli tijelo djeteta
show
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Zaručila se Melina Galić, bivša supruga Harisa Đinovića
godinu dana nakon razvoda
Zaručila se bivša supruga Harisa Džinovića! U bračnu luku uplovit će sa starijim milijunašem
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
10 simptoma koje žene nakon 40-e nikad ne bi trebale ignorirati
Oprez!
10 simptoma koje žene nakon 40-e nikad ne bi trebale ignorirati
zabava
Nadmudrio nepristojnog medvjeda, njegovo rješenje oduševilo internet
Genijalno!
Nadmudrio nepristojnog medvjeda, njegovo rješenje oduševilo internet
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Živa istina
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Presmiješno
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
tech
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Više od 30 trikova
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
provedena velika analiza
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
sport
Hrvatska protiv Brazila i Kolumbije uoči SP 2026.
Finale prije finala
Bombastična vijest: Evo protiv koga će Hrvatska igrati uoči Mundijala
Noćna mora bez kraja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Nevjerojatno
Noćna mora se nastavlja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Obala Bjelokosti na nevjerojatan način izborila Svjetsko prvenstvo: Ovo svijet ne pamti!
Strašno
Obala Bjelokosti na nevjerojatan način izborila Svjetsko prvenstvo: Ovo svijet ne pamti!
tv
MasterChef: Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
NE PROPUSTITE!
Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
MasterChef: Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
SAMO JAKO!
Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
U dobru i zlu: Sestrine riječi ohrabrenja su ono što joj je bilo potrebno
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Sestrine riječi ohrabrenja su ono što joj je bilo potrebno
putovanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
novac
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
lifestyle
Bienenstich ili pčelinji ubod: Recept za kolač koji svi traže
Savršenstvo!
Njemački kolač odličan je primjer da su jednostavne slastice najbolje, zato svi traže baš ovaj recept
Stan u zagrebačkoj Dubravi uređen s puno duše i šarma
KAO MALI RAJ
Stan u zagrebačkoj Dubravi pun duše i šarma, ali kuhinja je ipak najposebnija
Street style: Smeđa boja na zagrebačkoj špici
HIT SEZONE
15 Zagrepčanki odobrilo najveći jesenski trend, sviđa li se vama?
sve
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Hrvatska protiv Brazila i Kolumbije uoči SP 2026.
Finale prije finala
Bombastična vijest: Evo protiv koga će Hrvatska igrati uoči Mundijala
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Sopal Hrana i piće
    Posveta vatri i pepelu

    Anarhija u centru Zagreba: Restoran u kojem će noćne ptice i ljubitelji hrabrih okusa doći na svoje

  • Pizza Re - 2 Hrana i piće
    Pizza Re

    Omiljena kvartovska pizzerija: Mjesto u Zagrebu na kojem ćete naći izvrsne napoletane, ali i carbonaru

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close