Amiši su pripadnici konzervativne kršćanske skupine poznate kao Stari red amiške menonitske crkve, a žive na području Pennsylvanije u Sjedinjenim Američkim Državama. Njihova kuhinja poznata je po jednostavnim, ali obilnim i zasitnim obrocima temeljenim na mesu, krumpiru i povrću.

Amiško varivo od kupusa i mljevene junetine upravo je jedan od takvih recepata. Mladi kupus reže se i kuha zajedno s mesom, krumpirom, mrkvom, lukom, celerom i jednostavnijim začinima poput soli i papra u mješavini vode i soka od rajčice.

Ovo je jedan od onih recepata u kojem možete prilagoditi sastojke sadržaju hladnjaka i smočnice. Po želji možete ubaciti i komadiće brokule, cvjetače, pastrnjaka ili drugog sličnog povrća.

Varivo od kupusa i mljevenog mesa - sastojci

  • 500 ml soka od rajčice
  • 450 g mljevene junetine
  • 280 g krumpira
  • 250 g mrkve
  • 75 g stapke celera
  • 1 glavica mladog kupusa
  • 1 luk
  • sol i papar

Varivo od kupusa i mljevenog mesa - priprema

  1. Prepirjajte mljevenu junetinu i sitno nasjeckani luk u velikom loncu na malo masnoće po želji ili vode. Kada meso dobije tamnosmeđu boju, dodajte krumpir, mrkvu i celer narezan na manje komade. Kupus narežite na trake i stavite u lonac s drugim sastojcima.
  2. Podlijte sve zajedno vrućom vodom (oko 500 ml) i sokom od rajčice. Posolite i poparite. Kuhajte varivo na laganoj temperaturi oko sat vremena, odnosno dok povrće ne omekša. Poslužite toplo s kriškom kruha. Dobar tek!

10 najčešćih pogreški zbog kojih palačinke ne uspijevaju Proteinske palačinke od zrnatog sira i jaja Palačinke Palačinke +3 Zebra palačinke

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju